Dolar
40.65
Euro
47.11
Altın
3,363.37
ETH/USDT
3,500.70
BTC/USDT
113,694.00
BIST 100
10,746.98
Türkiye 2024'te orkinos ihracatını iki katına çıkarmayı hedefliyor
29.12.2023

Akdeniz'de avlandıktan sonra yaklaşık 6 ay İzmir'deki çiftliklerde yetiştirilen orkinosların büyük bölümü gemilerle Japonya'ya ihraç ediliyor. Ton balığı olarak da bilinen orkinos çiftliklerinin büyük çoğunluğu İzmir açıklarında yer alıyor. Küçük çiftliklerin kapasitesi yıllık 250-300 tonken büyük ölçekli çiftliklerin kapasitesi yıllık 1000 tonu geçebiliyor. Denizin içindeki kafeslerde sardalya, kolyoz ve uskumru gibi organik yemlerle beslenen ve ağırlıkları 600 kilograma kadar çıkan balıklar için aralık ayında hasat başlıyor. Aylarca balıkların beslenmesinde görev alan dalgıçlar, bu kez balık hasadı için dalıyor. Çiftliklerden çıkarılan orkinoslar Japonya'dan gelen gemilere aktarılıyor. "Fabrika gemiler" olarak adlandırılan bu gemilerde orkinoslar işleniyor ve Japonya'ya yol alıyor. ( Mahmut Serdar Alakuş - Anadolu Ajansı )

Türkiye 2024'te orkinos ihracatını iki katına çıkarmayı hedefliyor
Fotoğraf: Mahmut Serdar Alakuş

Akdeniz'de avlandıktan sonra yaklaşık 6 ay İzmir'deki çiftliklerde yetiştirilen orkinosların büyük bölümü gemilerle Japonya'ya ihraç ediliyor. Ton balığı olarak da bilinen orkinos çiftliklerinin büyük çoğunluğu İzmir açıklarında yer alıyor. Küçük çiftliklerin kapasitesi yıllık 250-300 tonken büyük ölçekli çiftliklerin kapasitesi yıllık 1000 tonu geçebiliyor. Denizin içindeki kafeslerde sardalya, kolyoz ve uskumru gibi organik yemlerle beslenen ve ağırlıkları 600 kilograma kadar çıkan balıklar için aralık ayında hasat başlıyor. Aylarca balıkların beslenmesinde görev alan dalgıçlar, bu kez balık hasadı için dalıyor. Çiftliklerden çıkarılan orkinoslar Japonya'dan gelen gemilere aktarılıyor. "Fabrika gemiler" olarak adlandırılan bu gemilerde orkinoslar işleniyor ve Japonya'ya yol alıyor. ( Mahmut Serdar Alakuş - Anadolu Ajansı )

Türkiye 2024'te orkinos ihracatını iki katına çıkarmayı hedefliyor
Fotoğraf: Mahmut Serdar Alakuş

Akdeniz'de avlandıktan sonra yaklaşık 6 ay İzmir'deki çiftliklerde yetiştirilen orkinosların büyük bölümü gemilerle Japonya'ya ihraç ediliyor. Ton balığı olarak da bilinen orkinos çiftliklerinin büyük çoğunluğu İzmir açıklarında yer alıyor. Küçük çiftliklerin kapasitesi yıllık 250-300 tonken büyük ölçekli çiftliklerin kapasitesi yıllık 1000 tonu geçebiliyor. Denizin içindeki kafeslerde sardalya, kolyoz ve uskumru gibi organik yemlerle beslenen ve ağırlıkları 600 kilograma kadar çıkan balıklar için aralık ayında hasat başlıyor. Aylarca balıkların beslenmesinde görev alan dalgıçlar, bu kez balık hasadı için dalıyor. Çiftliklerden çıkarılan orkinoslar Japonya'dan gelen gemilere aktarılıyor. "Fabrika gemiler" olarak adlandırılan bu gemilerde orkinoslar işleniyor ve Japonya'ya yol alıyor. ( Mahmut Serdar Alakuş - Anadolu Ajansı )

