Dolar
32.48
Euro
34.73
Altın
2,337.94
ETH/USDT
3,250.30
BTC/USDT
63,300.00
BIST 100
9,915.62
Gündem

Soma'daki madende yapılan incelemenin fotoğrafları ortaya çıktı

Soma'daki maden faciasına ilişkin davada bilirkişi heyetinin facianın olduğu bölgede yaptığı incelemenin fotoğrafları ortaya çıktı. Fotoğraflarda demir ray ve boruların kullanılamaz hale geldiği dikkati çekti.

15.02.2016 - Güncelleme : 16.02.2016
Soma'daki madende yapılan incelemenin fotoğrafları ortaya çıktı

MANİSA

Soma'daki maden faciasına ilişkin davada bilirkişi heyetinin facianın olduğu bölgede yaptığı incelemenin fotoğrafları ortaya çıktı.

Mahkeme Başkanı Aytaç Ballı'nın başkanlığındaki heyet ve bilirkişi ekibinin 5 Şubat 2016 tarihinde facianın yaşandığı Eynez Maden Ocağı'nda yaptığı incelemeye ilişkin fotoğraflarda, ocağın ana nefeslik bölümünden U3 trafosu ve 4. nakil bandına kadar olan bölümlerin mevcut durumu belgelendi.

Facianın yaşandığı kısımda çekilen fotoğraflarda ise demir ray ve boruların ince tel gibi bükülüp kullanılamaz hale geldiği dikkat çekti.

Manisa Baro Başkanı Ali Arslan, maden ocağındaki keşifleri sırasında delilleri tekrar gözden geçirdiklerini belirterek, bazı delillerin yok edildiğini savundu. Arslan, şöyle konuştu:

"Keşfe gittiğimizde facianın gerçekleştiği alanın büyük bir kısmının kül basılarak kapatılmış olduğunu gördük. Orada sadece 70 metrelik bir alanı gördük. Delillerin birçok kısmının karartıldığını ve yok edildiğini gördük. Bilirkişi heyeti orada yapmış olduğu incelemelerde bazı izler buldular. Bu doğrultuda bir rapor hazırlayacaklar. Mahkeme keşif aşamasında bilirkişilere 3 aylık süre tanıdı. Bugünkü duruşmada yine tanıklar ve mağdur yakınları var. 6. duruşma bunların dinlenmesiyle devam edecek. Sonrasında mahkeme, bilirkişi raporunun beklenmesine karar verecek."

Davanın 6. duruşması bugün görülecek

Arslan, Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 6. duruşmasının bugün görülmeye başlanacağına dikkati çekerek, tanıklar ve mağdur yakınlarının dinlenmesine devam edileceğini, daha sonra bilirkişi raporunun bekleneceğini dile getirdi.

Muhabir: Turgay Duyar

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.