Dolar
40.68
Euro
47.43
Altın
3,390.00
ETH/USDT
3,911.80
BTC/USDT
116,654.00
BIST 100
10,956.05
Kültür

Pera Müzesi'nin ziyaretçileri tablolara dönüşüyor

Pera Müzesi, interaktif dijital platform Blippar işbirliğiyle "Artırılmış Gerçeklik ve Görsel Arama" uygulamasını hayata geçirdi.

02.04.2016 - Güncelleme : 02.04.2016
Pera Müzesi'nin ziyaretçileri tablolara dönüşüyor

İSTANBUL

Pera Müzesi, interaktif dijital platform Blippar işbirliğiyle "Artırılmış Gerçeklik ve Görsel Arama" uygulamasını hayata geçirdi.

Pera Müzesi Dijital ve Sosyal Medya sorumlusu Irmak Wöber, AA muhabirine yaptığı açıklamada, müzenin oryantalist resim koleksiyonunda bulunan dört farklı tablonun uygulamada kullanıldığını söyledi.

Wöber, Blippar uygulamasıyla ortak bir proje başlattıklarını dile getirerek, şunları aktardı:

"Dünya Şaka Günü'ne özel, bu 4 eseri uygulama ile tanıyabilir hale getirdik. Ziyaretçiler, cep telefonundan bu uygulamayla tabloları taradıkları zaman, eserler hakkında detaylı bilgi alabiliyorlar veya selfie yapabiliyor ve eserleri kendi suratlarıyla çekebiliyorlar. Tabloların içinde kendilerini görmüş oluyorlar." dedi.

Müzelerin eğlenceli bir yer olduğuna da dikkat çekmek istediklerini vurgulayan Wöber, "Onun için ziyaretçilerimizin tablolarla birebir iletişime geçebileceği eğlenceli bir proje gerçekleştirmek istedik." diye konuştu.

Muhabir: Hilal Uştuk

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın