Ekonomi

Deloitte Private Türkiye Lideri Çiçekli: Türkiye'de firmaların ömrü 25 yıl olarak tanımlanıyor

Deloitte Private Türkiye Lideri Ali Çiçekli, "Dünyadaki en köklü 15 firmaya baktığınız zaman 9'u Japon. Bin 250 yaşına kadar ulaşan şirketlerden bahsetmek mümkün. Türkiye'de firmaların ömrü 25 yıl olarak tanımlanıyor." dedi.

27.11.2018 - Güncelleme : 27.11.2018
Deloitte Private Türkiye Lideri Çiçekli: Türkiye'de firmaların ömrü 25 yıl olarak tanımlanıyor

İSTANBUL

Deloitte Private tarafından düzenlenen"Best Managed Companies" programında konuşan Deloitte Private Türkiye Lideri Ali Çiçekli, dünyada 10 tane değerli markanın 8 tanesinin ABD'de olduğunu söyledi.

Çiçekli, "Dünyadaki en köklü 15 firmaya baktığınız zaman 9'u Japon. Bin 250 yaşına kadar ulaşan şirketlerden bahsetmek mümkün. Türkiye'de firmaların ömrü 25 yıl olarak tanımlanıyor." ifadelerini kullandı.

Çiçekli, şunları kaydetti:

"Uluslararası danışmanlık firması olarak dünyadaki en iyi yönetim mekanizmalarını Türkiye'ye nasıl getiririz?, Türk firmaları ile bu mekanizmaları nasıl tanıştırır, farkındalık yaratırız? En önemlisi kurumsal gelişmelerinde nasıl faydalı oluruz dediğimiz zaman, Best Managed Companies of Turkey programını ilk kez Türkiye'de uygulamaktan dolayı mutluyuz. Burada şirketlerin kurumsal süreçlerine katkıda bulunmaya çalışıyoruz ve en önemlisi ulusal ve uluslararası platformlarda Türkiye'deki iyi uygulamaları öne çıkartmaya ve parlatmaya çalışıyoruz."

"11 şirket bu prestijli unvanı almaya hak kazandı"

 Programa katılan şirketlerin 20 milyon liranın üzerinde cirosu olduğunu belirten Çiçekli, programın 25'in üzerinde çalışanıyla 5 yıldan fazla süredir faaliyetlerine devam eden firmaları kapsadığını kapılarının herkese açık olduğunun altını çizdi.

Çiçekli sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ülkemiz ekonomisinin omurgasını oluşturan ulusal firmalarımızın, uluslararası standartlarda iyi yönetim mekanizmaları üzerine farkındalıklarını artıracak, iyi yönetim konusunda gelişim alanlarını belirleyecek ve bu alanları güçlendirme konusunda firmaları desteleyecek bir program oluşturmayı hedefledik. Değerlendirme sürecinde Türk şirketlerimizin başarı hikayelerine tanık olmak bizi ayrıca çok heyecanlandırdı ve gururlandırdı.

Bu program için özel olarak eğitilmiş yöneticilerimizden oluşan Deloitte koçlarımız finalist şirketleri 360 derece analizlerle inceledi ve bu şirketler, iş ve akademi dünyasının önde gelen temsilcilerinin mentörlüğünde çalışma imkanı buldu. Strateji, yetkinlik ve inovasyon, kültür ve adanmışlık ve yönetişim ve finansallar olmak üzere 4 ana başlıkta yapılan değerlendirmeler sonucunda belirlenen 11 şirket bu prestijli unvanı almaya hak kazandı.

"Şirketlerin öne çıkmasını destekleyeceğiz"

Bu programın ödül kazandırmaktan da öte şirketlere hem koçluk süreci hem de değerlendirme safhasında büyük bir değer kattığına inanıyoruz. Ödüllendirilen şirketleri gönülden tebrik ediyoruz. Türkiye’nin En İyi Yönetilen Şirketleri programının, ülkemiz ekonomisine katkı sağlayan ve temsil ettiği değerlere sahip çıkan şirketlere ilham vermesini ve iyi yönetim prensiplerini şirketlerinde uygulamaları konusunda yol gösterici olmasını diliyoruz. Deloitte olarak iş ortaklarımızın da desteği ile ulusal ve uluslararası platformlarda bu şirketlerin öne çıkmasını destekleyeceğiz."

En az beş yaşında, yıllık 20 milyon liranın üzerinde ciro ile 25 ve üzeri çalışana sahip, halka açık olmama ve hisselerinin en az yüzde 60'ı ya da kontrolleri Türkiye'de kurulu şirket ve şahıslara ait olma koşullarını yerine getiren 11 ilden 70'e yakın şirketin değerlendirildiği programda,Türkiye’nin En İyi Yönetilen Şirketi ödülünü kazanan şirketler şöyle:

AROMSA, ASAV, Defacto, Domino Tekstil, ISM Makine, Karaoğlu Peyzaj, Kross Otomotiv, Mikropor, Nobel İlaç, Profen ve TKG Otomotiv.

Muhabir: Gökhan Yıldız

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.