Dolar
40.65
Euro
47.11
Altın
3,363.37
ETH/USDT
3,490.60
BTC/USDT
114,035.00
BIST 100
10,746.98
Gündem

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun Kıbrıs'ta tek çözümün eşit ve egemen iki devletin varlığı olduğunu söyledi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Ada'daki Türk varlığını yok sayarak Kıbrıs sorunu çözülemez. Kıbrıs’ta tek çözüm; eşit ve egemen iki devletin varlığıdır." ifadelerini kullandı.

Mümin Altaş  | 01.05.2021 - Güncelleme : 02.05.2021
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun Kıbrıs'ta tek çözümün eşit ve egemen iki devletin varlığı olduğunu söyledi

Ankara
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, Twitter'dan Kıbrıs sorununa ilişkin paylaşımda bulundu.

Yıllardır çözülemeyen Kıbrıs sorununun Türkiye'nin ortaya koyduğu güçlü iradeyle uluslararası alanda daha hakkaniyetli şekilde tartışıldığını vurgulayan Altun, "Ada'daki Türk varlığını yok sayarak Kıbrıs sorunu çözülemez. Kıbrıs'ta tek çözüm; eşit ve egemen iki devletin varlığıdır." değerlendirmesinde bulundu.

Altun, paylaşımında, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca hazırlanan, Kıbrıs sorununu, geçmiş dönemden bugüne yapılan ve sonuçsuz kalan müzakereler ile Türkiye Cumhuriyeti'nin Kıbrıs meselesindeki rolünü anlatan bir videoya da yer verdi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.