"Sabunun kalitesini tadarak anlıyorlar"
22.10.2013

Geleneksel yöntemlerle üretilen zeytinyağlı Nizip sabununun kalitesi tadıyla anlaşılıyor. Yıl boyunca üretilen ve yaklaşık 5 ayda hazır hale getirilen zeytinyağlı sabun bölgede "Nizip sabunu" olarak biliniyor. Toplanan zeytinler ilk olarak çekirdeğiyle ezilerek "pirne yağ" haline getiriliyor. Büyük kazanlara konulan yağın içerisine "kostik" denilen sodyum hidroksit eklenerek 2 gün boyunca kaynatılarak pişiriliyor. İstenilen kıvama gelen karışım ardından zembille (hasırdan örülmüş saplı sopa) sergiye dökülüyor. Yaklaşık 1 gün bekletilen sabunlar daha sonra kesilerek kubbe şeklinde duvar gibi örülerek kurumaya bırakılıyor. Burada 4-5 ay bekletilen sabunlar paketlenerek yurt içi ve dışındaki müşterilere gönderiliyor. (Orhan Çiçek - Anadolu Ajansı)

"Sabunun kalitesini tadarak anlıyorlar"
Fotoğraf: Orhan Çiçek

Geleneksel yöntemlerle üretilen zeytinyağlı Nizip sabununun kalitesi tadıyla anlaşılıyor. Yıl boyunca üretilen ve yaklaşık 5 ayda hazır hale getirilen zeytinyağlı sabun bölgede "Nizip sabunu" olarak biliniyor. Toplanan zeytinler ilk olarak çekirdeğiyle ezilerek "pirne yağ" haline getiriliyor. Büyük kazanlara konulan yağın içerisine "kostik" denilen sodyum hidroksit eklenerek 2 gün boyunca kaynatılarak pişiriliyor. İstenilen kıvama gelen karışım ardından zembille (hasırdan örülmüş saplı sopa) sergiye dökülüyor. Yaklaşık 1 gün bekletilen sabunlar daha sonra kesilerek kubbe şeklinde duvar gibi örülerek kurumaya bırakılıyor. Burada 4-5 ay bekletilen sabunlar paketlenerek yurt içi ve dışındaki müşterilere gönderiliyor. (Orhan Çiçek - Anadolu Ajansı)

"Sabunun kalitesini tadarak anlıyorlar"
Fotoğraf: Orhan Çiçek

Geleneksel yöntemlerle üretilen zeytinyağlı Nizip sabununun kalitesi tadıyla anlaşılıyor. Yıl boyunca üretilen ve yaklaşık 5 ayda hazır hale getirilen zeytinyağlı sabun bölgede "Nizip sabunu" olarak biliniyor. Toplanan zeytinler ilk olarak çekirdeğiyle ezilerek "pirne yağ" haline getiriliyor. Büyük kazanlara konulan yağın içerisine "kostik" denilen sodyum hidroksit eklenerek 2 gün boyunca kaynatılarak pişiriliyor. İstenilen kıvama gelen karışım ardından zembille (hasırdan örülmüş saplı sopa) sergiye dökülüyor. Yaklaşık 1 gün bekletilen sabunlar daha sonra kesilerek kubbe şeklinde duvar gibi örülerek kurumaya bırakılıyor. Burada 4-5 ay bekletilen sabunlar paketlenerek yurt içi ve dışındaki müşterilere gönderiliyor. (Orhan Çiçek - Anadolu Ajansı)

"Sabunun kalitesini tadarak anlıyorlar"
Fotoğraf: Orhan Çiçek

Geleneksel yöntemlerle üretilen zeytinyağlı Nizip sabununun kalitesi tadıyla anlaşılıyor. Yıl boyunca üretilen ve yaklaşık 5 ayda hazır hale getirilen zeytinyağlı sabun bölgede "Nizip sabunu" olarak biliniyor. Toplanan zeytinler ilk olarak çekirdeğiyle ezilerek "pirne yağ" haline getiriliyor. Büyük kazanlara konulan yağın içerisine "kostik" denilen sodyum hidroksit eklenerek 2 gün boyunca kaynatılarak pişiriliyor. İstenilen kıvama gelen karışım ardından zembille (hasırdan örülmüş saplı sopa) sergiye dökülüyor. Yaklaşık 1 gün bekletilen sabunlar daha sonra kesilerek kubbe şeklinde duvar gibi örülerek kurumaya bırakılıyor. Burada 4-5 ay bekletilen sabunlar paketlenerek yurt içi ve dışındaki müşterilere gönderiliyor. (Orhan Çiçek - Anadolu Ajansı)