Türkiye 2024'te orkinos ihracatını iki katına çıkarmayı hedefliyor
Fotoğraf: Mahmut Serdar Alakuş

Akdeniz'de avlandıktan sonra yaklaşık 6 ay İzmir'deki çiftliklerde yetiştirilen orkinosların büyük bölümü gemilerle Japonya'ya ihraç ediliyor. Ton balığı olarak da bilinen orkinos çiftliklerinin büyük çoğunluğu İzmir açıklarında yer alıyor. Küçük çiftliklerin kapasitesi yıllık 250-300 tonken büyük ölçekli çiftliklerin kapasitesi yıllık 1000 tonu geçebiliyor. Denizin içindeki kafeslerde sardalya, kolyoz ve uskumru gibi organik yemlerle beslenen ve ağırlıkları 600 kilograma kadar çıkan balıklar için aralık ayında hasat başlıyor. Aylarca balıkların beslenmesinde görev alan dalgıçlar, bu kez balık hasadı için dalıyor. Çiftliklerden çıkarılan orkinoslar Japonya'dan gelen gemilere aktarılıyor. "Fabrika gemiler" olarak adlandırılan bu gemilerde orkinoslar işleniyor ve Japonya'ya yol alıyor. ( Mahmut Serdar Alakuş - Anadolu Ajansı )

Türkiye 2024'te orkinos ihracatını iki katına çıkarmayı hedefliyor
Fotoğraf: Mahmut Serdar Alakuş

Akdeniz'de avlandıktan sonra yaklaşık 6 ay İzmir'deki çiftliklerde yetiştirilen orkinosların büyük bölümü gemilerle Japonya'ya ihraç ediliyor. Ton balığı olarak da bilinen orkinos çiftliklerinin büyük çoğunluğu İzmir açıklarında yer alıyor. Küçük çiftliklerin kapasitesi yıllık 250-300 tonken büyük ölçekli çiftliklerin kapasitesi yıllık 1000 tonu geçebiliyor. Denizin içindeki kafeslerde sardalya, kolyoz ve uskumru gibi organik yemlerle beslenen ve ağırlıkları 600 kilograma kadar çıkan balıklar için aralık ayında hasat başlıyor. Aylarca balıkların beslenmesinde görev alan dalgıçlar, bu kez balık hasadı için dalıyor. Çiftliklerden çıkarılan orkinoslar Japonya'dan gelen gemilere aktarılıyor. "Fabrika gemiler" olarak adlandırılan bu gemilerde orkinoslar işleniyor ve Japonya'ya yol alıyor. ( Mahmut Serdar Alakuş - Anadolu Ajansı )

Türkiye 2024'te orkinos ihracatını iki katına çıkarmayı hedefliyor
Fotoğraf: Mahmut Serdar Alakuş

Akdeniz'de avlandıktan sonra yaklaşık 6 ay İzmir'deki çiftliklerde yetiştirilen orkinosların büyük bölümü gemilerle Japonya'ya ihraç ediliyor. Ton balığı olarak da bilinen orkinos çiftliklerinin büyük çoğunluğu İzmir açıklarında yer alıyor. Küçük çiftliklerin kapasitesi yıllık 250-300 tonken büyük ölçekli çiftliklerin kapasitesi yıllık 1000 tonu geçebiliyor. Denizin içindeki kafeslerde sardalya, kolyoz ve uskumru gibi organik yemlerle beslenen ve ağırlıkları 600 kilograma kadar çıkan balıklar için aralık ayında hasat başlıyor. Aylarca balıkların beslenmesinde görev alan dalgıçlar, bu kez balık hasadı için dalıyor. Çiftliklerden çıkarılan orkinoslar Japonya'dan gelen gemilere aktarılıyor. "Fabrika gemiler" olarak adlandırılan bu gemilerde orkinoslar işleniyor ve Japonya'ya yol alıyor. ( Mahmut Serdar Alakuş - Anadolu Ajansı )

