Politika

İçişleri Bakanı Soylu: Bugün milletimiz hem iktidar hem muktedirdir

İçişleri Bakanı Soylu, "İktidar olabilirsin, muktedir olamazsın' dediler. Yıllarca beynimize bunu çaktılar. 'Biz yönetiriz' dediler. Bugün milletimiz hem iktidar, hem muktedirdir." dedi.

Halil Şahin, Efsun Yılmaz, Halil Şahin, Ali Korkmaz  | 05.03.2019 - Güncelleme : 05.03.2019
İçişleri Bakanı Soylu: Bugün milletimiz hem iktidar hem muktedirdir

İzmir

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, partisinin Tire İlçe Başkanlığı önünde vatandaşları selamlayarak konuşmasını, seçim otobüsü üzerinden yaptı. 

Türkiye'nin yakasından on yıllardır düşülmediğini, bu ülkede herkese acı günlerin tattırıldığını, hayat standardının yükselmesinin, ülkenin ayakları üzerinde durmasının istenmediğini, Türk-Kürt, Alevi-Sünni, sağcı-solcu, başı açık-kapalı, laik-dindar diye hep kaos olmasının istendiğini ifade eden Soylu, şöyle konuştu:

"Hep birbirimizle kavga edelim, cebelleşelim istediler. Ondan sonra da geleceğe bakmayalım istediler. Mecali olmayan, boynu eğik, beli bükük bir Türkiye olsun, değerlerinden uzaklaşan, köksüz, ana, ata, komşu tanımayan, vefa bilmeyen bir Türkiye olsun istediler. Onun için bu ülkede başbakanı, bakanları astılar. Hep ayaklarımızın, ayakkabılarımızın ucuna bakalım, geleceğe bakmayalım istediler. Hep birbirimizle uğraşalım istediler. Bize dediler ki 'ey eciş bücüşler, ey köylünün çocukları, siz kimsiniz de bu ülkeyi idare edeceksiniz' dediler. 'Ey şalvarlılar, siz kimsiniz de bu ülkede vesayeti ortadan kaldırıp, bu ülkeyi kalkınan büyüyen güçlü bir Türkiye yapacaksınız' dediler. Adnan Menderes yapmaya çalıştı, bedelini ödettiler. İktidar olabilirsin muktedir olamazsın' dediler. Yıllarca beynimize bunu çaktılar. 'Biz yönetiriz' dediler. Bugün milletimiz hem iktidar, hem muktedirdir."

"Gittiğimiz yerin kanını emmeyiz"

Türk milletinin Batı gibi olmadığını, gittiği yerleri çökertmediğini, gittiği yerin kanını emmediğini vurgulayan Soylu, 6 asırdan fazla bir zaman büyük bir coğrafyada hak, adalet, hukuk sağlayan bir milletin soyundan gelen bu milletin kimseyi sömürmediğini ifade etti.

Türkiye'nin Afrin'e girdiğini ve terör örgütü PKK'yı buradan çıkardığını dile getiren Soylu, "Ne oldu? Amerika bir şey söyleyebildi mi?" dedi.

Soylu, sert konuşmaları nedeniyle kendisini zaman zaman eleştirenlerin olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

"Ne diyeceğim yani, lafı boğazımızda da mı düğümleyeceğiz. Kadın çıkmış, karşımızda olan cenahın en önemli unsurlarından biri diyor ki 'sırtımı PYD'ye, YPG'ye PKK'ya dayadım.' Şimdi sana dört tane duvar verdik, ister o duvara daya ister o duvara. Yanlış mı söylemişim Tire? Bu kadar işler başımıza geldi, kasedi tekrar başa saralım istiyorlar. 15 vilayette Apo'nun İmralı'dan çıkması için, ben onlara milletvekili demiyorum, onlar PKK'nın vekilidir, onlar terörün vekilidir. Kim ne derse desin, vallahi de billahi de o bir siyasi parti değildir, terör örgütünün siyasi koludur. Ne olacak, 15 tane ilde yürüyüş yapacakmış Apo çıksın diye. Ben de dedim ki sizi yürütürsek adam değiliz, namerdiz."

