Dolar
38.76
Euro
43.61
Altın
3,324.77
ETH/USDT
2,333.00
BTC/USDT
103,129.00
BIST 100
9,390.51
Aşurenin lezzet yolculuğu
28.09.2017

Buğday, nohut, fasulye, incir, tarçın ve şeker gibi 40'a yakın malzemeyle yapılan, bolluk ve bereketin simgesi aşure, muharrem ayında sofraları tatlandırıyor. İnanca göre Nuh peygamberin tufan sonrası karaya bastığında elinde kalan son malzemelerle yaptığı aşa da denilen aşure, bereketini yaymaya devam ediyor. Kırklareli'nde kadınlar tarafından odun ateşinde yapılan aşure sofraları süslüyor. ( Özgün Tiran - Anadolu Ajansı )

Aşurenin lezzet yolculuğu
Fotoğraf: Özgün Tiran

Buğday, nohut, fasulye, incir, tarçın ve şeker gibi 40'a yakın malzemeyle yapılan, bolluk ve bereketin simgesi aşure, muharrem ayında sofraları tatlandırıyor. İnanca göre Nuh peygamberin tufan sonrası karaya bastığında elinde kalan son malzemelerle yaptığı aşa da denilen aşure, bereketini yaymaya devam ediyor. Kırklareli'nde kadınlar tarafından odun ateşinde yapılan aşure sofraları süslüyor. Pişirilen aşure kaplara konularak komşulara ikram ediliyor. ( Özgün Tiran - Anadolu Ajansı )

Aşurenin lezzet yolculuğu
Fotoğraf: Özgün Tiran

Buğday, nohut, fasulye, incir, tarçın ve şeker gibi 40'a yakın malzemeyle yapılan, bolluk ve bereketin simgesi aşure, muharrem ayında sofraları tatlandırıyor. İnanca göre Nuh peygamberin tufan sonrası karaya bastığında elinde kalan son malzemelerle yaptığı aşa da denilen aşure, bereketini yaymaya devam ediyor. Kırklareli'nde kadınlar tarafından odun ateşinde yapılan aşure sofraları süslüyor. Pişirilen aşure kaplara konularak komşulara ikram ediliyor. ( Özgün Tiran - Anadolu Ajansı )

Aşurenin lezzet yolculuğu
Fotoğraf: Özgün Tiran

Buğday, nohut, fasulye, incir, tarçın ve şeker gibi 40'a yakın malzemeyle yapılan, bolluk ve bereketin simgesi aşure, muharrem ayında sofraları tatlandırıyor. İnanca göre Nuh peygamberin tufan sonrası karaya bastığında elinde kalan son malzemelerle yaptığı aşa da denilen aşure, bereketini yaymaya devam ediyor. Kırklareli'nde kadınlar tarafından odun ateşinde yapılan aşure sofraları süslüyor. Pişirilen aşure kaplara konularak komşulara ikram ediliyor. ( Özgün Tiran - Anadolu Ajansı )

Aşurenin lezzet yolculuğu
Fotoğraf: Özgün Tiran

Buğday, nohut, fasulye, incir, tarçın ve şeker gibi 40'a yakın malzemeyle yapılan, bolluk ve bereketin simgesi aşure, muharrem ayında sofraları tatlandırıyor. İnanca göre Nuh peygamberin tufan sonrası karaya bastığında elinde kalan son malzemelerle yaptığı aşa da denilen aşure, bereketini yaymaya devam ediyor. Kırklareli'nde kadınlar tarafından odun ateşinde yapılan aşure sofraları süslüyor. Pişirilen aşure kaplara konularak komşulara ikram ediliyor. ( Özgün Tiran - Anadolu Ajansı )

