Dolar
38.57
Euro
43.58
Altın
3,240.74
ETH/USDT
1,827.70
BTC/USDT
95,519.00
BIST 100
9,167.58
Dünya, İsrail-Filistin çatışması

İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 8'i kadın 14 Filistinli öldü

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırılarda biri çocuk, 8'i kadın olmak üzere 14 Filistinli hayatını kaybetti.

Hamdi Yıldız, Mehmet Nuri Uçar  | 04.05.2025 - Güncelleme : 04.05.2025
İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 8'i kadın 14 Filistinli öldü

İstanbul

Filistin resmi haber ajansı WAFA'ya göre, İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'un El-Mevasi bölgesinde yerinden edilen Filistinlilerin çadırlarını vurdu. Saldırıda biri çocuk, 7'si kadın olmak üzere 10 kişi yaşamını yitirdi.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Nusayrat Mülteci Kampı'na düzenlediği bombardımanda biri kadın 2 kişi hayatını kaybetti.

Öte yandan İsrail ordusunun Han Yunus ve Beyt Hanun'a daha önce düzenlediği saldırılarda yaralanan 2 Filistinlinin de yaşamını yitirdiği aktarıldı.

📲 Artık haberler size gelsin
AA'nın WhatsApp kanallarına katılın, önemli gelişmeler cebinize düşsün.

🔹 Gündemdeki gelişmeler, özel haber, analiz, fotoğraf ve videolar için Anadolu Ajansı
🔹 Anlık gelişmeler için AA Canlı

İsrail ordusu Gazze ve Refah kentlerinde evleri patlayıcılarla yıkmaya devam ediyor

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Gazze kentinin Şucaiyye ve Tuffah mahalleleri ile güneyindeki Refah kentinde evleri patlayıcılarla havaya uçurmayı sürdürüyor.

Görgü tanıklarının aktardığına göre, İsrail topçuları, Gazze kentinin doğusundaki Şucaiyye ve Tuffah mahallelerine yoğun bombardıman düzenledi.

Tuffah Mahallesi'nde Filistinli sivillere ait evlere insansız hava araçlarından (İHA) doğrudan ateş açıldı.

İsrail ordusu, söz konusu saldırılarla eş zamanlı olarak Şucaiyye ve Tuffah'ta onlarca evi patlayıcılarla havaya uçurdu.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde de binalar patlayıcılarla yıkıldı. İsrail ordusuna ait askeri helikopterlerden Refah'ın kuzeyine yoğun şekilde ateş açıldı.

İsrail askerleri Batı Şeria'daki baskın ve gözaltıları sürdürüyor

İsrail askerleri işgal altındaki Batı Şeria'nın farklı bölgelerine baskınlar düzenledi, çok sayıda Filistinliyi gözaltına aldı.

Filistin resmi haber ajansı WAFA'ya göre, İsrail askerleri, Batı Şeria'nın güneyindeki El Halil kentinin Beyn Emr kasabasına baskın düzenledi.

Filistinlilerin evlerinde arama yapan askerler eşyalara zarar verdi, 16 yaşındaki 2 çocuğu gözaltına aldı.

İsrail askerleri El Halil'in diğer bölgelerine düzenlediği baskınlarda 4 Filistinliyi daha gözaltına aldı.

Batı Şeria'nın Beytüllahim kentindeki El-İzze Mülteci Kampı'nda çok sayıda eve baskın düzenleyen İsrail askerleri, baskına tepki gösteren Filistinlilere göz yaşartıcı gaz ve ses bombası attı.

Ramallah kentinin kuzeybatısındaki El-Mezraa el-Garbiyye beldesine giren askerler, biri 16 yaşındaki çocuk olmak üzere 2 Filistinliyi gözaltına aldı.

İsrail askerleri baskınlar sırasında Eriha'da 1 Filistinliyi, Tulkerim'de de eski tutuklu Mahmud el-Kelibi'yi gözaltına aldı.