Diyarbakır ziyareti

Bakan Soylu, geçen günlerde Diyarbakır'ı ziyaret ettiğini, külliye açılışına katıldığını, açılışları ay yıldızlı bayraklarla yaptıklarını anlattı.

Binlerce kişinin, Türkiye'nin birliği için, bölgeyi terör örgütüne bırakmamak için yemin ettiğini anlatan Soylu, bir dönem PKK'nın merkez olarak kullandığı yerlerin, şimdi millet kıraathanesine dönüştürüldüğünü dile getirdi.

Bakan Soylu, terör örgütüne finansman sağlayan, 13 yaşındaki kızlara terör eğitimi verenlerin, onlara tecavüz edenlerin, o kızların, ailesine dönmesini engelleyenlerin burnundan fitil fitil getireceklerini söyledi.

Diyarbakır'ın ilçelerindeki gençlerin terörle uğraşmaması için mücadele verdiklerini dile getiren Soylu, şöyle devam etti:

"Biz sizin önünüzü temizlemekle meşgulüz. Terörü bize bırakın, siz yarın mühendis olun, siz yarın doktor olun, hemşire olun, öğretmen olun. Memleketinize, ananıza, babanıza bu topraklara hayırlı evlat olun. Bizim söylediğimiz odur. Ama bu tarihi bilmeyenler ne diyorlar? Pervin Buldan denilen o kadın, böyle yumuşak yumuşak gözüküyor ama lafları, zehirli diliyle birlikte 'bu seçimde 40 yıllık mücadelemizi taçlandırmak için sandığa gideceğiz.' 40 yıl önce ne kuruldu, PKK kuruldu. Demek istiyor ki 'ey bizimle beraber olanlar, bizim derdimiz seçim, belediye, o, bu değil bizim derdimiz, tam anlamıyla beraber bu PKK'nın iddiasını, ideolojisini buraya hakim kılmaktır.' Bitti mi acaba? Cahil kadın, 40 yıl mı, oranın tarihi binlerce yıl geçmiş. Onlar bizim kardeşlerimiz, bizi birbirimizden ayırmaya çalışıyorlar. Ardından suratında meymenet olmayan bir adam var HDP'nin eş başkanı, komünist sakallı bir adam tanıyor musunuz? Dedi ki 'Kürdistan'da biz kazanacağız. İstanbul'da, Ankara'da, İzmir'de, Adana'da AKP'ye ve MHP'ye kaybettireceğiz. İstanbul'da, Ankara'da İzmir'de verilen oylar Cizre'ye Eruh'a Silopi'ye selam olacak, güç katacak.' Demek istedi ki biz yüzümüze maske taktık, burada PKK, batıda CHP, Saadet ve İYİ Parti ile mücadele içindeyiz."

Soylu, 2,5 yıldır İçişleri Bakanlığı yaptığını, her istihbarat aldığında midesine kramp girdiğini, kalbinin sıkıştığını dile getirerek, "CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi kolunu PKK'ya kaptırmıştır, kaptırmıştır, kaptırmıştır..." dedi.

"Terör örgütleri artık kafasını çıkaramayacak"

Türkiye'nin güçlenmesinden, yerli üretiminden rahatsız olanlar bulunduğunu belirten Soylu, "Şu Tayyip Erdoğan'ın ayağına topu verin de Kılıçdaroğlu'nun kalesinin 90'ına bir çaksın, bir de çatalına çaksın. Tireliler 4,5 yılda sıçrayalım, büyüyelim, zenginleşelim." ifadelerini kullandı.

Soylu, tüm engellemelere rağmen büyük projeler yaptıklarını, halen yapmaya çalıştıklarını aktararak, "Her şeyi yapıyoruz. İnsansız hava aracını İsrail'den alıyoduk, şimdi bizim evlatlar yapıyor. Mayıs ayında insansız hava araçlarına öyle bir alet takıyoruz, yazılım yapıyoruz ki, terör örgütleri artık kafasını çıkaramayacak, kafasını. Türkiye'nin gücünü kuvvetini görecekler, 15 bin terörist vardı dağlarda, şimdi 700. Bizim evlatlar onları sıçan gibi kovalıyor. Geçen gün DHKP-C'li 8 kişiyi inlerinde bulduk, çuvala koyduk, çuvalın ağzını bağladık, doğru kodese." diye konuştu.

