Gündem, Asrın felaketi

Sadakataşı Derneğinin deprem bölgesine yardımları sürüyor

Sadakataşı Derneği, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelere yaptığı yardım faaliyetlerine devam ediyor.

Kübra Kara  | 18.05.2023 - Güncelleme : 18.05.2023
Sadakataşı Derneğinin deprem bölgesine yardımları sürüyor

İstanbul

Dernekten yapılan açıklamaya göre, depremin yaşandığı ilk günden itibaren bölgeye içerisinde gıda, hijyen malzemeleri, kıyafet, battaniye, soba, yakacak ve çocuk paketi bulunan 46 yardım tırı ulaştırdı.

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde MÜSİAD'ın koordinasyonunda Sadakataşı Derneği tarafından 200 konteyner ev hazırlanarak depremzede ailelere teslim edildi.

Dernek, Hatay Antakya'da 1200 ailenin yaşadığı çadır kentin kurulumunu yaptı. Çadır kentte yaşayan ailelerin duş, tuvalet, elektrik ve mescit ihtiyaçlarını karşılayan dernek, bu ailelere günde 3 öğün yemek dağıtımını sürdürüyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Sadakataşı Derneği Başkanı Kemal Özdal, depremin yaşandığı ilk günden itibaren bölgede yaraları sarmak için AFAD ve ilgili yöneticilerin koordinasyonunda canla başla gece gündüz demeden ve hiçbir karşılık beklemeden çalıştıklarını ifade etti.

Sadakataşı olarak acının 100. gününde ilk etapta 5 milyon lira değerinde insani yardım yardım malzemelerini bölgeye gönderdiklerini aktaran Özdal, yaralar tamamen sarılana dek devam edecek çalışmaların yeni dönemini başlattıklarını kaydetti.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.