Aşurenin lezzet yolculuğu
Fotoğraf: Özgün Tiran

Buğday, nohut, fasulye, incir, tarçın ve şeker gibi 40'a yakın malzemeyle yapılan, bolluk ve bereketin simgesi aşure, muharrem ayında sofraları tatlandırıyor. İnanca göre Nuh peygamberin tufan sonrası karaya bastığında elinde kalan son malzemelerle yaptığı aşa da denilen aşure, bereketini yaymaya devam ediyor. Kırklareli'nde kadınlar tarafından odun ateşinde yapılan aşure sofraları süslüyor. Pişirilen aşure kaplara konularak komşulara ikram ediliyor. ( Özgün Tiran - Anadolu Ajansı )

Aşurenin lezzet yolculuğu
Fotoğraf: Ufuk Ertop

Buğday, nohut, fasulye, incir, tarçın ve şeker gibi 40'a yakın malzemeyle yapılan, bolluk ve bereketin simgesi aşure, muharrem ayında sofraları tatlandırıyor. İnanca göre Nuh peygamberin tufan sonrası karaya bastığında elinde kalan son malzemelerle yaptığı aşa da denilen aşure, bereketini yaymaya devam ediyor. Kırklareli'nde kadınlar tarafından odun ateşinde yapılan aşure sofraları süslüyor. Pazarlarda ve kuruyemişçilerde aşure bereketi yaşanıyor. ( Ufuk Ertop - Anadolu Ajansı )

Aşurenin lezzet yolculuğu
Fotoğraf: Ufuk Ertop

Buğday, nohut, fasulye, incir, tarçın ve şeker gibi 40'a yakın malzemeyle yapılan, bolluk ve bereketin simgesi aşure, muharrem ayında sofraları tatlandırıyor. İnanca göre Nuh peygamberin tufan sonrası karaya bastığında elinde kalan son malzemelerle yaptığı aşa da denilen aşure, bereketini yaymaya devam ediyor. Kırklareli'nde kadınlar tarafından odun ateşinde yapılan aşure sofraları süslüyor. Pazarlarda ve kuruyemişçilerde aşure bereketi yaşanıyor. ( Ufuk Ertop - Anadolu Ajansı )

Aşurenin lezzet yolculuğu
Fotoğraf: Ufuk Ertop

Buğday, nohut, fasulye, incir, tarçın ve şeker gibi 40'a yakın malzemeyle yapılan, bolluk ve bereketin simgesi aşure, muharrem ayında sofraları tatlandırıyor. İnanca göre Nuh peygamberin tufan sonrası karaya bastığında elinde kalan son malzemelerle yaptığı aşa da denilen aşure, bereketini yaymaya devam ediyor. Kırklareli'nde kadınlar tarafından odun ateşinde yapılan aşure sofraları süslüyor. Pazarlarda ve kuruyemişçilerde aşure bereketi yaşanıyor. ( Ufuk Ertop - Anadolu Ajansı )

Aşurenin lezzet yolculuğu
Fotoğraf: Özgün Tiran

Buğday, nohut, fasulye, incir, tarçın ve şeker gibi 40'a yakın malzemeyle yapılan, bolluk ve bereketin simgesi aşure, muharrem ayında sofraları tatlandırıyor. İnanca göre Nuh peygamberin tufan sonrası karaya bastığında elinde kalan son malzemelerle yaptığı aşa da denilen aşure, bereketini yaymaya devam ediyor. Kırklareli'nde kadınlar tarafından odun ateşinde yapılan aşure sofraları süslüyor. ( Özgün Tiran - Anadolu Ajansı )

Aşurenin lezzet yolculuğu
Fotoğraf: Özgün Tiran

Buğday, nohut, fasulye, incir, tarçın ve şeker gibi 40'a yakın malzemeyle yapılan, bolluk ve bereketin simgesi aşure, muharrem ayında sofraları tatlandırıyor. İnanca göre Nuh peygamberin tufan sonrası karaya bastığında elinde kalan son malzemelerle yaptığı aşa da denilen aşure, bereketini yaymaya devam ediyor. Kırklareli'nde kadınlar tarafından odun ateşinde yapılan aşure sofraları süslüyor. Pişirilen aşure kaplara konularak komşulara ikram ediliyor. ( Özgün Tiran - Anadolu Ajansı )