Uyuşturucu ile mücadele ettiklerini de ifade eden Soylu, Türkiye'nin en büyük organize suç örgütlerine operasyon yaptıklarını, halka millete huzursuzluk verenlere imkan tanımayacaklarını söyledi.

Bakan Soylu, huzurlu bir Türkiye'yi, güvenli şehirleri hep beraber oluşturacaklarını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Sadece PKK'nın, PYD'nin, FETÖ'nün, uyuşturucunun, hırsızın, mafyanın ayağına basmıyoruz, tefecilerin de ayağına basıyoruz. Bu neyle oluyor, siyasi istikrarla oluyor. Doğu ve güneydoğuda yürüyorum ya dimdik, cesaretimden, karakterimden, kişiliğimden değil, sizin verdiğiniz 50 gramlık oy pusulasıyla oyla yürüyoruz. Bunu bizden esirgerseniz doğu ve güneydoğuda 6 yaşında çocuğun eline taşı verirler, kaymakamı, valiyi sokağa çıkarmazlar. Bunlar her şeyi yaptılar. Eğer bunlara bu iradeyi, bu kararlılığı göstermezsek, gelecek nesillere yine kaos dolu günler bırakırız. Biz ne istiyoruz biliyor musunuz? Gelecek nesiler sizin çektiklerinizi bir daha çekmesin. Belediyelerinize PKK'yı musallat etmeyin ne olursunuz. Eyvah para etmez sonra. 1 Nisan'dan sonra eyvah para etmez. Gelin güçlü Türkiye'yi, özgür, bağımsız Türkiye'yi, ideallerimizi, yeni otomobili, yerli uçağı da yapalım. Desteğinize ihtiyacımız var. Mücadelemizi görüyorsunuz, boynumuzu Kandil'in önünde eğik bırakmayın. Pensilvanya denilen o haine bizi güldürmeyin. Hainler karşısında ellerimizi bağlı bırakmayın. Bize güç verin. Bu memleketin sahibi sadece yerin üstündeki bizler değiliz. Yerin altındakiler de var. Onların bizlere yaptıkları, bıraktıkları.. Onun için bu oyuna gelememek gerekir. Bu tuzağa gelmemek gerekir. CHP'nin PKK'ya yaptığı taşıyıcı anneliğe hep beraber son vermek gerekir. Onlara bu gücü vermemek lazım. Geçen seferki gibi olmaz. Ayaklarını attılar mı, tırnaklarını tutturdular mı bir daha çıkmazlar. Ben bunları iyi tanıyorum. Benden sonra geleceklere sorun, bunları yanınıza aldınız mı, bunlarla beraber yürüyor musunuz, bunlarla kol kola mısınız diye sorun. "

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ da, Tireli vatandaşların 25 gün sonraya güzel bir işaret fişeği gönderdiğini vurguladı. Tire'nin çok bereketli bir yer olduğunu belirten Dağ, şöyle konuştu: 

"Ama 'şu eksik kaldı' dediğimiz oluyor. 8 senedir bu şehrin milletvekilliğini yapıyoruz. Bizim bir iktidar elimiz var. Biz bu elimizle yapmamız gereken ne varsa yapıyoruz. Bizi engellemeye çalışsalar da Belevi yolunu yapacağız. Bizim bir yere daha ihtiyacımız var. O da bu şehrin ihtiyaçlarını, taleplerini hayata geçirmek için elinde projelerle Ankara'da Tirelilerden aldığı yetkiyle onların sözü kuşağı olacak bir belediye başkanına ihtiyaç var. 31 Mart'ta sandığa gittiğimizde AK parti amblemini gördüğümüzde, AK Parti'ye oy verdiğimizde hangi siyasi partiye oy verdiğimizi biliyoruz. AK Parti’ye oy verdiğimizde aynı zamanda MHP'ye oy vermiş oluyoruz. Sandığa gittik, Tire'de İYİ Parti'nin adayı var. İYİ Parti'ye oy verdiğimizde başka kime oy vermiş oluyoruz. Vatandaş 'PKK'ya' diyor. Ben söylemiyorum, vatandaş söylüyor. Öyle bir oyun oynanıyor ki İzmir üzerinde.. Bu oyun sizlerin oyuyla bozulacak.”

