Dolar
32.26
Euro
34.74
Altın
2,360.56
ETH/USDT
2,926.60
BTC/USDT
61,156.00
BIST 100
10,218.58
Teknoloji

Fransa'da iPhone 12'lerin satışı yeni bir emre kadar yasaklandı

Fransa'da Dijitalleşme ve Telekomünikasyondan Sorumlu Bakan Jean-Noel Barrot, yeni bir emre kadar iPhone 12 model telefon satışının ülkede yasaklandığını duyurdu.

Esra Taşkın, Ata Ufuk Şeker  | 12.09.2023 - Güncelleme : 14.09.2023
Fransa'da iPhone 12'lerin satışı yeni bir emre kadar yasaklandı

Paris/Brüksel

Barrot, X sosyal medya platformundan yaptığı açıklamada, ABD'li teknoloji devi Apple güncelleme getirene kadar iPhone 12 model telefonun satışının Fransa'da durdurulduğunu belirtti.

Bakan Barrot, söz konusu yasağa uyulması için Ulusal Frekans Ajansından (ANFR) tüm görevlilerini seferber etmesini istediğini aktardı.

Elektronik cihazların insanların üzerine yaydığı elektromanyetik dalga miktarını kontrol eden ANFR'den yapılan açıklamaya göre, 141 telefon modeli üzerinde yapılan kontrollerde iPhone 12'lerin Avrupa'da izin verilen radyasyon miktarını geçtiği tespit edildi.

Avrupa'da bir telefon cepte veya elde tutulduğunda, 4W/kg radyasyon miktarına sahip olması zorunluluğu bulunurken, ANFR, bu miktarın iPhone 12 model telefonda 5,74 W/kg olduğunu ortaya koydu.

AB'den "iPhone 12" açıklaması

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Fransa'nın iPhone 12 satış yasağı kararı hakkında Komisyon'a ve üye ülkelere bilgi verdiğini, üye ülkelerin de bu kısıtlamayı incelemek için 3 ay süresi olduğunu bildirdi.

AB Komisyonu Sözcüsü Sonya Gospodinova, Brüksel'de düzenlenen günlük basın toplantısında Fransa'nın Apple iPhone 12 modelinin satışını durdurma kararı hakkında AB'de yürütülecek sürece ilişkin açıklamalarda bulundu.

"Dün Fransız yetkililer, iPhone 12'nin Fransa'daki satışlarını kısıtlamak için aldıkları önlemler konusunda Komisyon'a ve diğer üye ülkelere bilgi verdi. "diyen Gospodinova, bu bildirimin AB'nin radyo ekipmanı cihazlarına ilişkin direktifinde belirtilen ve Tek Pazar'da geçerli olan bir yükümlülük temelinde yapıldığını anlattı.

Birlik kuralları uyarınca bazı ürünlerin dolaşımını kısıtlayacak tedbirleri üstlenen veya alan üye ülkenin, bunu diğer üye ülkelere bildirmesi gerektiğini söyleyen Gospodinova, üye ülkelerin bu kısıtlamaları incelemek ve buna itiraz edip etmemek için 3 aylık süreleri olduğunu belirtti.

Gospodinova, "Mevcut durumda üye ülkelerin tepkilerini bekliyoruz. Komisyon, bu tepkileri beklerken herhangi bir önlem almayacak." diye konuştu.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın