Dolar
32.41
Euro
35.09
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,565.00
BTC/USDT
70,745.00
BIST 100
9,079.97
Politika

Mehmet Özhaseki: Ankara için 5 bine yakın projemiz var

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki, "Ankara genelinde gerek çevre, gerekse merkez ilçelerimizde 5 bine yakın projemiz var." dedi.

Ömer Olcay, Elif Önal, Kübra Kara, Muhammed Ali Toruntay  | 26.03.2019 - Güncelleme : 28.03.2019
Mehmet Özhaseki: Ankara için 5 bine yakın projemiz var

Ankara

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki, "Ankara genelinde gerek çevre, gerekse merkez ilçelerimizde 5 bine yakın projemiz var. Bu projeleri gerçekleştirmeye bizim gücümüz yeter, tecrübemiz var." dedi.

Partisinin Ümitköy'deki seçim ofisinin açılışına katılan Özhaseki, burada yaptığı konuşmada, AK Parti olarak Türkiye'yi hizmet belediyeciliği ile tanıştırdıklarını, din, dil, ırk ayrımı yapmadan eşit bir şekilde her bölgeye hizmet ettiklerini kaydetti.

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş'ın hakkındaki "sahte senet" iddialarına karşı "Mağdurum" diyerek kendini savunduğunu dile getiren Mehmet Özhaseki, "Böyle insanlar Avrupa'da sokağa bile çıkamazlar. Fakat burada bir mağduriyet edebiyatı ile bizi kandırmaya çalışıyor. Sonra da diyor ki karşıdaki adam kirlidir. Bunun sözü ile niye yola çıkıyorsunuz? Biz karşıdaki adamın sözü ile yola çıkmıyoruz. O adam senin adamın. Mahkemede 10 yıldır tanıştığını, yanından çıkmadığını, yiyip içtiğinin ayrı gitmediğini söyleyen sensin." diye konuştu.

"Gece gündüz demeden sizlere hizmet edeceğiz"

Çankaya'nın ideolojik takıntılardan dolayı belediyecilik anlamında tam anlamıyla kalkınamadığını savunan Özhaseki, ilçeye bir hanım elinin değmesi gerektiğini vurguladı.

Altındağ'ın cazibe merkezi olduğunu, Çankaya'nın ise geri kaldığını dile getiren Mehmet Özhaseki, şöyle devam etti:

"Altındağ değer kazandığı için herkes oraya gidiyor. İnşallah Çankaya Belediye Başkan Adayımız Amber Türkmen ile birlikte kol kola gireriz. Gece gündüz demeden sizlere hizmet edeceğiz. Bütün ilçelerimizin proje tanıtımı yapıldı. Ankara genelinde gerek çevre, gerekse merkez ilçelerimizde 5 bine yakın projemiz var. Bu projeleri gerçekleştirmeye bizim gücümüz yeter, tecrübemiz var. İyi niyetle çalışır bunları gerçekleştiririz. Karşı tarafta proje yok. Bize oy vermeyenler, oy vermedikleri için üzülecekler. Onlara da hizmet edeceğiz. Büyüyen Ankara'da herkes yaşadığı kentten keyif alacak."

Açılışta Özhaseki'ye MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi ve AK Parti Çankaya İlçe Başkanı Mustafa Hasgül eşlik etti.

"Kandil’le aynı yere oy atacağınızın farkında mısınız?" 

Özhaseki, Turan Güneş Bulvarı Seçim İrtibat Bürosu'nun açılışını gerçekleştirdi. 

Ankara için birçok proje hazırladıklarını belirten Özhaseki, "Biz destanlar yazdık, bizim işimiz gücümüz millet. Ulaşım için projelerimiz var, raylı sistem için park et, devam et sistemlerinin nereye kurulacağını belirledik. Ankara'da ticareti, sanayiyi nasıl geliştiririz diye projeleri yazdık. Çevre projelerimiz, spor projelerimiz hazır. Ankara'ya olan sevgimizden, sorumluluk duygumuzdan kaynaklanıyor bu. Bir taraftan da işi biliyor, kendimize güveniyoruz." ifadelerini kullandı. 

PKK'nın siyasi uzantısının, terör örgütünü bir kere dahi olsun kınamadığını söyleyen Özhaseki, "Asıl düşünmesi gerekenler CHP'li 'sosyal, demokratım' diyen kardeşlerim. Bir taraftan da İYİ Parti içerisinde olup 'Ben milliyetçiyim' diyenler. Kandil'le aynı yere oy atacağınızın farkında mısınız? Kandil'in emrine girdiniz farkında mısınız? Bunları sormak bizim hakkımız." diye konuştu. 

