Dolar
40.26
Euro
46.83
Altın
3,341.77
ETH/USDT
3,167.10
BTC/USDT
118,737.00
BIST 100
10,266.21
Gaziantep'te cevizli sucuk mesaisi başladı
19.09.2024

Başlıca malzemeleri üzüm, fındık ve undan oluşan, ''köme'' ve ''orcik'' olarak da adlandırılan cevizli sucuk, kökeni Gürcistan olup Anadolu mutfağının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alıyor.

Gaziantep'te cevizli sucuk mesaisi başladı
Fotoğraf: Beytullah Eles

Anadolu'nun birçok bölgesinde yapılagelmiş bir tatlı olan cevizli sucuk, Gaziantep’in Oğuzeli ilçesinde de üzümlerin olgunlaşması ile yapımına başlandı.

Gaziantep'te cevizli sucuk mesaisi başladı
Fotoğraf: Beytullah Eles

Çoğu ailenin geçim kaynağı olarak çeşitli aşamalardan geçen mum şeklindeki bu tatlı, ipe dizilmiş cevizin bir veya daha fazla kez kaynamakta olan şıraya batırılıp çekilmesinden sonra asılıp kurutulmaya bırakılıyor. (Beytullah Eles - Anadolu Ajansı)

Gaziantep'te cevizli sucuk mesaisi başladı
Fotoğraf: Beytullah Eles

Gaziantep'te cevizli sucuk mesaisi başladı
Fotoğraf: Beytullah Eles

Gaziantep'te cevizli sucuk mesaisi başladı
Fotoğraf: Beytullah Eles

Gaziantep'te cevizli sucuk mesaisi başladı
Fotoğraf: Beytullah Eles

Gaziantep'te cevizli sucuk mesaisi başladı
Fotoğraf: Beytullah Eles

Gaziantep'te cevizli sucuk mesaisi başladı
Fotoğraf: Beytullah Eles

Gaziantep'te cevizli sucuk mesaisi başladı
Fotoğraf: Beytullah Eles

instagram_banner

Türkiye’den, dünyadan, havadan, karadan, hayatın tam merkezinden en güçlü kareler Instagram hesabımızda. Takip edin.

En Yeniler