Dolar
40.01
Euro
47.01
Altın
3,331.93
ETH/USDT
2,576.10
BTC/USDT
109,200.00
BIST 100
10,107.68
Yaşam

Sultaniye çamur banyolarına yabancı turist ilgisi

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde binlerce yıldır kullanılan Sultaniye Kaplıcaları, mineral değerleri, ideal sıcaklığı ve gür debisi nedeniyle son yıllarda özellikle Rus, İngiliz ve Arap turistlerin de ilgisini çekmeye başladı.

30.05.2017 - Güncelleme : 30.05.2017
Sultaniye çamur banyolarına yabancı turist ilgisi

MUĞLA - Durmuş Genç

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde binlerce yıldır kullanılan Sultaniye Kaplıcaları, mineral değerleri, ideal sıcaklığı ve gür debisi ile yerli ziyaretçilerin yanı sıra son yıllarda özellikle Rus, İngiliz ve Arap turistlerin de ilgisini çekiyor.

İlçeye adını veren Köyceğiz Gölü'nün güneybatı kıyısında bulunan ve mineral değerleri açısından Türkiye'nin nadir kaplıcalarından biri olan Sultaniye Kaplıcaları, şifalı sularının yanında çamur banyosuyla da ilgi görüyor.

Kapalı ve açık havuzları bulunan Sultaniye Kaplıcalarına turistler, Köyceğiz ve Dalyan'dan hareket eden tekneler ile taşınıyor. Kaplıcalara Köyceğiz ilçesinden de karayolu ile ulaşım sağlanıyor.

Yaz sezonunda günde yaklaşık 3 bin yerli ve yabancı turistin geldiği kaplıcalardaki çamur, cilt hastalıklarına iyi geldiğine ve cildi güzelleştirdiğine inanıldığı için "güzellik çamuru" olarak adlandırılıyor.

"Dünyada en etkili iki kaplıcadan biri"

Köyceğiz Belediyesi Sultaniye Kaplıcaları Sorumlu Müdürü İbrahim Yıldırım, çamur banyosu ve kaplıcaların 39-40 derece sıcaklığı ve mineral zenginliği ile dikkati çektiğini belirterek, dünyada en etkili iki kaplıcadan biri olan Sultaniye Kaplıcalarının, radyoaktif özelliği dolayısıyla Endonezya'daki kaplıcalardan sonra ikinci sırada yer aldığını söyledi.

Bu özelliği dolayısıyla ziyaretçilerin bölgeyi tercih ettiğini ifade eden Yıldırım, "Kaplıcalara Rus ve İngilizler ağırlıklı olarak geliyor. Bu yıl özellikle Arap turistler de yoğun ilgi gösteriyor. Bunun yanı sıra dünyanın birçok ülkesinden turistler buraya geliyor." dedi.

Sultaniye Kaplıcalarının mineral yoğunluğu bakımından en ön sıralarda yer aldığını vurgulayan Yıldırım, suyunun kalsiyum klorür, kalsiyum sülfat, kalsiyum sülfür, bromür, radon ve radyoaktif maddeler içerdiğini söyledi.

"10 yıl gençleştiğimi hissettim"

Rus Julia Sminovey ise kaplıcalara ilk defa geldiğini ve çok büyük keyif aldığını söyledi.

Çamur banyolarını çok ilginç bulduğunu anlatan Sminovey, "Çamur banyoları ve kaplıcaları çok güzel. Bundan sonra sürekli geleceğim ve arkadaşlarıma da tavsiye edeceğim." dedi.

Ailesiyle Marmaris'te iki hafta tatil yapacaklarını anlatan İngiliz Rebeka Scayfter ise "Ülkemize döndüğümüzde arkadaşlarımıza tavsiye edeceğiz. Türk halkı çok misafirperver. Özellikle Köyceğiz'deki çamur banyosunda çok eğlendik. Burası gerçekten muhteşem bir yer. Çamur banyosunda 10 yıl gençleştiğimi hissettim." ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.