Dolar
44.46
Euro
51.18
Altın
4,494.41
ETH/USDT
1,995.30
BTC/USDT
66,209.00
BIST 100
12,698.19
Dünya

BAE: Abu Dabi'de imha edilen balistik füzeden düşen şarapnel parçalarıyla 6 kişi yaralandı

Birleşik Arap Emirlikleri​​​​​​​, başkent Abu Dabi'ye atılan bir balistik füzenin imhası sırasında düşen şarapnel parçaları sebebiyle üçüncü kez yangın çıktığını ve olayda yaralı sayısının 6'ya çıktığını duyurdu.

Ekip  | 28.03.2026 - Güncelleme : 28.03.2026
BAE: Abu Dabi'de imha edilen balistik füzeden düşen şarapnel parçalarıyla 6 kişi yaralandı

Ankara

Abu Dabi Hükümeti Medya Ofisinin, ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundaki hesabından yapılan açıklamada, hava savunma sistemlerinin balistik füzeyi başarıyla engellediği ancak müdahale sonrası düşen şarapnel parçalarının Abu Dabi Halife Ekonomik Bölgesi'nde (KEZAD) Hindistan uyruklu 5 kişinin yanı sıra Pakistan uyruklu bir kişinin yaralanmasına neden olduğu belirtildi.

📲 Artık haberler size gelsin
AA'nın WhatsApp kanallarına katılın, önemli gelişmeler cebinize düşsün.

🔹 Gündemdeki gelişmeler, özel haber, analiz, fotoğraf ve videolar için Anadolu Ajansı
🔹 Anlık gelişmeler için AA Canlı

Açıklamada ayrıca, düşen şarapnel parçaları nedeniyle KEZAD yakınlarında üçüncü bir noktada yangın çıktığı ifade edilirken, çıkan yangınların hepsinin kontrol altına alındığı ve soğutma çalışmalarının devam ettiği aktarıldı.

BAE Savunma Bakanlığı, daha önce yaptığı açıklamada, İran'dan balistik füze ve insansız hava aracı (İHA) saldırıları düzenlendiğini ve hava savunma sisteminin saldırıları önlemeye çalıştığını duyurmuştu.

Bahreyn son 24 saatte İran'dan atılan 20 füze ve 23 İHA'nın imha edildiğini açıkladı

Bahreyn ordusunun sosyal medya hesabından yapılan yazılı açıklamada, 28 Şubat'tan bu yana İran'dan Bahreyn'e fırlatılan füze ve İHA'lara ilişkin bilgi verildi.

Açıklamada, son bir günde 20 füze ile 23 İHA'nın, 28 Şubat'tan bu yana ise 174 füze ve 385 İHA'nın önlenip imha edildiği kaydedildi.

Kuveyt Sivil Havacılık Kurumu: Havalimanına İHA'larla düzenlenen saldırıda radar sistemleri zarar gördü

Kuveyt Sivil Havacılık Kurumundan yapılan açıklamada, Kuveyt Uluslararası Havalimanı'na İHA'larla saldırı düzenlendiği kaydedildi.

Herhangi bir can kaybı olmadığı aktarılan açıklamada, saldırı sonucu havalimanındaki radar sistemlerinin büyük zarar gördüğü ifade edildi.

Umman’daki Salala Limanı’na İHA'larla saldırı düzenlendi

Umman resmi ajansı ONA'nın, ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundaki hesabında yayımlanan haberinde konuya ilişkin bilgi verildi.

Bir güvenlik kaynağına dayandırılan haberde, Salala Limanı'nın 2 İHA ile hedef alındığı belirtildi.

Olayda limanda çalışan yabancı işçilerden birinin "orta derecede" yaralandığı ve liman tesislerindeki vinçlerden birinde sınırlı hasar meydana geldiği aktarıldı.

Haberde, Umman'ın bu "vahşi" saldırıları kınadığı, ülkenin güvenliğini ve sakinlerinin emniyetini sağlamak için gerekli tüm önlemleri alacağı kaydedildi.

"Umman’da ABD’ye ait bir gemiyi hedef aldık"

İran Silahlı Kuvvetleri Hatemu'l Enbiya Merkez Karargahı, ABD unsurlarına yönelik saldırılar hakkında bildiri yayımladı.

Bildiride, Umman’da bulunan "Salalah Limanı'na uzak bir mesafede bir ABD gemisinin hedef alındığı" bilgisi yer aldı.

Bildiride ayrıca, İran’ın Umman’ın ulusal egemenliğine saydığı duyulduğu ifadesine yer verildi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.