Dünya

Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde BM konvoyuna düzenlenen saldırıda İtalyan büyükelçi hayatını kaybetti

İtalya Dışişleri Bakanlığı, Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde BM konvoyuna düzenlenen saldırıda büyükelçileri Luca Attanasio ile bir İtalyan askerin öldüğünü açıkladı.

Barış Seçkin, Betül Yürük  | 22.02.2021 - Güncelleme : 22.02.2021
Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde BM konvoyuna düzenlenen saldırıda İtalyan büyükelçi hayatını kaybetti

Roma/Birleşmiş Milletler

İtalya Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "İtalya'nın Demokratik Kongo Cumhuriyeti Büyükelçisi Luca Attanasio ile bir İtalyan askerin ölümünü derin bir üzüntüyle doğrulamaktayız." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, saldırının, Büyükelçi Attanasio ve İtalyan jandarmasından bir askerin, BM'nin Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde istikrar sağlama misyonu olan MONUSCO konvoyunda bir arabada seyahat ederken yaşandığı belirtildi.

İtalyan basınında çıkan haberlerde de BM konvoyuna yönelik saldırıda, konvoydakilerin kaçırılmaya çalışıldığı bilgisi yer aldı.

BM'den Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ne saldırıyı "hızlıca soruşturma" çağrısı

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde Dünya Gıda Programı (WFP) konvoyuna düzenlenen saldırıyı güçlü bir şekilde kınayarak, ülkedeki yetkililere saldırıya ilişkin hızlı bir soruşturma başlatması çağrısında bulundu.

Guterres, Sözcüsü Stephane Dujarric aracılığıyla yaptığı açıklamada, aralarında İtalya Büyükelçisi Luca Attanasio'nun da bulunduğu konvoyda hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diledi.

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ne WFP konvoyuna düzenlenen saldırıya ilişkin hızlı soruşturma başlatması çağrısı yapan Guterres, saldırının sorumlularının hesap vermesi gerektiğini belirtti. Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.