Dolar
40.39
Euro
46.93
Altın
3,350.07
ETH/USDT
3,616.70
BTC/USDT
118,860.00
BIST 100
10,366.16
Sütün "doğal gofret"e zahmetli yolculuğu
24.02.2017

Anadolu'da üretimi gelenek haline gelen ürünlerden olan kuru kaymak, adını bu üründen alan Nevşehir'in Derinkuyu ilçesine bağlı Kaymaklı beldesinde zahmetli aşamalardan geçerek sofralara geliyor. Yöre halkının geleneksel yöntemlerle ürettiği "doğal gofret" olarak da adlandırılan kuru kaymak hiçbir katkı maddesi kullanılmadan yüzde yüz sütten imal ediliyor. Süt, bağ çubuğu ve saman kullanılarak yakılan tandırlardaki kazanda kaynatıldıktan sonra, köpürtülerek döküldüğü tepsilerde dinlenme ve kurutulma aşamalarıyla hazırlanıyor. ( Behçet Alkan - Anadolu Ajansı )

Sütün "doğal gofret"e zahmetli yolculuğu
Fotoğraf: Behçet Alkan

Anadolu'da üretimi gelenek haline gelen ürünlerden olan kuru kaymak, adını bu üründen alan Nevşehir'in Derinkuyu ilçesine bağlı Kaymaklı beldesinde zahmetli aşamalardan geçerek sofralara geliyor. Yöre halkının geleneksel yöntemlerle ürettiği "doğal gofret" olarak da adlandırılan kuru kaymak hiçbir katkı maddesi kullanılmadan yüzde yüz sütten imal ediliyor. Süt, bağ çubuğu ve saman kullanılarak yakılan tandırlardaki kazanda kaynatıldıktan sonra, köpürtülerek döküldüğü tepsilerde dinlenme ve kurutulma aşamalarıyla hazırlanıyor. Zahmetli aşamaların ardından ortaya çıkan kuru kaymak küçük dilimler halinde, üzerine bal dökülerek servis ediliyor. ( Behçet Alkan - Anadolu Ajansı )

Sütün "doğal gofret"e zahmetli yolculuğu
Fotoğraf: Behçet Alkan

Anadolu'da üretimi gelenek haline gelen ürünlerden olan kuru kaymak, adını bu üründen alan Nevşehir'in Derinkuyu ilçesine bağlı Kaymaklı beldesinde zahmetli aşamalardan geçerek sofralara geliyor. Yöre halkının geleneksel yöntemlerle ürettiği "doğal gofret" olarak da adlandırılan kuru kaymak hiçbir katkı maddesi kullanılmadan yüzde yüz sütten imal ediliyor. ( Behçet Alkan - Anadolu Ajansı )

Sütün "doğal gofret"e zahmetli yolculuğu
Fotoğraf: Behçet Alkan

Anadolu'da üretimi gelenek haline gelen ürünlerden olan kuru kaymak, adını bu üründen alan Nevşehir'in Derinkuyu ilçesine bağlı Kaymaklı beldesinde zahmetli aşamalardan geçerek sofralara geliyor. Yöre halkının geleneksel yöntemlerle ürettiği "doğal gofret" olarak da adlandırılan kuru kaymak hiçbir katkı maddesi kullanılmadan yüzde yüz sütten imal ediliyor. Süt, bağ çubuğu ve saman kullanılarak yakılan tandırlardaki kazanda kaynatıldıktan sonra, köpürtülerek döküldüğü tepsilerde dinlenme ve kurutulma aşamalarıyla hazırlanıyor. Zahmetli aşamaların ardından ortaya çıkan kuru kaymak küçük dilimler halinde, üzerine bal dökülerek servis ediliyor. ( Behçet Alkan - Anadolu Ajansı )

Sütün "doğal gofret"e zahmetli yolculuğu
Fotoğraf: Behçet Alkan

Anadolu'da üretimi gelenek haline gelen ürünlerden olan kuru kaymak, adını bu üründen alan Nevşehir'in Derinkuyu ilçesine bağlı Kaymaklı beldesinde zahmetli aşamalardan geçerek sofralara geliyor. Yöre halkının geleneksel yöntemlerle ürettiği "doğal gofret" olarak da adlandırılan kuru kaymak hiçbir katkı maddesi kullanılmadan yüzde yüz sütten imal ediliyor. Süt, bağ çubuğu ve saman kullanılarak yakılan tandırlardaki kazanda kaynatıldıktan sonra, köpürtülerek döküldüğü tepsilerde dinlenme ve kurutulma aşamalarıyla hazırlanıyor. Zahmetli aşamaların ardından ortaya çıkan kuru kaymak küçük dilimler halinde, üzerine bal dökülerek servis ediliyor. ( Behçet Alkan - Anadolu Ajansı )

Sütün "doğal gofret"e zahmetli yolculuğu
Fotoğraf: Behçet Alkan

Anadolu'da üretimi gelenek haline gelen ürünlerden olan kuru kaymak, adını bu üründen alan Nevşehir'in Derinkuyu ilçesine bağlı Kaymaklı beldesinde zahmetli aşamalardan geçerek sofralara geliyor. Yöre halkının geleneksel yöntemlerle ürettiği "doğal gofret" olarak da adlandırılan kuru kaymak hiçbir katkı maddesi kullanılmadan yüzde yüz sütten imal ediliyor. Süt, bağ çubuğu ve saman kullanılarak yakılan tandırlardaki kazanda kaynatıldıktan sonra, köpürtülerek döküldüğü tepsilerde dinlenme ve kurutulma aşamalarıyla hazırlanıyor. ( Behçet Alkan - Anadolu Ajansı )

Sütün "doğal gofret"e zahmetli yolculuğu
Fotoğraf: Behçet Alkan

Anadolu'da üretimi gelenek haline gelen ürünlerden olan kuru kaymak, adını bu üründen alan Nevşehir'in Derinkuyu ilçesine bağlı Kaymaklı beldesinde zahmetli aşamalardan geçerek sofralara geliyor. Yöre halkının geleneksel yöntemlerle ürettiği "doğal gofret" olarak da adlandırılan kuru kaymak hiçbir katkı maddesi kullanılmadan yüzde yüz sütten imal ediliyor. Süt, bağ çubuğu ve saman kullanılarak yakılan tandırlardaki kazanda kaynatıldıktan sonra, köpürtülerek döküldüğü tepsilerde dinlenme ve kurutulma aşamalarıyla hazırlanıyor. ( Behçet Alkan - Anadolu Ajansı )

Sütün "doğal gofret"e zahmetli yolculuğu
Fotoğraf: Behçet Alkan

Anadolu'da üretimi gelenek haline gelen ürünlerden olan kuru kaymak, adını bu üründen alan Nevşehir'in Derinkuyu ilçesine bağlı Kaymaklı beldesinde zahmetli aşamalardan geçerek sofralara geliyor. Yöre halkının geleneksel yöntemlerle ürettiği "doğal gofret" olarak da adlandırılan kuru kaymak hiçbir katkı maddesi kullanılmadan yüzde yüz sütten imal ediliyor. ( Behçet Alkan - Anadolu Ajansı )

instagram_banner

Türkiye’den, dünyadan, havadan, karadan, hayatın tam merkezinden en güçlü kareler Instagram hesabımızda. Takip edin.

En Yeniler