Türkiye'nin ekmek kültürü

"Mancarlı ekmek" ramazanda sofralara lezzet katıyor

"Mancarlı ekmek" ramazanda sofralara lezzet katıyor

Düzce'nin Akçakoca ilçesinde köylü kadınlar tarafından her ramazanda ve özel günlerde yapılan "mancarlı ekmek" sofralara lezzet katıyor.

Gündem.
Türkiye ve dünya gündemi, lider programları ve uluslararası etkinlikler Gündem sayfasında.
Ekşi hamurla mayalanan 'sac ekmeği' köy sofralarına lezzet katıyor
25.04.2022

Ekşi hamurla mayalanan 'sac ekmeği' köy sofralarına lezzet katıyor

Elazığ'da artan hamurun maya olarak kullanıldığı, buğday unu ile hazırlanan "sac ekmeği", köy sofralarında tüketiliyor.

'Piynar' odunu geleneksel Kula ekmeğine lezzet katıyor
24.04.2022

'Piynar' odunu geleneksel Kula ekmeğine lezzet katıyor

Manisa'nın Kula ilçesinde yöre sakinlerince geleneksel yöntemle üretilen ekmek, lezzetini ekşi maya ve buğday ununun yanı sıra fırında yakacak olarak kullanılan "piynar" odunundan alıyor.

Ata tohumundan üretilen asırlık lezzet: Gacer ekmeği
24.04.2022

Ata tohumundan üretilen asırlık lezzet: Gacer ekmeği

Gacer buğdayının yetiştirildiği Kayseri'nin Develi ilçesiyle özdeşleşmiş "Gacer ekmeği", sofralara lezzet katıyor.

Düzceli anne oğul, "babaanne tarifiyle" geleneksel ekmek üretiyor
23.04.2022

Düzceli anne oğul, "babaanne tarifiyle" geleneksel ekmek üretiyor

Birlikte fırın işleten Emine ve oğlu Emre Yüksel'in ekşi maya ile siyez unundan yaptığı sade, cevizli, fındıklı, çekirdekli ve pelemir otlu ekmekler, paketlenerek Türkiye'nin dört bir yanına ulaştırılıyor.

Osmanlı mutfağının 'anasonlu çöreği' sofraları tatlandırıyor
23.04.2022

Osmanlı mutfağının 'anasonlu çöreği' sofraları tatlandırıyor

Osmanlı döneminde "sarayın kileri" olarak adlandırılan Kocaeli'nin kırsal mahallesi Saraylı'dan adını alan çörek, kadınların elinde geleceğe taşınıyor.