
İzmir’in Ödemiş ilçesine bağlı, 1161 rakımda yer alan Kemer Mahallesi’nde kestane hasadı başladı.

Türkiye’nin önemli kestane üretim merkezlerinden biri olan yerleşim yerinde, ana geçim kaynağı olan kestanede erkenci tür olarak bilinen “kara aşı” cinsi ürünlerin toplanmasına geçildi.

Üreticiler, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte dağ yamaçlarındaki bahçelere çıkarak zorlu bir mesaiye başlıyor.

Yaklaşık 20-30 metre yüksekliğindeki ağaçlara tırmanan işçiler, sırıklarla kestane kozalaklarını düşürüyor.

Toplanan kozalaklar çuvallanarak, meyvelerinin ayrılması için kuyulara gömülüyor.

Ürünler, başta İstanbul, Ankara ve Bursa olmak üzere Türkiye’nin birçok iline gönderilirken; aynı zamanda Orta Doğu ve Avrupa ülkelerine de ihraç ediliyor. (Hasan Uçar - Anadolu Ajansı)