Aşurenin lezzet yolculuğu
Fotoğraf: Özgün Tiran

Buğday, nohut, fasulye, incir, tarçın ve şeker gibi 40'a yakın malzemeyle yapılan, bolluk ve bereketin simgesi aşure, muharrem ayında sofraları tatlandırıyor. İnanca göre Nuh peygamberin tufan sonrası karaya bastığında elinde kalan son malzemelerle yaptığı aşa da denilen aşure, bereketini yaymaya devam ediyor. Kırklareli'nde kadınlar tarafından odun ateşinde yapılan aşure sofraları süslüyor. Kırklareli'nde yaptığı aşurelerin lezzeti dilden dile dolaşan Ergül Özeklioğlu, AA muhabirine aşurenin yapılışını anlattı. ( Özgün Tiran - Anadolu Ajansı )

Aşurenin lezzet yolculuğu
Fotoğraf: Özgün Tiran

Buğday, nohut, fasulye, incir, tarçın ve şeker gibi 40'a yakın malzemeyle yapılan, bolluk ve bereketin simgesi aşure, muharrem ayında sofraları tatlandırıyor. İnanca göre Nuh peygamberin tufan sonrası karaya bastığında elinde kalan son malzemelerle yaptığı aşa da denilen aşure, bereketini yaymaya devam ediyor. Kırklareli'nde kadınlar tarafından odun ateşinde yapılan aşure sofraları süslüyor. ( Özgün Tiran - Anadolu Ajansı )

Aşurenin lezzet yolculuğu
Fotoğraf: Özgün Tiran

Buğday, nohut, fasulye, incir, tarçın ve şeker gibi 40'a yakın malzemeyle yapılan, bolluk ve bereketin simgesi aşure, muharrem ayında sofraları tatlandırıyor. İnanca göre Nuh peygamberin tufan sonrası karaya bastığında elinde kalan son malzemelerle yaptığı aşa da denilen aşure, bereketini yaymaya devam ediyor. Kırklareli'nde kadınlar tarafından odun ateşinde yapılan aşure sofraları süslüyor. ( Özgün Tiran - Anadolu Ajansı )

Aşurenin lezzet yolculuğu
Fotoğraf: Özgün Tiran

Buğday, nohut, fasulye, incir, tarçın ve şeker gibi 40'a yakın malzemeyle yapılan, bolluk ve bereketin simgesi aşure, muharrem ayında sofraları tatlandırıyor. İnanca göre Nuh peygamberin tufan sonrası karaya bastığında elinde kalan son malzemelerle yaptığı aşa da denilen aşure, bereketini yaymaya devam ediyor. Kırklareli'nde kadınlar tarafından odun ateşinde yapılan aşure sofraları süslüyor. ( Özgün Tiran - Anadolu Ajansı )

Aşurenin lezzet yolculuğu
Fotoğraf: Özgün Tiran

Buğday, nohut, fasulye, incir, tarçın ve şeker gibi 40'a yakın malzemeyle yapılan, bolluk ve bereketin simgesi aşure, muharrem ayında sofraları tatlandırıyor. İnanca göre Nuh peygamberin tufan sonrası karaya bastığında elinde kalan son malzemelerle yaptığı aşa da denilen aşure, bereketini yaymaya devam ediyor. Kırklareli'nde kadınlar tarafından odun ateşinde yapılan aşure sofraları süslüyor. ( Özgün Tiran - Anadolu Ajansı )