Bakan Soylu'ya AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, AK Parti İl Başkanı Aydın Şengül, AK Parti Tire Belediye Başkan Adayı Selman İçelli ile AK Parti ve MHP'nin ilçe başkanları eşlik etti.

"Dağlarda sığınak bırakmıyoruz"

İzmir'in Ödemiş ilçesinde Salı Pazarı Yerinde vatandaşları selamlayan Soylu, onlarla fotoğraf çektirdi, sohbet etti.

Soylu, seçim otobüsü üzerinden yaptığı konuşmada, Ödemiş'te bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 

Türkiye'nin içerisinden geçti zorlu süreçlerden, milletin hür iradesiyle iş başına gelen hükümetlerin karşılaştığı engellemelerden bahseden Soylu, "Türkiye niye güçlensin, zenginleşsin, niye atak helikopteri olsun, niye İHA üretsin, niye otomobil üretsin, niye nükleer enerji santrali kursun? Dertleri hep bu. Millet Menderes'i, Demirel'i, Özal'ı, Erbakan'ı, Türkeş'i getirdi. Herkesi getirdiler ama hakaret ettiler. Ailelerine, hanımlarına iftira ettiler. Milletimize 'işte sizin verdiğiniz reyle beraber iktidara gelenler bunlar' dediler. Beni bağışlayın, 60 darbesinde sonra Menderes'in başbakanlık kasasına kadın iç çamaşırı koydular. 'Sapıktı' demek istediler. Bu memleketin çocukları bu memleketi yönetmesin istediler. Recep Tayyip Erdoğan'ı yasakladılar, 'muhtar bile olamaz' dediler. 3 Kasım'da bu millet 'biz Tayyip Erdoğan'ı getiriyoruz' dedi." şeklinde konuştu.

Soylu, konuşmasında HDP'nin yürüyüş açıklamasına değinerek şunları kaydetti:

"15 vilayette CHP'nin ikizi olan HDP, Apo'nun İmralı'dan çıkması için yürüyüş yapacakmış. İstanbul'dan başlayacak, Diyarbakır'da bitecek. Ben de demişim ki, onun için kızıyorlar, ulan sizi yürütürsek adam değiliz be. Yürüyebildiler mi? Yürüyemediler. İstanbul'da otellerinde çıktılar, Taksim Meydanı'na varmadan şapa oturttuk, şapa. Türkiye eski Türkiye değil. İki yılda 3 bin 333 teröristi etkisiz hale getirdik. Dağlarda sığınak bırakmıyoruz. Bugün 260'ın üzerinde operasyon var. 4-5 metre karda, her yerde arıyoruz. Onlar sıçan gibi kaçıyorlar.

13-14 yaşındaki çocukları dağa götürüp taciz ediyorlar. O Murat Karayılan denilen hayvana, Cemil Bayık denen hayvana, Kandil'deki hayvanların masalarına meze olarak koyuyorlar. O çocukların çektiklerini burunlarından fitil fitil getirmezsek namerdiz. Gezi olaylarını tahrik edenler, 17-25 Aralık'ı yapanlar, 6-7 Ekim'i yapıp Doğu Güneydoğu'yu yakıp yıkanlar, 15 Temmuz'u yapanlar bugün karşımızda bir araya geldiler. Kol kola girdiler. Maskeli bir şekilde PKK ile HDP'yi normallik çizgisine alıp CHP'nin kanatları altında onlara yeniden tünel açmaya çalışıyorlar. Buna müsaade etmeyin. Bakın Muğla'da çekildiler, Ardahan'da HDP çekilmiş, 3 adayını CHP'ye vermiş. Ben bunları iyi tanıyorum. Tırnağını attı mı bir daha oradan kimse geri alamaz. Doğu, Güneydoğu'daki belediyelerden paraları aldılar evlatlarımıza kurşun, bomba olarak yağdırdılar. Şimdi CHP'nin, İYİ Parti'nin, Saadet Partisi'nin kanatları altında, başka adımlar atacaklar. Biz PKK'yı söküyoruz. Şehirlerden dağlardan yurt dışında dahi söküyoruz. Bunlara fırsat vermemenizi, şehirlerinize bunları bulaştırmamanızı evladınız olarak söylüyorum."