Nablus kentinde de Filistinli tutuklulardan Usame et-Tavil'in ailesinin evine İsrail askerlerince baskın düzenlendi.

Filistinli kurumlara göre 7 Ekim'den beri İsrail hapishanelerinde ölen tutukluların sayısı 66'ya yükseldi

Filistin Kurtuluş Örgütüne (FKÖ) bağlı Esirler ve Serbest Bırakılanlar Heyeti ile Filistin Esirler Cemiyeti tarafından yapılan ortak açıklamada, Cenin'den idari tutuklu Muhyiddin Fehmi Said Necim'in (60) İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria'daki Biru’s Sebi'de (Beer Şeva) Soroka Sağlık Merkezi'nde hayatını kaybettiği belirtildi.

Necim'in, son olarak 2023'ün Ağustos ayında tutuklandığı ve toplam 19 yılını İsrail hapishanelerinde geçirdiği, bu nedenle ciddi sağlık sıkıntıları yaşadığı kaydedildi.

İsrail’in, 2 yılı aşkın süredir devam eden idari tutukluluk döneminde Necim'i, tedavi ve sağlık hizmetlerinden mahrum bıraktığı ifade edilen açıklamada, tutulduğu Negev Hapishanesinin, özellikle uyuz hastalığının yayılmasıyla, mahkumlara yönelik sistematik ihlallerin yaşandığı yerlerden biri olduğuna dikkati çekildi.

Necim'in ölümüyle, Gazze'ye saldırıların başladığı 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail hapishanesinde hayatını kaybeden Filistinli tutuklu sayısının 66’ya yükseldiği, bunlardan en az 40’ının Gazze’den olduğu belirtilen açıklamada, uluslararası topluma, İsrail'in Filistin halkına yönelik sürdürdüğü "savaş suçlarından" hesaba çekilmesi için etkin kararlar alma ve "uluslararası camiadan tecrit edilmesi için işgal güçlerine yaptırımlar getirilmesi" çağrısı yapıldı.

İsrail hapishanelerindeki Filistinli sayısı 9 bin 900'ü aştı

Filistin Esirler Cemiyeti, daha önce İsrail'in Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda, 16 bin 400'den fazla kişinin gözaltına alındığını, hapishanelerinde 40'ı Gazze'den 64 Filistinlinin hayatını kaybettiğini açıklamıştı.

Ayrıca Nisan 2025 itibarıyla İsrail hapishanelerindeki Filistinlinin sayısının 9 bin 900'ü aştığı kaydedilmişti.

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi'nden yapılan açıklamada da İsrail ordusunun Gazze'den 4 binden fazla Filistinliyi alıkoyduğu belirtilmişti.

Bunlardan 3 bin 498'inin İsrail'in suç isnat etmeden uyguladığı "idari tutukluluk" kapsamında alıkoyduğu kişiler, 400'den fazlasının çocuk ve 27'sinin kadın olduğu bilgisi paylaşılmıştı.

İsrail'in Gazze'ye saldırılarında can kaybı 52 bin 535'e yükseldi

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 40 artarak, 52 bin 535'e yükseldi.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in Gazze'de devam eden saldırılarında yaşanan can kayıpları ve yaralanmalara ilişkin son bilgiler paylaşıldı.

Son 24 saatte Gazze'deki hastanelere 40 ölü ve 125 yaralının getirildiği kaydedildi.

İsrail ordusunun Gazze'de 19 Ocak'ta varılan ateşkesi bozarak 18 Mart'tan bu yana düzenlediği saldırılarda 2 bin 436 Filistinlinin hayatını kaybettiği, 6 bin 450 kişinin de yaralandığı belirtildi.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten beri düzenlediği saldırılarda yaşamını yitirenlerin sayısının ise 52 bin 535'e, yaralıların sayısının da 118 bin 491'e yükseldiği bildirildi.

Gazze Şeridi'nde enkaz altında hâlâ binlerce ölü olduğu belirtiliyor.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın