Gündem, Ramazan 2018

25 yıllık gelenek ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürüyor

Bartın'da belediye tarafından 25 yıldır sürdürülen gelenekle, hayırsever vatandaşların da katkısıyla ihtiyaç sahibi 550 ailenin evine ramazan boyunca iftarlık ve sahurluk yemek ulaştırılıyor.

27.05.2018 - Güncelleme : 28.05.2018
25 yıllık gelenek ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürüyor Fotoğraf: AA/Selim Bostancı

BARTIN - SELİM BOSTANCI

Bartın'da belediye tarafından 25 yıldır sürdürülen gelenekle hayırsever vatandaşların da katkısıyla ramazan boyunca ihtiyaç sahibi 550 ailenin evine iftarlık ve sahurluk yemek veriliyor.

Kentte, belediye tarafından 1993'te hayata geçirilen çalışma doğrultusunda, maddi durumu yerinde olmayan vatandaşlara her ramazan sıcak yemek ulaştırılıyor.

Belediye Sosyal Tesisleri'nde hizmet veren aşevinde 8 personel tarafından günün erken saatlerinden itibaren hummalı şekilde titizlikle hazırlanan yemekler, belediye ve muhtarlıklarca belirlenen ihtiyaç sahibi kişilerin isimlerinin yazılı olduğu sefer taslarına konularak araçlarla 18 mahalledeki adreslere bırakılıyor.

İftarlık ve sahurluk olmak üzere günde 3 çeşit yemekle ekmekleri de verilen vatandaşlar, her gün kapılarına kadar gelen görevlilerden yemeklerini teslim alıyor.

"Komşusu açken tok yatan bizden değildir" düsturu

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aşevinde pişirilen yemeklerin sefer taslarıyla vatandaşların evlerine kadar bırakıldığını ve bu hizmeti önemsediklerini söyledi.

Özellikle ramazan ayında kimsenin aç kalmasını arzu etmediklerini vurgulayan Akın, "Komşusu açken tok yatan bizden değildir." düsturuyla hareket ettiklerini belirtti.

"Her gün bin 650 kişilik iftar ve sahurluk gönderiyoruz"

Akın, bu hizmetlerinde hayırsever vatandaşların da katkısının büyük yer tuttuğuna değinerek, "Kimi nakdi kimi de erzak yardımı yaparak bu hizmete destek veriyor. Aşevimizde personelimiz tarafından hazırlanan yemekler araçlarla kapı kapı dağıtılıyor. Aşevimizden her gün ihtiyaç sahibi 550 aileye bin 650 kişilik iftar ve sahurluk gönderiyoruz." dedi.

"Evlere kadar götürülüyor"

Yemek getirilen kişilerin arasında engelli ve kimsesizlerin de bulunduğunu anlatan Akın, bu sayede vatandaşların iftar ve sahurlarını yapabildiğini ifade etti.

Başkan Akın, şöyle devam etti:

"Yemekler, vatandaşların isim ve adreslerinin yazılı olduğu sefer taslarıyla evlerine kadar götürülüyor. Bu şekilde herkes kendisine ait kaptan istifade etmiş oluyor. Tabii her ailenin ikişer sefer tası oluyor ve ekiplerimiz yemekleri evlere bırakırken, boşalan kapları alıyor ve döngü bu şekilde devam ediyor."

Kentte geleneğin sürdürülmesinin mutluluğunu yaşadıklarını aktaran Akın, yine 3 bin kişiye de kuru gıda yardımı yaptıklarını ve ramazan ayı boyunca Belediye Sosyal Tesisleri'nde sivil toplum kuruluşlarına, üniversite öğrencilerine iftar verdiklerini kaydetti.

Akın, bu çalışmalarda emeği geçenlere ve hayırseverlere teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.

Vatandaşlar memnun

Gölbucağı Mahallesi muhtarı Şermin Duran ise verilen hizmetin kent için anlamlı bir yeri olduğunu dile getirerek, mahallelerinde 30 aileye yemek yardımı yapıldığını ve vatandaşların da bundan memnun kaldıklarını aktardı.

Aladağ Mahallesi'nde ikamet eden görme engelli Zülfiye Akışık, bu hizmetten çok memnun olduklarını vurgulayarak, "Eşim de ben de görme engelliyiz ve engelli maaşıyla geçinmeye çalışıyoruz. Evimize ramazan ayı boyunca yemek gelmesi de bizi mutlu ediyor ve geçimimize kolaylık sağlıyor." ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.