Aşurenin lezzet yolculuğu
Fotoğraf: Ufuk Ertop

Buğday, nohut, fasulye, incir, tarçın ve şeker gibi 40'a yakın malzemeyle yapılan, bolluk ve bereketin simgesi aşure, muharrem ayında sofraları tatlandırıyor. İnanca göre Nuh peygamberin tufan sonrası karaya bastığında elinde kalan son malzemelerle yaptığı aşa da denilen aşure, bereketini yaymaya devam ediyor. Kırklareli'nde kadınlar tarafından odun ateşinde yapılan aşure sofraları süslüyor. Pazarlarda ve kuruyemişçilerde aşure bereketi yaşanıyor. ( Ufuk Ertop - Anadolu Ajansı )

Aşurenin lezzet yolculuğu
Fotoğraf: Özgün Tiran

Buğday, nohut, fasulye, incir, tarçın ve şeker gibi 40'a yakın malzemeyle yapılan, bolluk ve bereketin simgesi aşure, muharrem ayında sofraları tatlandırıyor. İnanca göre Nuh peygamberin tufan sonrası karaya bastığında elinde kalan son malzemelerle yaptığı aşa da denilen aşure, bereketini yaymaya devam ediyor. Kırklareli'nde kadınlar tarafından odun ateşinde yapılan aşure sofraları süslüyor. ( Özgün Tiran - Anadolu Ajansı )

Aşurenin lezzet yolculuğu
Fotoğraf: Özgün Tiran

Buğday, nohut, fasulye, incir, tarçın ve şeker gibi 40'a yakın malzemeyle yapılan, bolluk ve bereketin simgesi aşure, muharrem ayında sofraları tatlandırıyor. İnanca göre Nuh peygamberin tufan sonrası karaya bastığında elinde kalan son malzemelerle yaptığı aşa da denilen aşure, bereketini yaymaya devam ediyor. Kırklareli'nde kadınlar tarafından odun ateşinde yapılan aşure sofraları süslüyor. Pişirilen aşure kaplara konularak komşulara ikram ediliyor. Kadınlar tarafından hazırlanan aşurelerin üzerlerine çeşitli malzemeler konularak özenle süsleniyor. ( Özgün Tiran - Anadolu Ajansı )

Aşurenin lezzet yolculuğu
Fotoğraf: Özgün Tiran

Buğday, nohut, fasulye, incir, tarçın ve şeker gibi 40'a yakın malzemeyle yapılan, bolluk ve bereketin simgesi aşure, muharrem ayında sofraları tatlandırıyor. İnanca göre Nuh peygamberin tufan sonrası karaya bastığında elinde kalan son malzemelerle yaptığı aşa da denilen aşure, bereketini yaymaya devam ediyor. Kırklareli'nde kadınlar tarafından odun ateşinde yapılan aşure sofraları süslüyor. Pişirilen aşure kaplara konularak komşulara ikram ediliyor. ( Özgün Tiran - Anadolu Ajansı )

Aşurenin lezzet yolculuğu
Fotoğraf: Ufuk Ertop

Buğday, nohut, fasulye, incir, tarçın ve şeker gibi 40'a yakın malzemeyle yapılan, bolluk ve bereketin simgesi aşure, muharrem ayında sofraları tatlandırıyor. İnanca göre Nuh peygamberin tufan sonrası karaya bastığında elinde kalan son malzemelerle yaptığı aşa da denilen aşure, bereketini yaymaya devam ediyor. Kırklareli'nde kadınlar tarafından odun ateşinde yapılan aşure sofraları süslüyor. Pazarlarda ve kuruyemişçilerde aşure bereketi yaşanıyor. ( Ufuk Ertop - Anadolu Ajansı )

Aşurenin lezzet yolculuğu
Fotoğraf: Özgün Tiran

Buğday, nohut, fasulye, incir, tarçın ve şeker gibi 40'a yakın malzemeyle yapılan, bolluk ve bereketin simgesi aşure, muharrem ayında sofraları tatlandırıyor. İnanca göre Nuh peygamberin tufan sonrası karaya bastığında elinde kalan son malzemelerle yaptığı aşa da denilen aşure, bereketini yaymaya devam ediyor. Kırklareli'nde kadınlar tarafından odun ateşinde yapılan aşure sofraları süslüyor. ( Özgün Tiran - Anadolu Ajansı )