Çankaya seçmeninin kadın aday talebi

AK Parti Çankaya Belediye Başkan adayı Amber Türkmen de "Adaylığımız açıklanmadan önce Çankaya seçmeninin kadın aday çığlıklarını duydum. Bütün partilerin seçmeni kadın aday talep ediyordu. Çankaya’nın kadın aday çığlığına kim karşılık verdi? Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, halkının sesine kulak verdi.” diye konuştu. 

Açılışa, AK Parti Milletvekilleri Yalçın Akdoğan ve Barış Aydın, MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan ile AK Parti Çankaya İlçe Başkanı Mustafa Hasgül de katıldı. 


"Gölbaşı'nda çamur temizleme işi bitecek"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki, "Kısa süre içerisinde Gölbaşı'nda çamur temizleme işi bitecek, büyük bir çoğunluğu bitirdik." dedi.

Özhaseki, MHP Gölbaşı Belediye Başkan adayı Ramazan Şimşek'in Proje Tanıtım Toplantısı'na katıldı.

Cumhur İttifakı'na değinen Özhaseki, "Bizim derdimiz 3-5 belediye fazladan bizde olsun derdi değil, bir pazarlık da değil. Bizim derdimiz Doğu'da ve Güneydoğu'da özellikle PKK'ya sempatik bakan tipler iş başına gelmesin, Kandil'den emir alan adamlar gelmesin ve bu taraflarda da üstü biraz örtülmüş çaktırmadan nihayetinde FETÖ'nün de sözcülüğünü yapacak adamlar iş başına gelmesinler istedik. Onlar gizlenmeyi iyi bilirler, riyakarlığı iyi bilirler, çünkü biliyoruz biz." diye konuştu.

Özhaseki, 21 yılllık belediye başkanlığının ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da yaptığını hatırlatarak, Ankara'yı farklı alanlarda büyütmek için yeterli bilgi ve tecrübeye sahip olduğunu kaydetti.

Gölbaşı'na yapılması planlanan millet bahçeleri ve Mogan Gölü temizleme çalışmalarının önemine değinen Özhaseki, "Bakanlığımın ilk günlerinde 70 milyonluk ihaleyi yapıp, gölün temizliğine ben başladım. Şimdi oradaki ödenek bitti devamı geliyor. Allah izin verirse kısa süre içerisinde Gölbaşı'nda çamur temizleme işi bitecek, büyük bir çoğunluğu bitirdik." ifadelerini kullandı.

Özhaseki, Mogan Gölü temizleme çalışmalarına ilişkin, "Bu temizlik işi biraz daha sürecek, göl bugünlerde baktığınızda biraz bulanık görünüyorsa ondandır. Gölü kurtarıyoruz ondan kimsenin endişesi olmasın. Bu göl bizim en büyük nimetimiz, Ankara'da bütün ilçelerden bizi farklı kılan aslında hem havamız hem suyumuz hem de gölümüz, buraya sahip çıkıyoruz." dedi.

"O oylara lanet olsun"

"Millet İttifakı"na yönelik eleştirilerde bulunan Özhaseki, şöyle devam etti:

"İki partiden mi ibaret karşı taraf? Değil. Hepimiz biliyoruz. Bir de söyleyemedikleri bir parti var, sakladıkları bir parti var ve utandıkları bir parti var. Ankara halkının anlamaması için adını anmadıkları bir parti var. Söylesenize ya niye utanıyorsunuz? Niye insanları kandırmaya çalışıyorsunuz? Söyleyin onun da adını? Söylemiyorlar. Niye? Aynı sandığa oy atmak belki zorlarına gider vatandaşın diye. Kandil adamlarıyla aynı yerde olmak, aynı safta olmak herhalde her insanın içine sığdıracağı bir işte değil de onun için. Ama o adamlar duramıyorlar bunlardan çok daha yiğit geliyorlar. Çıkıyorlar diyorlar ki 'Kürdistan'da biz kazanacağız ve Batı'da Cumhur İttifakı'na kaybettireceğiz'. Peki siz hiç gördünüz mü? CHP ve İP ortaklığı 'Kürdistan ne demek kardeşim, senin o kan bulaşmış oyuna bizim ihtiyacımız yok' diyebildiler mi? Diyemediler. Hala çıkarcı bir anlayış, menfaatçi bir anlayışla oradan 'Acaba biraz oy tırtıklayabilir miyiz? O oylara lanet olsun, evlatlarımızı şehit edenlerin kanlarının bulaştığı oylara lanet olsun, istemiyoruz öyle bir şey."

Programa, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, MHP Ankara İl Başkanı Turgay Baştuğ, Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay ile AK Parti Gölbaşı İlçe Başkanı Selim Akceylan katıldı.

Özhaseki, program öncesinde Gölbaşı Şafak Mahallesi seçim irtibat bürosunun açılışını gerçekleştirdikten sonra Cumhuriyet Caddesi esnafını ziyaret etti.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.