"Onları İzmir'e musallat etmeyin"

HDP'nin "batıda AK Parti ve MHP'ye kaybettireceklerine" dair açıklamalarına işaret eden Soylu, konuşmasını şöyle tamamladı:

"(HDP Eş Başkanı) Demek istiyor ki Doğu ve Güneydoğu'da HDP'ye oy vereceğiz, batıda da CHP'ye, İYİ Parti'ye, Saadet Partisi ile ittifak edeceğiz. Biz onları Doğu ve Güneydoğu belediyelerinden söktük, evlatlarımızı oraya getirdik. Orası huzur buldu, moral buldu. Onları İzmir'e, Ödemiş'e musallat etmeyin. Bu Kılıçdaroğlu'na itimat etmeyin Ödemişliler. Bu adamın bastığı yerde ot bitmez. SSK'yı batırdı mı, batırmadı mı?

Eğer 31 Mart akşamı sandıkta geriye düşersek, 6 yaşındaki masum çocuklara yine taş verirler, kaymakamı, valiyi sokağa çıkarmaz bunlar. Ödemişliler bizim boynumuzu PKK'nın önünde eğdirmeyin. Biz bunların hakkında geliriz. Bizi şu Pensilvanya'daki şarlatana güldürmeyin. Ellerimizi hainlerin karşısında bağlatmayın, istim üzerindeyiz. Haklarından geliyoruz. Bunları Allah'ın izniyle bu millete musallat olmaktan kazıyıp, bu milletin bir daha başlarına bela olmalarına müsaade etmeyeceğiz. O zaman güçlü Türkiye'yi, bir taraftan yerli ve milli üreteceğiz, bir taraftan ekonomimizi sıçratacağız, bir taraftan terörü bitireceğiz. Eksiğimiz yok mu? Eksikten yoksun Cenabı Allah'tır. Hepimizin eksiği var ama samimiyetimizde eksik yoktur." 

"Niye aday adayı oldun başkan?"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ da bu seçimin yerel seçim olduğunu ancak İzmir'de yerel seçim dışında konuşulması gereken bazı hususlar bulunduğunu belirtti. 

Dağ, "Bunlar hamasi söylediğimiz şeyler değil. 1 Ekim günü Aziz Kocaoğlu büyükşehir belediye başkan adayı olmayacağını açıkladı. Ocak ayı geldi, bir kişinin ismi konuşulmaya başlanınca Kocaoğlu soluğu Ankara'da alıp yeniden 'aday adayıyım' demedi mi? Niye aday adayı oldun başkan? Ne dedi, 'İzmir üzerinde tehlikeli bir oyun oynanıyor.' dedi. Ben soruyorum; İzmir üzerinde oynanan bu oyun nedir? HDP'nin il başkanları Tunç Soyer'in adaylığının açıklanmasından bir gün sonra 'Soyer istediğimiz adaydı, biz onun için aday çıkartmayacağız' dedi." diye konuştu.

Davet üzerine bir vatandaşın evine giden Bakan Soylu, ev sahibi Mustafa ve Hava Çoban çiftiyle sohbet etti.

Mustafa Çoban, 2 yaşındayken hastalığı nedeniyle yaşamını yitiren oğulları Muhammed Onur'un bugün doğum günü olduğunu belirtince Bakan Soylu, aileye başsağlığı diledi, ikram edilen tavuklu pilavdan yedi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.