Aşurenin lezzet yolculuğu
Fotoğraf: Özgün Tiran

Buğday, nohut, fasulye, incir, tarçın ve şeker gibi 40'a yakın malzemeyle yapılan, bolluk ve bereketin simgesi aşure, muharrem ayında sofraları tatlandırıyor. İnanca göre Nuh peygamberin tufan sonrası karaya bastığında elinde kalan son malzemelerle yaptığı aşa da denilen aşure, bereketini yaymaya devam ediyor. Kırklareli'nde kadınlar tarafından odun ateşinde yapılan aşure sofraları süslüyor. ( Özgün Tiran - Anadolu Ajansı )

Aşurenin lezzet yolculuğu
Fotoğraf: Özgün Tiran

Buğday, nohut, fasulye, incir, tarçın ve şeker gibi 40'a yakın malzemeyle yapılan, bolluk ve bereketin simgesi aşure, muharrem ayında sofraları tatlandırıyor. İnanca göre Nuh peygamberin tufan sonrası karaya bastığında elinde kalan son malzemelerle yaptığı aşa da denilen aşure, bereketini yaymaya devam ediyor. Kırklareli'nde kadınlar tarafından odun ateşinde yapılan aşure sofraları süslüyor. ( Özgün Tiran - Anadolu Ajansı )

Aşurenin lezzet yolculuğu
Fotoğraf: Özgün Tiran

Buğday, nohut, fasulye, incir, tarçın ve şeker gibi 40'a yakın malzemeyle yapılan, bolluk ve bereketin simgesi aşure, muharrem ayında sofraları tatlandırıyor. İnanca göre Nuh peygamberin tufan sonrası karaya bastığında elinde kalan son malzemelerle yaptığı aşa da denilen aşure, bereketini yaymaya devam ediyor. Kırklareli'nde kadınlar tarafından odun ateşinde yapılan aşure sofraları süslüyor. Aşure pişirildikten sonra bereketli olması için aşure kazanı başında duası yapılıyor. ( Özgün Tiran - Anadolu Ajansı )

Aşurenin lezzet yolculuğu
Fotoğraf: Özgün Tiran

Buğday, nohut, fasulye, incir, tarçın ve şeker gibi 40'a yakın malzemeyle yapılan, bolluk ve bereketin simgesi aşure, muharrem ayında sofraları tatlandırıyor. İnanca göre Nuh peygamberin tufan sonrası karaya bastığında elinde kalan son malzemelerle yaptığı aşa da denilen aşure, bereketini yaymaya devam ediyor. Kırklareli'nde kadınlar tarafından odun ateşinde yapılan aşure sofraları süslüyor. ( Özgün Tiran - Anadolu Ajansı )

Aşurenin lezzet yolculuğu
Fotoğraf: Özgün Tiran

Buğday, nohut, fasulye, incir, tarçın ve şeker gibi 40'a yakın malzemeyle yapılan, bolluk ve bereketin simgesi aşure, muharrem ayında sofraları tatlandırıyor. İnanca göre Nuh peygamberin tufan sonrası karaya bastığında elinde kalan son malzemelerle yaptığı aşa da denilen aşure, bereketini yaymaya devam ediyor. Kırklareli'nde kadınlar tarafından odun ateşinde yapılan aşure sofraları süslüyor. ( Özgün Tiran - Anadolu Ajansı )

Aşurenin lezzet yolculuğu
Fotoğraf: Özgün Tiran

Buğday, nohut, fasulye, incir, tarçın ve şeker gibi 40'a yakın malzemeyle yapılan, bolluk ve bereketin simgesi aşure, muharrem ayında sofraları tatlandırıyor. İnanca göre Nuh peygamberin tufan sonrası karaya bastığında elinde kalan son malzemelerle yaptığı aşa da denilen aşure, bereketini yaymaya devam ediyor. Kırklareli'nde kadınlar tarafından odun ateşinde yapılan aşure sofraları süslüyor. ( Özgün Tiran - Anadolu Ajansı )

