Dolar
32.33
Euro
35.07
Altın
2,219.92
ETH/USDT
3,554.40
BTC/USDT
70,649.00
BIST 100
9,079.97
Kültür

Hatay'da tarihi Sarımiye Cami yeniden ibadete açıldı

Hatay'ın merkez Antakya ilçesinde, dünyanın aydınlatılan ilk caddesinde bulunan tarihi Sarımiye Cami, onarım çalışmalarının ardından yeniden ibadete açıldı.

30.01.2019 - Güncelleme : 30.01.2019
Hatay'da tarihi Sarımiye Cami yeniden ibadete açıldı Fotoğraf: AA/İzziddin Nazlı

HATAY 

Hatay'ın merkez Antakya ilçesi Kurtuluş Caddesi'nde bulunan, 16. yüzyılda yapıldığı bilinen tarihi Sarımiye Cami'nin Vakıflar Genel Müdürlüğünce yürütülen onarım çalışması, yaklaşık 2 ayda tamamlandı.

Hatay Vakıflar Bölge Müdürü Mehmet Yıldıran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, caminin, en son 300 yıl önce onarım gördüğünü söyledi.

Genel Müdürlüğün, tarihi dokusuna zarar vermeden caminin onarımını gerçekleştirdiğini anlatan Yıldıran, "Caminin tuvaletlerinde, kullanım alanlarında, minaresinde, minare korkuluklarında, çatısında, pencerelerinde ve yıpranan bazı yerlerinde onarım çalışması yaptık. Halıları değiştirdik. Çevre düzenlemesini de yaparak camiyi tekrar ibadete açtık." ifadelerini kullandı.

Caminin Antakya'da turistler tarafından sıkça ziyaret edilen yerlerden olduğunu belirten Yıldıran, şunları kaydetti:

"Tarihi camimiz, bir tarafında Katolik kilisesinin, hemen karşısında Musevi havrasının bulunmasıyla, Hatay'ın birlikte yaşama kültürünün en güzel sergilendiği mekanlardan biridir. Vakfın hayratı olan caminin tüm ihtiyaçlarını karşılıyoruz ve korumamızı devam ettiriyoruz."

Muhabir: İzziddin Nazlı

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın