Filipinler'in Mindanao bölgesinde 359 kişiyi taşıyan feribot battı
Filipinler'in Mindanao bölgesinde 359 kişiyi taşıyan feribotun batması sonucu 18 kişi hayatını kaybetti.
Pekin
Ulusal basında yer alan haberlere göre, Mindanao bölgesinin Zamboagna Limanı'ndan Bangsomoro Özerk Bölgesinin Sulu vilayetinin merkezi Jolo Adası'na sefer yapan "M/V Trisha Kerstin 3" feribotu, Hadji Muhtamad beldesine bağlı Pilas Adası açıklarında battı.
AA'nın WhatsApp kanallarına katılın, önemli gelişmeler cebinize düşsün.
🔹 Gündemdeki gelişmeler, özel haber, analiz, fotoğraf ve videolar için Anadolu Ajansı
🔹 Anlık gelişmeler için AA Canlı
Filipinler Sahil Güvenliğinden yapılan açıklamada, 332 yolcu ve 27 mürettebat toplam 359 kişiyi taşıyan feribotun batması sonucu 18 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.
Filipinler'in Mindanao bölgesinde 359 kişiyi taşıyan feribot battı
— Anadolu Ajansı (@anadoluajansi) January 26, 2026
Kazada ilk belirlemelere göre 15 kişi hayatını kaybetti https://t.co/ZaE05MnLUC pic.twitter.com/9BoNGDSDEo
Arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü kaydedilen açıklamada, şu ana kadar 317 kişinin sudan çıkarıldığı, 24 kişinin ise kayıp olduğu belirtildi.

Kazanın teknik arıza sonucu meydana geldiği tahmin edilirken olayla ilgili soruşturma sürüyor.
Yaklaşık 117 milyon nüfuslu bir takımada ülkesi olan Filipinler'de geçmişte çok sayıda can kaybının olduğu feribot kazaları yaşanmıştı. 2023'te yine Zamboagna'dan Sulu vilayetine sefer yapan bir feribotta çıkan yangında 30'dan fazla kişi hayatını kaybetmişti.