Türkiye 2024'te orkinos ihracatını iki katına çıkarmayı hedefliyor
Fotoğraf: Mahmut Serdar Alakuş

Akdeniz'de avlandıktan sonra yaklaşık 6 ay İzmir'deki çiftliklerde yetiştirilen orkinosların büyük bölümü gemilerle Japonya'ya ihraç ediliyor. Ton balığı olarak da bilinen orkinos çiftliklerinin büyük çoğunluğu İzmir açıklarında yer alıyor. Küçük çiftliklerin kapasitesi yıllık 250-300 tonken büyük ölçekli çiftliklerin kapasitesi yıllık 1000 tonu geçebiliyor. Denizin içindeki kafeslerde sardalya, kolyoz ve uskumru gibi organik yemlerle beslenen ve ağırlıkları 600 kilograma kadar çıkan balıklar için aralık ayında hasat başlıyor. Aylarca balıkların beslenmesinde görev alan dalgıçlar, bu kez balık hasadı için dalıyor. Çiftliklerden çıkarılan orkinoslar Japonya'dan gelen gemilere aktarılıyor. "Fabrika gemiler" olarak adlandırılan bu gemilerde orkinoslar işleniyor ve Japonya'ya yol alıyor. ( Mahmut Serdar Alakuş - Anadolu Ajansı )

Türkiye 2024'te orkinos ihracatını iki katına çıkarmayı hedefliyor
Fotoğraf: Mahmut Serdar Alakuş

Akdeniz'de avlandıktan sonra yaklaşık 6 ay İzmir'deki çiftliklerde yetiştirilen orkinosların büyük bölümü gemilerle Japonya'ya ihraç ediliyor. Ton balığı olarak da bilinen orkinos çiftliklerinin büyük çoğunluğu İzmir açıklarında yer alıyor. Küçük çiftliklerin kapasitesi yıllık 250-300 tonken büyük ölçekli çiftliklerin kapasitesi yıllık 1000 tonu geçebiliyor. Denizin içindeki kafeslerde sardalya, kolyoz ve uskumru gibi organik yemlerle beslenen ve ağırlıkları 600 kilograma kadar çıkan balıklar için aralık ayında hasat başlıyor. Aylarca balıkların beslenmesinde görev alan dalgıçlar, bu kez balık hasadı için dalıyor. Çiftliklerden çıkarılan orkinoslar Japonya'dan gelen gemilere aktarılıyor. "Fabrika gemiler" olarak adlandırılan bu gemilerde orkinoslar işleniyor ve Japonya'ya yol alıyor. ( Mahmut Serdar Alakuş - Anadolu Ajansı )

Türkiye 2024'te orkinos ihracatını iki katına çıkarmayı hedefliyor
Fotoğraf: Mahmut Serdar Alakuş

Her yıl nisan-mayıs aylarında Akdeniz'e açılan Türk balıkçılar, Uluslararası Atlantik Orkinosunu Koruma Komisyonu (ICCAT) tarafından belirlenen ülke kotası kadar orkinos avlayıp, büyütülmek üzere Ege Denizi'ndeki çiftliklere getiriyor. Ton balığı olarak da bilinen orkinos çiftliklerinin büyük çoğunluğu İzmir açıklarında yer alıyor. Küçük çiftliklerin kapasitesi yıllık 250-300 tonken büyük ölçekli çiftliklerin kapasitesi yıllık 1000 tonu geçebiliyor. Denizin içindeki kafeslerde sardalya, kolyoz ve uskumru gibi organik yemlerle beslenen ve ağırlıkları 600 kilograma kadar çıkan balıklar için aralık ayında hasat başlıyor. Aylarca balıkların beslenmesinde görev alan dalgıçlar, bu kez balık hasadı için dalıyor. Çiftliklerden çıkarılan orkinoslar Japonya'dan gelen gemilere aktarılıyor. "Fabrika gemiler" olarak adlandırılan bu gemilerde orkinoslar işleniyor ve Japonya'ya yol alıyor. ( Mahmut Serdar Alakuş - Anadolu Ajansı )

