Dolar
32.48
Euro
34.73
Altın
2,337.94
ETH/USDT
3,125.60
BTC/USDT
63,065.00
BIST 100
9,915.62
Dünya

İngiliz grup Chumbawamba, şarkısının Yeni Zelanda Başbakan Yardımcısının etkinliklerinde kullanılmasına karşı

İngiliz müzik grubu Chumbawamba, Tubthumping" şarkısını Yeni Zelanda Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Winston Peters'ın etkinliklerinde kullanmasına karşı çıktı.

Dilara Karataş  | 19.03.2024 - Güncelleme : 19.03.2024
İngiliz grup Chumbawamba, şarkısının Yeni Zelanda Başbakan Yardımcısının etkinliklerinde kullanılmasına karşı

Ankara

Chumbawamba'nın eski başgitaristi Boff Whalley BBC'ye konuya ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

Whalley, şarkının olumlu duygular içerdiğini, Peters'ın etkinliklerinde "bölücü, dar görüşlü politikalarını dile getirirken Tubthumping şarkısını kullanmasının garip olduğunu" ifade etti.

İngiliz müzik grubu Chumbawamba'nın Peters'a bu şarkıyı kullanması için izin vermediğine dikkati çeken Whalley, "Yanlış siyasi görüşlerini desteklemek için bu şarkıyı kullanmamasını rica ederiz. Kayıt şirketimiz Sony'den ihtarname bildirisi göndermesini istedik." ifadesini kullandı.

Öte yandan Peters, Yeni Zelanda radyo kanalı Newstalk ZB'ye yaptığı açıklamada, şarkının maddi çıkar sağlamak için kullanılmadığını ne kendisine ne partisine henüz ihtarname gelmediğini aktardı.

Peters, düzenlediği çeşitli etkinliklerde Tubthumping şarkısını kullanmış, 2023 seçimlerindeki mitinginde de şarkının sözlerine atıfta bulunmuştu.

Chumbawamba'nın ünlü şarkısı Tubthumping 1997'de yayımlanmasının ardından İngiltere'de single listelerinde iki numaraya kadar yükselmiş, Yeni Zelanda, Avustralya, İtalya ve Kanada'da da ilk 10'a girmişti.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.