
Anadolu'da üretimi gelenek haline gelen ürünlerden olan kuru kaymak, adını bu üründen alan Nevşehir'in Derinkuyu ilçesine bağlı Kaymaklı beldesinde zahmetli aşamalardan geçerek sofralara geliyor. Yöre halkının geleneksel yöntemlerle ürettiği "doğal gofret" olarak da adlandırılan kuru kaymak hiçbir katkı maddesi kullanılmadan yüzde yüz sütten imal ediliyor. Süt, bağ çubuğu ve saman kullanılarak yakılan tandırlardaki kazanda kaynatıldıktan sonra, köpürtülerek döküldüğü tepsilerde dinlenme ve kurutulma aşamalarıyla hazırlanıyor. ( Behçet Alkan - Anadolu Ajansı )

Anadolu'da üretimi gelenek haline gelen ürünlerden olan kuru kaymak, adını bu üründen alan Nevşehir'in Derinkuyu ilçesine bağlı Kaymaklı beldesinde zahmetli aşamalardan geçerek sofralara geliyor. Yöre halkının geleneksel yöntemlerle ürettiği "doğal gofret" olarak da adlandırılan kuru kaymak hiçbir katkı maddesi kullanılmadan yüzde yüz sütten imal ediliyor. Süt, bağ çubuğu ve saman kullanılarak yakılan tandırlardaki kazanda kaynatıldıktan sonra, köpürtülerek döküldüğü tepsilerde dinlenme ve kurutulma aşamalarıyla hazırlanıyor. Zahmetli aşamaların ardından ortaya çıkan kuru kaymak küçük dilimler halinde, üzerine bal dökülerek servis ediliyor. ( Behçet Alkan - Anadolu Ajansı )

Anadolu'da üretimi gelenek haline gelen ürünlerden olan kuru kaymak, adını bu üründen alan Nevşehir'in Derinkuyu ilçesine bağlı Kaymaklı beldesinde zahmetli aşamalardan geçerek sofralara geliyor. Yöre halkının geleneksel yöntemlerle ürettiği "doğal gofret" olarak da adlandırılan kuru kaymak hiçbir katkı maddesi kullanılmadan yüzde yüz sütten imal ediliyor. ( Behçet Alkan - Anadolu Ajansı )

Anadolu'da üretimi gelenek haline gelen ürünlerden olan kuru kaymak, adını bu üründen alan Nevşehir'in Derinkuyu ilçesine bağlı Kaymaklı beldesinde zahmetli aşamalardan geçerek sofralara geliyor. Yöre halkının geleneksel yöntemlerle ürettiği "doğal gofret" olarak da adlandırılan kuru kaymak hiçbir katkı maddesi kullanılmadan yüzde yüz sütten imal ediliyor. Süt, bağ çubuğu ve saman kullanılarak yakılan tandırlardaki kazanda kaynatıldıktan sonra, köpürtülerek döküldüğü tepsilerde dinlenme ve kurutulma aşamalarıyla hazırlanıyor. Zahmetli aşamaların ardından ortaya çıkan kuru kaymak küçük dilimler halinde, üzerine bal dökülerek servis ediliyor. ( Behçet Alkan - Anadolu Ajansı )

Anadolu'da üretimi gelenek haline gelen ürünlerden olan kuru kaymak, adını bu üründen alan Nevşehir'in Derinkuyu ilçesine bağlı Kaymaklı beldesinde zahmetli aşamalardan geçerek sofralara geliyor. Yöre halkının geleneksel yöntemlerle ürettiği "doğal gofret" olarak da adlandırılan kuru kaymak hiçbir katkı maddesi kullanılmadan yüzde yüz sütten imal ediliyor. Süt, bağ çubuğu ve saman kullanılarak yakılan tandırlardaki kazanda kaynatıldıktan sonra, köpürtülerek döküldüğü tepsilerde dinlenme ve kurutulma aşamalarıyla hazırlanıyor. Zahmetli aşamaların ardından ortaya çıkan kuru kaymak küçük dilimler halinde, üzerine bal dökülerek servis ediliyor. ( Behçet Alkan - Anadolu Ajansı )

Anadolu'da üretimi gelenek haline gelen ürünlerden olan kuru kaymak, adını bu üründen alan Nevşehir'in Derinkuyu ilçesine bağlı Kaymaklı beldesinde zahmetli aşamalardan geçerek sofralara geliyor. Yöre halkının geleneksel yöntemlerle ürettiği "doğal gofret" olarak da adlandırılan kuru kaymak hiçbir katkı maddesi kullanılmadan yüzde yüz sütten imal ediliyor. Süt, bağ çubuğu ve saman kullanılarak yakılan tandırlardaki kazanda kaynatıldıktan sonra, köpürtülerek döküldüğü tepsilerde dinlenme ve kurutulma aşamalarıyla hazırlanıyor. ( Behçet Alkan - Anadolu Ajansı )

Anadolu'da üretimi gelenek haline gelen ürünlerden olan kuru kaymak, adını bu üründen alan Nevşehir'in Derinkuyu ilçesine bağlı Kaymaklı beldesinde zahmetli aşamalardan geçerek sofralara geliyor. Yöre halkının geleneksel yöntemlerle ürettiği "doğal gofret" olarak da adlandırılan kuru kaymak hiçbir katkı maddesi kullanılmadan yüzde yüz sütten imal ediliyor. Süt, bağ çubuğu ve saman kullanılarak yakılan tandırlardaki kazanda kaynatıldıktan sonra, köpürtülerek döküldüğü tepsilerde dinlenme ve kurutulma aşamalarıyla hazırlanıyor. ( Behçet Alkan - Anadolu Ajansı )

Anadolu'da üretimi gelenek haline gelen ürünlerden olan kuru kaymak, adını bu üründen alan Nevşehir'in Derinkuyu ilçesine bağlı Kaymaklı beldesinde zahmetli aşamalardan geçerek sofralara geliyor. Yöre halkının geleneksel yöntemlerle ürettiği "doğal gofret" olarak da adlandırılan kuru kaymak hiçbir katkı maddesi kullanılmadan yüzde yüz sütten imal ediliyor. ( Behçet Alkan - Anadolu Ajansı )