Dolar
38.56
Euro
43.66
Altın
3,254.22
ETH/USDT
1,844.80
BTC/USDT
97,056.00
BIST 100
9,078.43
Politika

Millet İttifakı protokolü YSK'ye sunuldu

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Partinin kurduğu Millet İttifakı'nın protokolü YSK'ye teslim edildi.

Ferdi Türkten  | 05.05.2018 - Güncelleme : 05.05.2018
Millet İttifakı protokolü YSK'ye sunuldu Fotoğraf:AA/Murat Kaynak

Ankara

ANKARA 

YSK'den çıkışında açıklama yapan CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, sözlerine Ankara'daki sel baskını nedeniyle yaralananlara acil şifalar dileyerek başladı.

Millet İttifakı protokolünü vermek üzere ittifaktaki diğer parti temsilcileriyle YSK'ye geldiklerini belirten Tezcan, "Hayırlı bir adım attık. 24 Haziran seçimlerinde inşallah Türkiye'nin önündeki temel problemleri çözecek ve engelleri aşacak adımı birlikte başarıya ulaştıracağız." dedi.

Demokrasinin, siyaset kurumunun ayakta kalabilmesi ve toplumun sorunlarını çözebilmesi noktasında en önemli rejimlerden birisi olduğunu belirten Tezcan, 4 siyasi partinin demokrasinin, milli iradenin parlamentoya yansımasının önündeki engelleri kaldırmak, kutuplaşmaya karşı toplumsal uzlaşma, huzur ve adaleti tesis etmek üzere birlikte hareket etme kararı aldıklarını söyledi.

Tezcan, 2839 Sayılı Yasa'daki hükümler çerçevesinde 4 siyasi partinin seçim iş birliğinin şu şekilde işleyeceğini açıkladı:

"Millet İttifakı adı altında 3 siyasi parti seçim ittifakı kararı almıştır. CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi bu seçimlere millet ittifakı adı altında seçim ittifakı yaparak gireceklerdir. Kendi amblemleri ve kendi listeleriyle oy pusulalarında yer alacaklardır. Bunun protokolünü imzalayıp YSK'ye verdik. Yine seçim iş birliği kararı aldığımız Demokrat Parti de Millet İttifakı'nı desteklemektedir, ittifakın bir parçasıdır. Demokrat Parti seçimlerde adaylarını İYİ Parti listesinden gösterecektir."

"Ülkemize ve milletimize yarayacak bir ittifakı gerçekleştirdik"

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydın ise 81 milyon vatandaşın hangi partiye oy verecek olursa olsun temelde müşterek talepleri bulunduğunu, huzur, barış, adalet, esenlikle geleceğinden emin olmak istediğini ifade etti. Bu ittifakla Türkiye'nin normalleşmesine vesile olacak bir adımı attıklarını belirten Aydın, "Seçimi kazanma tutkusunun önüne memleketimizin, milletimizin sorunlarını çözme tutkusunu koyduk. Partilerimize değil ülkemize ve milletimize yarayacak bir ittifakı gerçekleştirdik." diye konuştu.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Kazım Ataoğlu da 4 siyasi parti olarak öncelikle gerçekten milletin iradesinin Meclise eksiksiz yansıması, her vatandaşın oyunun Mecliste temsil edilmesi bakımından bir araya geldiklerini, böylelikle baraj meselesinin ortadan kalkmış olduğunu söyledi.

Ataoğlu, "Biz farklı görüşleri, farklı programları olan 4 siyasi partiyiz ancak ana ilkelerde, demokraside, kuvvetler ayrılığında güçlü bir meclis anlayışında bir araya gelerek böyle bir ittifak kurduk ve bunu resmileştirerek YSK'ye takdim ettik." ifadelerini kullandı.

DP Genel Başkan Yardımcısı Muhtar Mahramlı ise ülkenin çok partili hayata geçilmesinde ön ayak olan DP hep "Yeter söz milletindir" ifadesiyle yola çıktığını ve bugün de demokrasinin parlamentoda tam ve kamil manasıyla temsil edilmesi için diğer partilerle hareket etme kararı aldığını söyledi.

Muhabir: Ferdi Türkten

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.