Dolar
32.37
Euro
34.95
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,526.40
BTC/USDT
69,796.00
BIST 100
9,092.21
Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Minsk Üçlüsü'nün zaafları durumu bu noktaya taşımış oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan- Ermenistan cephe hattındaki çatışma ile ilgili, "Maalesef burada Minsk Üçlüsü'nün zaafları durumu bu noktaya taşımış oldu." dedi.

Sarp Özer  | 02.04.2016 - Güncelleme : 02.04.2016
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Minsk Üçlüsü'nün zaafları durumu bu noktaya taşımış oldu

Ankara

MARYLAND

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Maryland'deki açılışını yapmak için geldiği Türk-Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezi'nde, (Amerika Diyanet Merkezi) Azerbaycanlı bir gazetecinin, Azerbaycan-Ermenistan cephe hattındaki çatışmalara yönelik değerlendirmesini sorması üzerine, çatışmaların devam ettiğini belirterek, şunları söyledi:

"Biz dualarımızı yaptık, inşallah bu çatışmalarda Azeri kardeşlerimiz en az burada kayıp vermek suretiyle inşallah bu işi başarırlar. Yıllar yılı malum işgal altında olan Dağlık Karabağ bölgesindeki bu mücadele ne yazık ki bu işi Minsk Üçlüsü'nün hafife alması sebebiyle, bu tabloyla bizi karşı karşıya bıraktı. Eğer Minsk Üçlüsü burada adil bir şekilde, kararlı bir şekilde yürüyüp netice alacağı adımları atmış olsaydı, bugünlere gelmemiş olurduk. Ama maalesef burada Minsk Üçlüsü'nün zaafları durumu bu noktaya taşımış oldu. Azeri kardeşlerime Allah'tan yardımlar niyaz ediyorum. Üzülmeyeceğiz, mahsun olmayacağız, inanıyorsak muhakkak üstünüz."

Türkiye'nin Azerbaycan'a bu süreçte yapacağı yardımlara ilişkin bir başka soru üzerine de Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz elimizden gelen yardımları sonuna kadar yapmaya devam edeceğiz. Dün konuşmamda Ermenistan'daki özellikle nükleer silah konusuna ben de değindim. Bu Nükleer silah konusunda dünyanın Ermenistan'ın bu olumsuz niyetleri karşısında hassas olmasını ben de istedim, İlham (Aliyev) kardeşim de konuşmasına bu konuya, bu şekilde o da değinmiş oldu. Er veya geç hak yerini bulacaktır." yanıtını verdi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.