"Baharın müjdecisi" leylekler cami kubbesine 16 yıldır yuva yapıyor
"Baharın müjdecisi" leylekler, Erzurum'un Yakutiye ilçesine bağlı kırsal mahalledeki caminin kubbesine 16 yıldır yuva kuruyor.
Erzurum
Kent merkezine 6 kilometre uzaklıkta bulunan Dadaşköy Mahallesi'ndeki Talat Günüçay Camisi, inşa edildiği 2010 yılından bu yana kubbesinde yuva yapan leylekleri ağırlıyor.
AA'nın WhatsApp kanallarına katılın, önemli gelişmeler cebinize düşsün.
🔹 Gündemdeki gelişmeler, özel haber, analiz, fotoğraf ve videolar için Anadolu Ajansı
🔹 Anlık gelişmeler için AA Canlı
Elektrik tellerinden korunmaları için yerleşim yerleri dışına yuva yapan mahallelinin çabasına rağmen cami kubbesinde yuva kurmaya devam eden leylekler, yöre halkı tarafından "bereketin simgesi" olarak görülüyor.

"Mahalleli leyleklere sahip çıkıyor, yuvalarını bozmuyor"
Caminin müezzini İbrahim Açar, AA muhabirine, leyleklerin caminin kubbesinde yuva yapmasından mutlu olduğunu söyledi.
Açar, leyleklerin çıkardığı sesten keyif aldığını belirterek, "Leyleklerimiz her ilkbaharda gelip sonbahara yakın gidiyor. Cami yapıldığından beri geliyorlar. Mahalleli leyleklere sahip çıkıyor, yuvalarını bozmuyor, baharın gelişi ve bereket olarak algılıyor." dedi.
Mahalle sakinlerinden 78 yaşındaki Tevhid Durak da leyleklerin önceki yıllarda elektrik direklerine yuva yaptığını ve bu durumun hayvanlar için risk oluşturduğunu anlattı.

Durak, köyün dışına yuva yapmalarına rağmen leyleklerin caminin kubbesine konduğunu kaydetti.
Burak Soslu ise leylekleri görünce huzur bulduğunu vurgulayarak, "Cami yapıldığından beri leylekler göç yolunda misafir oluyor. Ağaçlar tomurcuk açmadan baharın habercisi olarak geldiler." diye konuştu.
Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
