ABD, Karayipler'de bir petrol tankerine daha el koyduğunu açıkladı
ABD ordusunun, bu sabah Karayipler bölgesinde seyreden bir petrol tankerine daha baskın düzenleyerek el koyduğu belirtildi.
New York
ABD Güney Saha Komutanlığı (SOUTHCOM), ABD merkezli X şirketine ait sosyal medya platformundan açıklama yaptı.
Açıklamada, "Bu sabah, ortak kurumlar arası güçlerimiz bir kez daha net bir mesaj verdi: 'Suçlular için güvenli bir sığınak yok.'" ifadesi kullanıldı.
AA'nın WhatsApp kanallarına katılın, önemli gelişmeler cebinize düşsün.
🔹 Gündemdeki gelişmeler, özel haber, analiz, fotoğraf ve videolar için Anadolu Ajansı
🔹 Anlık gelişmeler için AA Canlı
Şafak vakti yapılan operasyonda USS Gerald R. Ford'dan hareket eden deniz piyadelerinin Karayip Denizi'nde "Olina" adlı petrol tanker gemisini herhangi bir olay yaşanmadan ele geçirdiği bildirildi.
Bu tür ele geçirmelerin ABD Donanması'ndaki USS Iwo Jima, USS San Antonio ve USS Fort Lauderdale'deki ortak güçler tarafından da desteklendiği kaydedilen açıklamada, Batı Yarımküre'de güvenlik yeniden sağlanana kadar buna devam edileceği aktarıldı.
Açıklamada paylaşılan videoda, ABD askerlerinin söz konusu gemiye helikopterle inerek baskın düzenlediği ve gemide arama yaptığı görüldü.
Trump, bir petrol tankerine Karayipler'de el koyduklarını duyurdu
ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela yönetimiyle koordinasyon halinde, "izinsiz" ayrıldığı belirtilen bir petrol tankerine Karayipler'de el koyduklarını duyurdu.
ABD Başkanı Trump, Truth Social hesabından, Venezuela kaynaklı yeni bir tankere daha el koyduklarını bildirdi.
Trump açıklamasında, "Bugün ABD, Venezuela'daki geçici yönetim ile koordineli olarak, bizim onayımız olmadan Venezuela'dan ayrılan bir petrol tankerine el koydu. Bu tanker şu anda Venezuela'ya geri dönüyor ve buradaki petrol, bu tür satışlar için yaptığımız büyük enerji anlaşması aracılığıyla satılacak." ifadelerini kullandı.
ABD Güney Saha Komutanlığı (SOUTHCOM), ABD merkezli X şirketine ait sosyal medya platformundan yaptığı açıklamada "Olina" adlı tankere el koyduklarını duyurmuştu.
ABD, en son 7 Ocak'ta, biri Kuzey Atlantik Okyanusu'nda Rusya tescilli petrol tankeri "Bella 1", diğeri de yine Karayipler bölgesinde olmak üzere 2 petrol tankerine el koyduğunu açıklamıştı.
Venezuela'ya yönelik yaptırımlar kapsamında ABD, "Olina" petrol tankeriyle birlikte beşinci gemiye el koymuş oldu.
Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.

