Kayak sporuna simülatör katkısı
TKF tarafından İstanbul'da kurulan Kayak Akademisi, bilgisayarlı, manuel ve interaktif simülatörlerle 12 ay bu sporun yapılmasına imkan sağlıyor.

İSTANBUL - Mehmet Fatih Duman
Türkiye Kayak Federasyonu (TKF) tarafından İstanbul'da hayata geçirilen Kayak Akademisi, bünyesindeki simülatörler ve içerdiği imkanlarla bu sporun yılın her günü yapılabilmesine imkan sağlıyor.
Çekmeköy'de kurulan ve yarın açılışı gerçekleştirilecek olan TKF Kayak Akademisi, federasyon bünyesindeki ana branşlardan biatlon, kayaklı koşu, snowboard ve kayak (Alp disiplini) kategorilerinde bilgisayarlı, manuel ve interaktif simülatörlere sahip.
Dijital beceri alanı, koordinasyon alanı, kardiyo alanı, egzersiz alanı, stüdyo grup ders alanı, fizyoterapi-ölçüm merkezi ve çocuk eğitimi simülasyonu bölümü gibi imkanların yer aldığı akademi, Türkiye'de bir ilk olma özelliğini taşıyor.
Uluslararası Kayak Federasyonunun (FIS) standartlarında, tamamen kayak branşları üzerine uzmanlaşmış bir yer olarak hayata geçirilen merkez vasıtasıyla, hem milli takım sporcularının gelişimi hem altyapıya katkı sağlanması hem de kayağın yaygınlaştırılması amaçlanıyor.
Türkiye'de bu tip akademi sayısının 20'ye ulaştırılmasının planlandığı öğrenildi.
"Dünyada ilk"
Türkiye Kayak Federasyonu Kayak Akademisi Direktörü ve Başeğitmeni Gürkan Saatçioğlu, mevcut tesisin dünyada bir ilk olduğuna dikkati çekti.
Gürkan Saatçioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TKF Başkanı Erol Yarar ve yönetim kurulu üyelerinin yurt dışı gezilerindeki incelemeleri sonucunda, değişik simülasyon cihazlarının bir araya getirilmesi fikrinin ortaya çıktığını dile getirerek, "Biz bunları dünyada ilk defa birleştiren kurumuz. Ayrı ayrı yerlerde bu cihazların tümü tabii ki mevcut ancak hepsinin bir arada olduğu yer biziz. Elimizde şu anda bilgisayarlı, manuel ve interaktif simülatörler var. Burada amacımız, kayak sporuna ulaşımı kolaylaştırmak." dedi.
"Artık 12 ay kayak var"
Gürkan Saatçioğlu, akademi sayesinde kayak sporunun 12 yapılabilmesine imkan oluştuğunu aktardı.
Bu tip tesislerin kayak sporunda gelişmeye önemli katkı sağlayacağına inandığını anlatan Saatçioğlu, "Bu sporun önde gelen Avrupa ülkelerinde kayak üstündeki antrenman süreci çok uzun. Biz burada yılda 50-60 saat kayabiliyorsak, onlar 180 güne kadar çıkabiliyor. Biz, 'Artık 12 ay kayak var' mottosuyla yola devam ediyoruz. Sporcularımızı sürekli burada çalıştırabileceğiz. Gerektiği zaman da kar üstüne çıkarabileceğiz. Devamlılık oluşturduğumuz zaman hedeflere ulaşabiliriz. Kayağı bir kültür haline getirmemiz gerekiyor. Türkiye'de bu sporu ne kadar geniş kitlelere yayarsak, başarımız da bu nebzede artar." diyerek sözlerini tamamladı.
Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.