Dolar
32.47
Euro
34.83
Altın
2,332.11
ETH/USDT
3,196.10
BTC/USDT
62,400.00
BIST 100
9,915.62
Kurumsal Haberler

İlber Ortaylı'nın tercihi 'Mehmetçik'in bayram namazı' oldu

Prof. Dr. Ortaylı, AA'nın "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katılarak, haber kategorisinde "Mehmetçik'in bayram namazı", yaşam kategorisinde "Van kedilerine takip", spor kategorisinde "Atlı okçuluk gösterisi" adlı fotoğraflara oy verdi.

25.12.2017 - Güncelleme : 26.12.2017
İlber Ortaylı'nın tercihi 'Mehmetçik'in bayram namazı' oldu

İSTANBUL

Tarihçi ve akademisyen Prof. Dr. İlber Ortaylı, Anadolu Ajansı'nın (AA) "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı.

"Yılın Fotoğrafları" oylaması için AA foto muhabirlerinin yurt içi ve yurt dışında çektiği fotoğrafları incelen Prof. Dr. Ortaylı, "haber", "yaşam" ve "spor" kategorilerinde toplam 3 oy kullandı.

Prof. Dr. Ortaylı, "haber" kategorisinde Özkan Bilgin'in Hakkari'nin Şemdinli ilçesi kırsalında 2 bin 900 rakımlı tepede kurulan üs bölgesinde vatani görevini yapan "Mehmetçik'in bayram namazı" adlı fotoğrafına oy verdi.

"Yaşam" ketegorisinde ise yine Özkan Bilgin'in "Van kedilerine takip" başlıklı fotoğrafını seçen Ortaylı, "spor" kategorisindeki tercihini Sercan Küçükşahin'in "Atlı okçuluk gösterisi" isimli fotoğrafından yana kullandı.

Prof. Dr. Ortaylı, oylamaya ilişkin yaptığı değerlendirmede, özellikle "haber" ve "yaşam" kategorilerinin hayatın içinden kareler olduğunu ve bu kategorilerdeki fotoğrafları güzel bulduğunu ifade ederek, "Hayat için seçiyoruz." dedi.

Muhabir: Çiğdem Alyanak

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.