Türkiye 2024'te orkinos ihracatını iki katına çıkarmayı hedefliyor
Fotoğraf: Mahmut Serdar Alakuş

Her yıl nisan-mayıs aylarında Akdeniz'e açılan Türk balıkçılar, Uluslararası Atlantik Orkinosunu Koruma Komisyonu (ICCAT) tarafından belirlenen ülke kotası kadar orkinos avlayıp, büyütülmek üzere Ege Denizi'ndeki çiftliklere getiriyor. Ton balığı olarak da bilinen orkinos çiftliklerinin büyük çoğunluğu İzmir açıklarında yer alıyor. Küçük çiftliklerin kapasitesi yıllık 250-300 tonken büyük ölçekli çiftliklerin kapasitesi yıllık 1000 tonu geçebiliyor. Denizin içindeki kafeslerde sardalya, kolyoz ve uskumru gibi organik yemlerle beslenen ve ağırlıkları 600 kilograma kadar çıkan balıklar için aralık ayında hasat başlıyor. Aylarca balıkların beslenmesinde görev alan dalgıçlar, bu kez balık hasadı için dalıyor. Çiftliklerden çıkarılan orkinoslar Japonya'dan gelen gemilere aktarılıyor. "Fabrika gemiler" olarak adlandırılan bu gemilerde orkinoslar işleniyor ve Japonya'ya yol alıyor. ( Mahmut Serdar Alakuş - Anadolu Ajansı )

Türkiye 2024'te orkinos ihracatını iki katına çıkarmayı hedefliyor
Fotoğraf: Mahmut Serdar Alakuş

Her yıl nisan-mayıs aylarında Akdeniz'e açılan Türk balıkçılar, Uluslararası Atlantik Orkinosunu Koruma Komisyonu (ICCAT) tarafından belirlenen ülke kotası kadar orkinos avlayıp, büyütülmek üzere Ege Denizi'ndeki çiftliklere getiriyor. Ton balığı olarak da bilinen orkinos çiftliklerinin büyük çoğunluğu İzmir açıklarında yer alıyor. Küçük çiftliklerin kapasitesi yıllık 250-300 tonken büyük ölçekli çiftliklerin kapasitesi yıllık 1000 tonu geçebiliyor. Denizin içindeki kafeslerde sardalya, kolyoz ve uskumru gibi organik yemlerle beslenen ve ağırlıkları 600 kilograma kadar çıkan balıklar için aralık ayında hasat başlıyor. Aylarca balıkların beslenmesinde görev alan dalgıçlar, bu kez balık hasadı için dalıyor. Çiftliklerden çıkarılan orkinoslar Japonya'dan gelen gemilere aktarılıyor. "Fabrika gemiler" olarak adlandırılan bu gemilerde orkinoslar işleniyor ve Japonya'ya yol alıyor. ( Mahmut Serdar Alakuş - Anadolu Ajansı )

Türkiye 2024'te orkinos ihracatını iki katına çıkarmayı hedefliyor
Fotoğraf: Mahmut Serdar Alakuş

