Dolar
32.57
Euro
34.96
Altın
2,339.90
ETH/USDT
3,139.20
BTC/USDT
64,367.00
BIST 100
9,716.77
Dünya

Tunus'ta siyasi ve ekonomik kriz protesto edildi

Tunus'ta, başkentin merkezindeki Habib Burgiba Caddesi'nde toplanan kalakabalık, yaşanan siyasi, sosyal ve ekonomik krizi protesto etti.

Gülşen Topçu  | 06.03.2021 - Güncelleme : 06.03.2021
Tunus'ta siyasi ve ekonomik kriz protesto edildi Fotoğraf: Yassine Gaidi/AA

Tunus

Tunus'ta siyasi ve ekonomik kriz protesto edildi

Tunus'ta, başkentin merkezindeki Habib Burgiba Caddesi'nde toplanan kalakabalık, yaşanan siyasi, sosyal ve ekonomik krizi protesto etti.Tunus Ekonomik ve Sosyal Haklar Forumu gibi sivil toplum kuruluşları ile Demokratik Yurtseverler, El-Masar, Halk Akımı, İşçi ve Tunus İleriye Hareketi gibi solcu parti ve hareketlerin "Vatanı özgür bırakın" sloganıyla düzenlediği gösteriye çok sayıda kişi katıldı. Bölgede önlem alan güvenlik güçleri ile göstericiler arasında gerginlik yaşandı. ( Yassine Gaidi - Anadolu Ajansı )

Tunus Ekonomik ve Sosyal Haklar Forumu gibi sivil toplum kuruluşları ile Demokratik Yurtseverler, El-Masar, Halk Akımı, İşçi ve Tunus İleriye Hareketi gibi solcu parti ve hareketlerin "Vatanı özgür bırakın" sloganıyla düzenlediği gösteriye çok sayıda kişi katıldı.

Yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleşen gösteride, 18 Ocak'ta başlayan protestolarda gözaltına alınanların serbest bırakılması istendi.

Göstericiler, "cumhurbaşkanından hükümete kadar yozlaşmış rejim" ve "ifade özgürlüğü zorunlu" gibi sloganlar attı.

Demokratik Yurtseverler Partisi milletvekillerinden Munci er-Rahvi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tunus'ta gösterilerin bastırılması suretiyle özgürlüklerin kısıtlandığını söyledi.

Rahvi, Tunus'ta son 10 yıl içinde iktidara gelen hükümetlerin, halkı aç bırakmak, yoksullaştırmak ve baskı altına almaktan başka bir şey yapmadığını kaydetti.

Tunus 2011'deki devrimden bu yana 10'dan fazla hükümet eskitti ve ekonomik sorunlarını çözemedi.

Ülke siyasetini ise son bir aydır Başbakan Hişam el-Meşişi ile Cumhurbaşkanı Kays Said arasındaki çekişme meşgul ediyor.

Cumhurbaşkanı Said, Başbakan Meşişi'nin meclisten güvenoyu alan kabine revizyonunun anayasal olmadığını savunuyor. Konuyu çözme yetisine sahip 2014 Anayasası'nın öngördüğü Anayasa Mahkemesinin henüz kurulamamış olması da krizi derinleştiriyor.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın