Kültür

ANDA'nın 6 Şubat depremlerinin yıl dönümü dolayısıyla düzenlediği sergi CerModern'de açıldı

ANDA Eğitim Araştırma Yardımlaşma ve Arama Kurtarma Derneği 6 Şubat depremlerinin yıl dönümü dolayısıyla sergi düzenledi.

Esra Ağaçyetiştiren  | 03.02.2024 - Güncelleme : 03.02.2024
ANDA'nın 6 Şubat depremlerinin yıl dönümü dolayısıyla düzenlediği sergi CerModern'de açıldı Fotoğraf: Muhammed Abdullah Kurtar/AA

Ankara

CerModern'de açılan sergide konuşan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı, 6 Şubat'ta millet olarak genciyle yaşlısıyla acıların birlikte omuzlandığını ve yaraların beraber sarıldığını belirtti.

Asrın felaketinin, asrın dayanışmasına dönüştürüldüğünü dile getiren Yazgı, bu zor günlerde deprem bölgesinde yaptığı çalışmalardan dolayı başta AFAD'a, ANDA'ya ve tüm sivil toplum kuruluşlarına teşekkür etti.

Yazgı, AFAD'ın önemli çalışmalara imza attığına dikkati çekerek, serginin afet bilinci ve eğitimi konularındaki çalışmalarının yansıması olacağını, toplumun afetlere karşı bilinçli yaklaşım geliştirmesine katkı sağlayacağını söyledi.

Öte yandan, AA'nın "Yılın Kareleri" oylaması kapsamında, CSO Ada Ankara ziyaretçilerinin oylamaya katılmasına olanak sağlayan ekran konumlandırıldı.

Anda Eğitim Araştırma Yardımlaşma Ve Arama Kurtarma Derneği Genel Başkanı Okan Tosun, "Anadolu'nun afet tarihine ışık tutmayı, afetlerle ilgili toplumsal farkındalığı artırmayı ve afet bilincine farklı bir bakış açısı getirmeyi hedeflemekteyiz. Sergide izlediğimiz görseller Eski çağlardan günümüze Anadolu'da meydana gelen depremler, seller, yangınlar, çekirge istilaları, salgınlar ve kıtlıkların yapay zeka ile görselleştirilmiş halidir." dedi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.