Dolar
32.43
Euro
34.82
Altın
2,330.90
ETH/USDT
3,200.00
BTC/USDT
62,400.00
BIST 100
9,915.62
Gündem

Sağlık Bakanı Akdağ: Şu anda hastanelerimizde yatan 128 kişi var

Sağlık Bakanı Akdağ, Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısında 250'ye yakın etkilenmiş kişi olduğunu, bunlardan şu anda hastanelerde yatan 128 kişi bulunduğunu söyledi.

Hatice Şenses Kurukız  | 29.06.2016 - Güncelleme : 29.06.2016
Sağlık Bakanı Akdağ: Şu anda hastanelerimizde yatan 128 kişi var

Istanbul

İSTANBUL

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, dün Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde meydana gelen saldırı sonrası yaralanarak kentteki çeşitli hastanelerde tedavileri devam eden yaralıları ziyaret etti.

Ziyaretlerinin ardından Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Akdağ, saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine baş sağlığı ve sabır dileklerinde bulundu. 

Akdağ, yaralılara da acil şifalar dileyerek, "İki gözlemim var. 10'a yakın hastanede sabahtan bu yana İl Müdürümüz ve arkadaşlarımızla beraber ziyaretlerde bulunduk. 250'ye yakın etkilenmiş kişi olduğunu biliyoruz. Bunların içinden şu anda hastanelerimizde yatan 128 kişi var. Bunların bir kısmı yaralı, bir kısmı hafif yaralı. Bir kısmı da bir şekilde etkilenmiş olan insanlar. Psikolojik olarak etkilenenler de var, aşırı sesten etkilenenler de var içlerinde. Bunların 41'i de yoğun bakımlarımızda yatıyor. Ama yoğun bakımda yatan hastaların tabii ki hepsinin hayati tehlikesi yok. Hayati tehlikesi olanlar da var." değerlendirmesinde bulundu.

"Sağlık camiası olarak buna karşı dimdik ayaktayız"

Sağlık çalışanlarının gayet iyi organizasyon ve koordinasyonla İstanbul'da hizmet edebilecek hastanelere yaralıların süratle sevk edildiğini dile getiren Akdağ, şunları kaydetti:

"Gerekli işlemler, ameliyatlar, müdahaleler yerli yerinde ve zamanında yapılmış durumdaydı. Bu hastaneler içinde büyük çoğunluğu Sağlık Bakanlığımızın hastaneleri olmak üzere, üniversite hastanelerimiz var, özel hastanelerimiz var ama hepsinin canla başla bu meseleye sahip çıktıklarını gördük. Terörün adı ne olursa olsun maksatlarını biliyoruz ama biz sağlık camiası olarak buna karşı dimdik ayaktayız. Hizmetimizi bugüne kadar nasıl büyük bir adanmışlıkla yerine getirdiysek bundan sonra da vazifelerimizi yerine getireceğiz."

"Kan vermek için böyle olayları beklemeyin"

Vatandaşların kan vermek istiyorlarsa böyle olayları beklememesi gerektiğini vurgulayan Akdağ, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İstersek böyle bir olayda kan verelim, gideceğimiz yer bellidir, Kızılay'ın kan merkezleridir. Dolayısıyla ben bütün vatandaşlarımızdan istirham ediyorum, sosyal medyadaki bu kabil yayınlara hiç aldırış etmesinler, kulaklarını Türk Kızılayı'na, Sağlık Bakanlığımıza versinler. Bir ihtiyaç olsa biz zaten vatandaşımızın bu husustaki alicenaplığını biliyoruz ama mesela bu seferki terör saldırısında herhangi bir ihtiyaç yoktu, çünkü Kızılay'ın stokları yeterliydi. Yani, bütün son zamanlardaki ihtiyaç durumlarında stoklar her zaman yeterliydi ama Allah korusun çok büyük bir olay olduğunu düşünün, deprem gibi ya da başka bir şey gibi ihtiyaç olabilir o zaman da bunu ilan edecek merciler belli, Sağlık Bakanlığımız, Türk Kızılayı. Gidip kanı vereceğimiz yerler de belli."

Muhabir: Hatice Şenses Kurukız,Emrah Güney,Etem Geylan


Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.