Dolar
32.57
Euro
34.96
Altın
2,316.79
ETH/USDT
3,134.00
BTC/USDT
64,323.00
BIST 100
9,722.09
Dünya

BM Genel Sekreteri Ban: Lübnan'daki cumhurbaşkanlığı krizi en kısa zamanda son bulmalı

BM Genel Sekreteri Ban, Lübnan'da yaklaşık iki yıldır süren cumhurbaşkanlığı krizine ilişkin, "Lübnan'daki cumhurbaşkanlığı krizi en kısa zamanda son bulmalı." dedi.

Enes Kanlı, Furkan Güldemir  | 24.03.2016 - Güncelleme : 24.03.2016
BM Genel Sekreteri Ban: Lübnan'daki cumhurbaşkanlığı krizi en kısa zamanda son bulmalı

Beyrut

BEYRUT

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri (BM) Ban Ki-mun, bir haftalık Ortadoğu turunun ilk durağı Lübnan'da, ilk gün temaslarının ardından Lübnan Başbakanı Temmam Selam, Dünya Bankası Başkanı Jim Young Kim ve İslam Kalkınma Bankası Başkanı Ahmed Muhammed Ali el-Medeni ile ortak basın toplantısı düzenledi.

BM Genel Sekreteri, Lübnanlı siyasileri, ülkede iki yıla yakın süredir devam eden cumhurbaşkanı krizini sona erdirerek cumhurbaşkanını seçmeye çağırdı.

Lübnan'ın çeşitliliği ve bir arada yaşama tecrübesiyle bölgede "eşsiz" olduğunu ancak Lübnan'daki siyasi durumdan endişe duyduğunu belirten Ban, "Lübnan'daki cumhurbaşkanlığı krizi en kısa zamanda son bulmalı." dedi.

Dünyada çok az sayıda ülke Lübnan’ın Suriyeli mültecilere gösterdiği ev sahipliğini gösterdi

Uluslararası toplumun Suriyeli mülteci krizinde Lübnan'a desteğe hazır olduğunu söyleyen Ban, "Dünyada çok az sayıda ülke Lübnan’ın Suriyeli mültecilere gösterdiği ev sahipliğini gösterdi. Suriye krizinin yükünü, Suriye’ye komşu ülkeler, kaynakları zengin ülke ve bölgelerden daha fazla üstleniyor." diye konuştu.

Lübnan'ın Suriye sınırındaki Arsal kasabasında bu sabah ordu konvoyunun geçişi sırasında meydana gelen patlamada hayatını kaybeden Lübnan askeriyle ilgili başsağlığı dileyen ve saldırıyı kınayan Ban, "Bu, terörle mücadele ve Lübnan’ı bölgedeki karmaşadan kurtarmak için Lübnan silahlı kuvvetlerine uluslararası yardımın önemini gösteriyor." ifadesini kullandı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın