Dolar
32.58
Euro
34.89
Altın
2,317.73
ETH/USDT
3,149.80
BTC/USDT
64,073.00
BIST 100
9,722.09
Ekonomi, Kurumsal Haberler

AA’nın Global Enerji Termali Enerji Kongresi’nde ziyaretçilere tanıtıldı

Anadolu Ajansının (AA), bu yıl 12'ncisi düzenlenen Uluslararası Enerji Kongresi ve Fuarı'nda (EIF) açtığı stantta İngilizce olarak yayın yapan platformu AA Energy Terminal’i ziyaretçilere tanıttı.

Muhsin Barış Tiryakioğlu  | 06.11.2019 - Güncelleme : 07.11.2019
AA’nın Global Enerji Termali Enerji Kongresi’nde ziyaretçilere tanıtıldı

Ankara

Enerji Kongre ve Fuarı EIF'de AA standına yoğun ilgi

Anadolu Ajansı (AA) bu yıl 12'ncisi düzenlenen Uluslararası Enerji Kongresi ve Fuarı'nda (EIF) yoğun ilgi gördü. ( Doğukan Keskinkılıç - Anadolu Ajansı )

Anadolu Ajansının (AA), bu yıl 12'ncisi düzenlenen Uluslararası Enerji Kongresi ve Fuarı'nda (EIF) açtığı stant yoğun ilgi gördü.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) desteğiyle Ankara Congresium'da açılan fuarın global iletişim ortağı olan AA, deneyimli enerji muhabirleri, foto muhabirleri ve kameramanlarıyla etkinliği takip etti.

AA'nın fuar alanında bulunan standına yoğun ilgi gösteren ziyaretçilerin en çok beğendiği ürün, Türkçe, İngilizce ve Arapça yayımlanan "Gökyüzünden Türkiye" kitabı oldu.

Öte yandan, AA'nın analiz serisinde yer verdiği "Dünya Siyasetinde Küresel Fay Hatları" ile cep kitabı şeklinde tasarlanan "Cep Telefonundan Fotoğraf Çekmenin Püf Noktaları" ürünleri de en çok incelenen ve talep edilen AA yayınları arasında yer aldı.

AA standını ziyaret eden Else Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Herdem, kurumun yayınlarına ilişkin, "Gerçekten çok güzel kaynaklar. Fotoğraflarla zenginleştirilmiş AA yıllıkları hafızalarımızdan silinen detayları, o yılda neler yaşandığını çok net hatırlatıyor. Bir seyahat planlamak istediğimizde Gökyüzünden Türkiye kitabındaki fotoğraflar bize rehber olabilecek nitelikte ve kalitede. AA, fotoğraflarla ve metinlerle Türkiye'nin hafızasını oluşturuyor." değerlendirmesinde bulundu.

AA'nın Global Enerji Termali Enerji Kongresi'nde ziyaretçilere tanıtıldı

Stantta ayrıca Türkiye ve dünyadaki enerji haberlerini İngilizce olarak abonelere aktaran AA Energy Terminal'i, şirketlere yönelik kurumsal ürünlerinden AA Finans Terminali ve AA Şirket Haberlerini de tanıtan AA personeli, fuara katılan şirket temsilcilerine AA'nın medya dışındaki özel hizmetlerini detaylıca aktarma şansı buldu.

Özellikle fuarın odak noktası olana enerji için özel ürünü olan AA Enerji Terminali'nde AA, analiz, rapor ve haberler yayınlayarak uluslararası enerji stratejilerinin merkezindeki bölgesel enerji aktörü Türkiye ile ilgilenen hem yabancı yatırımcılar hem de küresel sektör hakkında bilgi edinmek isteyen Türk yatırımcılar için haber kaynağı olma özelliği taşıyor.

AA'nın finans piyasası profesyonellerine yönelik hizmet veren veri ve haber portalı AA Finansda fuarda tanıtılan ikinci önemli ürün oldu. Geliştirilen yeni ara yüzü ve zenginleştirilen veri içerikleri ile 2019'da yenilenen ve yayına alınan AAFinans Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) piyasa sayfaları başta olmak üzere kamu ve özel kuruluşların yayımladıkları veri ve haberleri eş zamanlı olarak yayımlamakta.

Fuara katılım sağlayan özel şirketlerin de haber yayma ihtiyaçlarına özel bir çözüm üreten AA Şirket haberleri yine fuarda katılımcı firmaların yöneticileri tarafından ilgi gören bir ürün oldu. Şirket haberlerini kamuoyu ile periyodik olarak paylaşmak isteyen kurumsal firmalar için yapılandırılmış özel bir hizmet olan Şirket Haberleri Bülteni sayesinde şirketler haber bültenlerini AA'nın hızlı, etkin ve yaygın iletişim ağıyla tüm abone medya kuruluşlarına doğrudan ulaştırabiliyor.

Enerji piyasaları ile enerji yatırımları ve depolama konuları ele alındı

EIF kapsamında eş zamanlı olarak 5 salonda yapılan oturumlarda güneş, rüzgar, jeotermal, hidroelektrik, biyokütle gibi yenilenebilir enerji kaynaklarının yanı sıra dünya ve Türkiye enerji piyasaları, milli enerji bağlamında Türkiye'deki enerji yatırımları ve enerji depolama gibi konular ele alındı.

Fuarın açılışında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mustafa Elitaş, TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Muhammet Balta, Ankara Valisi Vasip Şahin, EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, Birleşik Krallık Türkiye Ticaret Elçisi Lord Robin Berry Janvrin, Enerji Verimliliği Derneği Genel Başkanı Murat Kalsın ve ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran'ın konuşmalarını görüntülü ve fotoğraflı olarak haberleştiren AA ekibi, enerji iletimi, depolanması ve teçhizatı gibi alanlarda faaliyet gösteren şirketlerin standlarındaki bilgi ve görüntüleri de abonelerine aktardı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.