Dolar
32.48
Euro
34.73
Altın
2,337.94
ETH/USDT
3,116.10
BTC/USDT
63,359.00
BIST 100
9,915.62
Dünya

Hollande: Varılacak anlaşma bağlayıcı olmalı

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, Paris'te başlayan Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Taraflar Konferansı kapsamında varılacak anlaşmanın bağlayıcı olması gerektiğini söyledi.

Fatma Esma Arslan  | 30.11.2015 - Güncelleme : 30.11.2015
Hollande: Varılacak anlaşma bağlayıcı olmalı

Arkansas

PARİS

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Paris'te başlayan Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Taraflar Konferansı (COP21) kapsamında varılacak anlaşmanın bağlayıcı olması gerektiğini söyledi.

Hollande, burada yaptığı konuşmada, terörle mücadele ve iklim değişikliğiyle mücadelenin birbiriyle bağlantılı olduğunu belirterek, "Bugün mücadele etmemiz ve üstesinden gelmemiz gereken iki sorunumuz var. Çocuklarımıza terörden arınmış ve doğal felaketlere karşı korunaklı bir dünya bırakmalıyız" dedi.

Konferans sonunda varılacak anlaşmanın bağlayıcı olması gerektiğine vurgu yapan Hollande, "Hiçbir ülke sorumluluklarından kaçmamalı. Hiçbir toprak parçası kaderine terk edilmemeli. Bu kapsamda varılacak anlaşma kapsayıcı ve uluslararası olmalı" ifadelerini kullandı. 

Hollande'dan sonra konuşan BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun da gelişmiş ülkelerin vaatlerini yerine getirmesi gerektiğini dile getirerek, "Anlaşma dinamik olmalı ve gelişmiş ülkelerle gelişmekte olan ülkeler arasındaki dengeyi korumalı. Gelişmiş ülkeler yıllık 100 milyar dolar sözünü tutmalı" diye konuştu. 

Muhabir: Fatma Esma Arslan


Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.