Her yıl nisan-mayıs aylarında Akdeniz'e açılan Türk balıkçılar, Uluslararası Atlantik Orkinosunu Koruma Komisyonu (ICCAT) tarafından belirlenen ülke kotası kadar orkinos avlayıp, büyütülmek üzere Ege Denizi'ndeki çiftliklere getiriyor. Ton balığı olarak da bilinen orkinos çiftliklerinin büyük çoğunluğu İzmir açıklarında yer alıyor. Küçük çiftliklerin kapasitesi yıllık 250-300 tonken büyük ölçekli çiftliklerin kapasitesi yıllık 1000 tonu geçebiliyor. Denizin içindeki kafeslerde sardalya, kolyoz ve uskumru gibi organik yemlerle beslenen ve ağırlıkları 600 kilograma kadar çıkan balıklar için aralık ayında hasat başlıyor. Aylarca balıkların beslenmesinde görev alan dalgıçlar, bu kez balık hasadı için dalıyor. Çiftliklerden çıkarılan orkinoslar Japonya'dan gelen gemilere aktarılıyor. "Fabrika gemiler" olarak adlandırılan bu gemilerde orkinoslar işleniyor ve Japonya'ya yol alıyor. ( Mahmut Serdar Alakuş - Anadolu Ajansı )

Türkiye 2024'te orkinos ihracatını iki katına çıkarmayı hedefliyor
Fotoğraf: Mahmut Serdar Alakuş

Her yıl nisan-mayıs aylarında Akdeniz'e açılan Türk balıkçılar, Uluslararası Atlantik Orkinosunu Koruma Komisyonu (ICCAT) tarafından belirlenen ülke kotası kadar orkinos avlayıp, büyütülmek üzere Ege Denizi'ndeki çiftliklere getiriyor. Ton balığı olarak da bilinen orkinos çiftliklerinin büyük çoğunluğu İzmir açıklarında yer alıyor. Küçük çiftliklerin kapasitesi yıllık 250-300 tonken büyük ölçekli çiftliklerin kapasitesi yıllık 1000 tonu geçebiliyor. Denizin içindeki kafeslerde sardalya, kolyoz ve uskumru gibi organik yemlerle beslenen ve ağırlıkları 600 kilograma kadar çıkan balıklar için aralık ayında hasat başlıyor. Aylarca balıkların beslenmesinde görev alan dalgıçlar, bu kez balık hasadı için dalıyor. Çiftliklerden çıkarılan orkinoslar Japonya'dan gelen gemilere aktarılıyor. "Fabrika gemiler" olarak adlandırılan bu gemilerde orkinoslar işleniyor ve Japonya'ya yol alıyor. ( Mahmut Serdar Alakuş - Anadolu Ajansı )

Türkiye 2024'te orkinos ihracatını iki katına çıkarmayı hedefliyor
Fotoğraf: Mahmut Serdar Alakuş

Her yıl nisan-mayıs aylarında Akdeniz'e açılan Türk balıkçılar, Uluslararası Atlantik Orkinosunu Koruma Komisyonu (ICCAT) tarafından belirlenen ülke kotası kadar orkinos avlayıp, büyütülmek üzere Ege Denizi'ndeki çiftliklere getiriyor. Ton balığı olarak da bilinen orkinos çiftliklerinin büyük çoğunluğu İzmir açıklarında yer alıyor. Küçük çiftliklerin kapasitesi yıllık 250-300 tonken büyük ölçekli çiftliklerin kapasitesi yıllık 1000 tonu geçebiliyor. Denizin içindeki kafeslerde sardalya, kolyoz ve uskumru gibi organik yemlerle beslenen ve ağırlıkları 600 kilograma kadar çıkan balıklar için aralık ayında hasat başlıyor. Aylarca balıkların beslenmesinde görev alan dalgıçlar, bu kez balık hasadı için dalıyor. Çiftliklerden çıkarılan orkinoslar Japonya'dan gelen gemilere aktarılıyor. "Fabrika gemiler" olarak adlandırılan bu gemilerde orkinoslar işleniyor ve Japonya'ya yol alıyor. ( Mahmut Serdar Alakuş - Anadolu Ajansı )

instagram_banner

Türkiye’den, dünyadan, havadan, karadan, hayatın tam merkezinden en güçlü kareler Instagram hesabımızda. Takip edin.

En Yeniler