Gündem

'Bölge halkı Kur'an ve Peygamber aşkıyla anılmak istiyor'

Peygamber Sevdalıları Platformu dönem sözcüsü Oğraş, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde teröristlerin saldırılarına rağmen "Kutlu Doğum Haftası" etkinliklerine yoğun talep olduğunu belirterek, "Halk, 'Kur'an ve Peygamber aşkıyla anılmak istiyoruz' mesajı verdi" dedi.

30.03.2016 - Güncelleme : 30.03.2016
'Bölge halkı Kur'an ve Peygamber aşkıyla anılmak istiyor'

Diyarbakir

DİYARBAKIR- ÖMER YASİN ERGİN/FİKRET KAVGALI

Türkiye'de her yıl nisan ayında düzenlenen "Kutlu Doğum Haftası" etkinliklerine, PKK'lı teröristlerin saldırılarına rağmen Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde büyük bir katılım yaşanıyor. 

Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla etkinliklere ev sahipliği yapmak isteyen Türkiye'nin dört bir yanındaki il, ilçe ve köyden Peygamber Sevdalıları Platformuna talepler ulaştı.

Kırsaldaki eylemlerini şehirlere taşıyan PKK'lı teröristlerin yaşamı hiçe sayan saldırılarına rağmen çalışmalarını sürdüren Peygamber Sevdalıları Platformu, bu yıl ülke genelinde planlanan 300'ü aşkın etkinlikten 200'ünü bölgedeki yerleşim yerlerinde gerçekleştirecek.

Düzenlenen etkinliklerde Hazreti Muhammed'e gönül verenleri bir araya getiren platform, bu yılki programları, "Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hazreti Muhammed" başlığı altında yapacak.

Platformun dönem sözcüsü Yahya Oğraş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de ve özellikle de bölgede "Kutlu Doğum Haftası" etkinlikleri düzenlemek amacıyla çok yoğun bir çalışma içine girdiklerini söyledi.

"Bu topraklar İslam ile müşerref olduktan bu yana İslam'a sadık bir bölgedir"

Oğraş, "Geçmişte, 'bir talep gelsin de etkinlik düzenleyelim' diyorduk ama şimdi o kadar çok talep geldi ki başvuruları oturup değerlendiriyoruz. Birbirine yakın ilçe ile köyler olduğunda katılımın yoğun olacağı yerleri seçiyoruz. Gerçekten yoğun bir katılım oluyor çünkü bölge halkı Müslümandır ve bu topraklar İslam ile müşerref olduktan bu yana da İslam'a sadık bir bölgedir" değerlendirmesinde bulundu. 

Bölge halkının, Marksist ve Leninist bir yapının bu topraklarda egemen olmasını istemediğini vurgulayan Oğraş, şunları kaydetti:

"Kutsallarımız söz konusu olunca halkımız bu etkinliklere koşar adımlarla gidiyor. Dolayısıyla biz de diyoruz ki 'Ey ümmeti Muhammed, gerçekten bizler kuvvet bulmak istiyorsak ittihadı İslam, ittihad-ı Kuran'da birleşelim. Hazreti Muhammed'in izinden gidelim, onu takip edelim, onu formül olarak seçelim. Platform olarak henüz kutlamaların birinci haftası olmasına rağmen yaptığımız etkinliklere halkın büyük katılım gösterdiğini gördük. Halk, 'Kur'an, Peygamber ve Peygamber aşkıyla anılmak, tanınmak ve yaşamak istiyoruz' mesajını verdi."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.