Türkiye'nin ekmek kültürü

"Mancarlı ekmek" ramazanda sofralara lezzet katıyor
Düzce'nin Akçakoca ilçesinde köylü kadınlar tarafından her ramazanda ve özel günlerde yapılan "mancarlı ekmek" sofralara lezzet katıyor.
"Mancarlı ekmek" ramazanda sofralara lezzet katıyor
Düzce'nin Akçakoca ilçesinde köylü kadınlar tarafından her ramazanda ve özel günlerde yapılan "mancarlı ekmek" sofralara lezzet katıyor.

Ekşi hamurla mayalanan 'sac ekmeği' köy sofralarına lezzet katıyor
Elazığ'da artan hamurun maya olarak kullanıldığı, buğday unu ile hazırlanan "sac ekmeği", köy sofralarında tüketiliyor.

'Piynar' odunu geleneksel Kula ekmeğine lezzet katıyor
Manisa'nın Kula ilçesinde yöre sakinlerince geleneksel yöntemle üretilen ekmek, lezzetini ekşi maya ve buğday ununun yanı sıra fırında yakacak olarak kullanılan "piynar" odunundan alıyor.

Ata tohumundan üretilen asırlık lezzet: Gacer ekmeği
Gacer buğdayının yetiştirildiği Kayseri'nin Develi ilçesiyle özdeşleşmiş "Gacer ekmeği", sofralara lezzet katıyor.

Düzceli anne oğul, "babaanne tarifiyle" geleneksel ekmek üretiyor
Birlikte fırın işleten Emine ve oğlu Emre Yüksel'in ekşi maya ile siyez unundan yaptığı sade, cevizli, fındıklı, çekirdekli ve pelemir otlu ekmekler, paketlenerek Türkiye'nin dört bir yanına ulaştırılıyor.

Osmanlı mutfağının 'anasonlu çöreği' sofraları tatlandırıyor
Osmanlı döneminde "sarayın kileri" olarak adlandırılan Kocaeli'nin kırsal mahallesi Saraylı'dan adını alan çörek, kadınların elinde geleceğe taşınıyor.