Aşurenin lezzet yolculuğu
Fotoğraf: Özgün Tiran

Buğday, nohut, fasulye, incir, tarçın ve şeker gibi 40'a yakın malzemeyle yapılan, bolluk ve bereketin simgesi aşure, muharrem ayında sofraları tatlandırıyor. İnanca göre Nuh peygamberin tufan sonrası karaya bastığında elinde kalan son malzemelerle yaptığı aşa da denilen aşure, bereketini yaymaya devam ediyor. Kırklareli'nde kadınlar tarafından odun ateşinde yapılan aşure sofraları süslüyor. ( Özgün Tiran - Anadolu Ajansı )

Aşurenin lezzet yolculuğu
Fotoğraf: Özgün Tiran

Buğday, nohut, fasulye, incir, tarçın ve şeker gibi 40'a yakın malzemeyle yapılan, bolluk ve bereketin simgesi aşure, muharrem ayında sofraları tatlandırıyor. İnanca göre Nuh peygamberin tufan sonrası karaya bastığında elinde kalan son malzemelerle yaptığı aşa da denilen aşure, bereketini yaymaya devam ediyor. Kırklareli'nde kadınlar tarafından odun ateşinde yapılan aşure sofraları süslüyor. Aşure pişirildikten sonra bereketli olması için aşure kazanı başında duası yapılıyor. ( Özgün Tiran - Anadolu Ajansı )

Aşurenin lezzet yolculuğu
Fotoğraf: Özgün Tiran

Buğday, nohut, fasulye, incir, tarçın ve şeker gibi 40'a yakın malzemeyle yapılan, bolluk ve bereketin simgesi aşure, muharrem ayında sofraları tatlandırıyor. İnanca göre Nuh peygamberin tufan sonrası karaya bastığında elinde kalan son malzemelerle yaptığı aşa da denilen aşure, bereketini yaymaya devam ediyor. Kırklareli'nde kadınlar tarafından odun ateşinde yapılan aşure sofraları süslüyor. ( Özgün Tiran - Anadolu Ajansı )

Aşurenin lezzet yolculuğu
Fotoğraf: Özgün Tiran

Buğday, nohut, fasulye, incir, tarçın ve şeker gibi 40'a yakın malzemeyle yapılan, bolluk ve bereketin simgesi aşure, muharrem ayında sofraları tatlandırıyor. İnanca göre Nuh peygamberin tufan sonrası karaya bastığında elinde kalan son malzemelerle yaptığı aşa da denilen aşure, bereketini yaymaya devam ediyor. Kırklareli'nde kadınlar tarafından odun ateşinde yapılan aşure sofraları süslüyor. ( Özgün Tiran - Anadolu Ajansı )

Aşurenin lezzet yolculuğu
Fotoğraf: Özgün Tiran

Buğday, nohut, fasulye, incir, tarçın ve şeker gibi 40'a yakın malzemeyle yapılan, bolluk ve bereketin simgesi aşure, muharrem ayında sofraları tatlandırıyor. İnanca göre Nuh peygamberin tufan sonrası karaya bastığında elinde kalan son malzemelerle yaptığı aşa da denilen aşure, bereketini yaymaya devam ediyor. Kırklareli'nde kadınlar tarafından odun ateşinde yapılan aşure sofraları süslüyor. Pişirilen aşure kaplara konularak komşulara ikram ediliyor. Kadınlar tarafından hazırlanan aşurelerin üzerlerine çeşitli malzemeler konularak özenle süsleniyor. ( Özgün Tiran - Anadolu Ajansı )

instagram_banner

Türkiye’den, dünyadan, havadan, karadan, hayatın tam merkezinden en güçlü kareler Instagram hesabımızda. Takip edin.

En Yeniler