Dolar
32.27
Euro
35.10
Altın
2,377.97
ETH/USDT
2,937.50
BTC/USDT
65,451.00
BIST 100
10,319.96
Dünya

İsrail’in Lübnan’ın güneyindeki bir binaya düzenlediği saldırıda aynı aileden 5 kişi öldü

İsrail ordusunun, Lübnan’ın güneyindeki Nebatiye kentinde 5 katlı bir binaya insansız hava aracı (İHA) ile düzenlediği saldırıda, aynı aileden 5 kişi hayatını kaybetti.

İdiris Okuduci  | 15.02.2024 - Güncelleme : 15.02.2024
İsrail’in Lübnan’ın güneyindeki bir binaya düzenlediği saldırıda aynı aileden 5 kişi öldü

Beyrut

Lübnan resmi ajansı NNA’da yer alan haberde, İsrail’e ait İHA'nın, Nebatiye kentine bağlı Mercayun bölgesinde bir binayı güdümlü füze ile hedef aldığı ifade edildi.

Art arda atılan 2 güdümlü füze ile vurulan binada Hüseyin Bercavi ile ailesinden toplamda 5 kişi hayatını kaybetti, enkaz altında kalan 2 kişiye ulaşmak için arama ve kurtarma çalışmaları başlatıldı.

Arama kurtarma çalışmalarını yürüten sivil savunma ekipleri, AA muhabirine yaptıkları açıklamada enkaz altında en az 2 kişinin olduğunu ve bu sayının artmasından endişe edildiğini belirtti.

Hizbullah mensupları, yıkılan binanın bulunduğu ve arama çalışmalarının yapıldığı bölgeye basın mensupları dahil kimsenin yaklaşmasına ve çekim yapmasına izin vermedi.

Sadece arama ve kurtarma ekiplerinin bulunduğu olay bölgesinde, çalışmalar şiddetli yağış nedeniyle yavaş ilerliyor.

İsrail’in dün Lübnan’a başlattığı geniş hava saldırısı

İsrail ordusu, Safed kentindeki Kuzey Komuta Merkezi’ne füze ile düzenlenen saldırının ardından dün Lübnan’ın güneyine yönelik hava saldırıları başlattı.

Saldırılarda Savana beldesinde 2 çocuk ve anneleri ile 2 Hizbullah mensubu öldü.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın