
Tescilli Şebinkarahisar karadutundan geleneksel yöntemlerle pekmez yapılarak yöre ekonomisine katkı sağlanıyor. Türk Patent ve Marka Kurumunca 2021 yılında coğrafi işaret olarak tescillenen Şebinkarahisar karadutu, yaz aylarında olgunlaşıyor. Asırlık ağaçlardaki meyveler, diğer dut çeşitlerinin aksine silkelenmeden tek tek elle toplanıyor, kaynatılarak pekmez yapılıyor. ( Mahmut Ahmet Yeles - Anadolu Ajansı )

Tescilli Şebinkarahisar karadutundan geleneksel yöntemlerle pekmez yapılarak yöre ekonomisine katkı sağlanıyor. Türk Patent ve Marka Kurumunca 2021 yılında coğrafi işaret olarak tescillenen Şebinkarahisar karadutu, yaz aylarında olgunlaşıyor. Asırlık ağaçlardaki meyveler, diğer dut çeşitlerinin aksine silkelenmeden tek tek elle toplanıyor, kaynatılarak pekmez yapılıyor. ( Mahmut Ahmet Yeles - Anadolu Ajansı )

Tescilli Şebinkarahisar karadutundan geleneksel yöntemlerle pekmez yapılarak yöre ekonomisine katkı sağlanıyor. Türk Patent ve Marka Kurumunca 2021 yılında coğrafi işaret olarak tescillenen Şebinkarahisar karadutu, yaz aylarında olgunlaşıyor. Asırlık ağaçlardaki meyveler, diğer dut çeşitlerinin aksine silkelenmeden tek tek elle toplanıyor, kaynatılarak pekmez yapılıyor. ( Mahmut Ahmet Yeles - Anadolu Ajansı )

Tescilli Şebinkarahisar karadutundan geleneksel yöntemlerle pekmez yapılarak yöre ekonomisine katkı sağlanıyor. Türk Patent ve Marka Kurumunca 2021 yılında coğrafi işaret olarak tescillenen Şebinkarahisar karadutu, yaz aylarında olgunlaşıyor. Asırlık ağaçlardaki meyveler, diğer dut çeşitlerinin aksine silkelenmeden tek tek elle toplanıyor, kaynatılarak pekmez yapılıyor. ( Mahmut Ahmet Yeles - Anadolu Ajansı )

Tescilli Şebinkarahisar karadutundan geleneksel yöntemlerle pekmez yapılarak yöre ekonomisine katkı sağlanıyor. Türk Patent ve Marka Kurumunca 2021 yılında coğrafi işaret olarak tescillenen Şebinkarahisar karadutu, yaz aylarında olgunlaşıyor. Asırlık ağaçlardaki meyveler, diğer dut çeşitlerinin aksine silkelenmeden tek tek elle toplanıyor, kaynatılarak pekmez yapılıyor. ( Mahmut Ahmet Yeles - Anadolu Ajansı )

Tescilli Şebinkarahisar karadutundan geleneksel yöntemlerle pekmez yapılarak yöre ekonomisine katkı sağlanıyor. Türk Patent ve Marka Kurumunca 2021 yılında coğrafi işaret olarak tescillenen Şebinkarahisar karadutu, yaz aylarında olgunlaşıyor. Asırlık ağaçlardaki meyveler, diğer dut çeşitlerinin aksine silkelenmeden tek tek elle toplanıyor, kaynatılarak pekmez yapılıyor. ( Mahmut Ahmet Yeles - Anadolu Ajansı )

Tescilli Şebinkarahisar karadutundan geleneksel yöntemlerle pekmez yapılarak yöre ekonomisine katkı sağlanıyor. Türk Patent ve Marka Kurumunca 2021 yılında coğrafi işaret olarak tescillenen Şebinkarahisar karadutu, yaz aylarında olgunlaşıyor. Asırlık ağaçlardaki meyveler, diğer dut çeşitlerinin aksine silkelenmeden tek tek elle toplanıyor, kaynatılarak pekmez yapılıyor. ( Mahmut Ahmet Yeles - Anadolu Ajansı )