"Sabunun kalitesini tadarak anlıyorlar"
Fotoğraf: Orhan Çiçek

Geleneksel yöntemlerle üretilen zeytinyağlı Nizip sabununun kalitesi tadıyla anlaşılıyor. Yıl boyunca üretilen ve yaklaşık 5 ayda hazır hale getirilen zeytinyağlı sabun bölgede "Nizip sabunu" olarak biliniyor. Toplanan zeytinler ilk olarak çekirdeğiyle ezilerek "pirne yağ" haline getiriliyor. Büyük kazanlara konulan yağın içerisine "kostik" denilen sodyum hidroksit eklenerek 2 gün boyunca kaynatılarak pişiriliyor. İstenilen kıvama gelen karışım ardından zembille (hasırdan örülmüş saplı sopa) sergiye dökülüyor. Yaklaşık 1 gün bekletilen sabunlar daha sonra kesilerek kubbe şeklinde duvar gibi örülerek kurumaya bırakılıyor. Burada 4-5 ay bekletilen sabunlar paketlenerek yurt içi ve dışındaki müşterilere gönderiliyor. (Orhan Çiçek - Anadolu Ajansı)

"Sabunun kalitesini tadarak anlıyorlar"
Fotoğraf: Orhan Çiçek

Geleneksel yöntemlerle üretilen zeytinyağlı Nizip sabununun kalitesi tadıyla anlaşılıyor. Yıl boyunca üretilen ve yaklaşık 5 ayda hazır hale getirilen zeytinyağlı sabun bölgede "Nizip sabunu" olarak biliniyor. Toplanan zeytinler ilk olarak çekirdeğiyle ezilerek "pirne yağ" haline getiriliyor. Büyük kazanlara konulan yağın içerisine "kostik" denilen sodyum hidroksit eklenerek 2 gün boyunca kaynatılarak pişiriliyor. İstenilen kıvama gelen karışım ardından zembille (hasırdan örülmüş saplı sopa) sergiye dökülüyor. Yaklaşık 1 gün bekletilen sabunlar daha sonra kesilerek kubbe şeklinde duvar gibi örülerek kurumaya bırakılıyor. Burada 4-5 ay bekletilen sabunlar paketlenerek yurt içi ve dışındaki müşterilere gönderiliyor. (Orhan Çiçek - Anadolu Ajansı)

"Sabunun kalitesini tadarak anlıyorlar"
Fotoğraf: Orhan Çiçek

Geleneksel yöntemlerle üretilen zeytinyağlı Nizip sabununun kalitesi tadıyla anlaşılıyor. Yıl boyunca üretilen ve yaklaşık 5 ayda hazır hale getirilen zeytinyağlı sabun bölgede "Nizip sabunu" olarak biliniyor. Toplanan zeytinler ilk olarak çekirdeğiyle ezilerek "pirne yağ" haline getiriliyor. Büyük kazanlara konulan yağın içerisine "kostik" denilen sodyum hidroksit eklenerek 2 gün boyunca kaynatılarak pişiriliyor. İstenilen kıvama gelen karışım ardından zembille (hasırdan örülmüş saplı sopa) sergiye dökülüyor. Yaklaşık 1 gün bekletilen sabunlar daha sonra kesilerek kubbe şeklinde duvar gibi örülerek kurumaya bırakılıyor. Burada 4-5 ay bekletilen sabunlar paketlenerek yurt içi ve dışındaki müşterilere gönderiliyor. (Orhan Çiçek - Anadolu Ajansı)

"Sabunun kalitesini tadarak anlıyorlar"
Fotoğraf: Orhan Çiçek

Geleneksel yöntemlerle üretilen zeytinyağlı Nizip sabununun kalitesi tadıyla anlaşılıyor. Yıl boyunca üretilen ve yaklaşık 5 ayda hazır hale getirilen zeytinyağlı sabun bölgede "Nizip sabunu" olarak biliniyor. Toplanan zeytinler ilk olarak çekirdeğiyle ezilerek "pirne yağ" haline getiriliyor. Büyük kazanlara konulan yağın içerisine "kostik" denilen sodyum hidroksit eklenerek 2 gün boyunca kaynatılarak pişiriliyor. İstenilen kıvama gelen karışım ardından zembille (hasırdan örülmüş saplı sopa) sergiye dökülüyor. Yaklaşık 1 gün bekletilen sabunlar daha sonra kesilerek kubbe şeklinde duvar gibi örülerek kurumaya bırakılıyor. Burada 4-5 ay bekletilen sabunlar paketlenerek yurt içi ve dışındaki müşterilere gönderiliyor. (Orhan Çiçek - Anadolu Ajansı)

"Sabunun kalitesini tadarak anlıyorlar"
Fotoğraf: Orhan Çiçek

Geleneksel yöntemlerle üretilen zeytinyağlı Nizip sabununun kalitesi tadıyla anlaşılıyor. Yıl boyunca üretilen ve yaklaşık 5 ayda hazır hale getirilen zeytinyağlı sabun bölgede "Nizip sabunu" olarak biliniyor. Toplanan zeytinler ilk olarak çekirdeğiyle ezilerek "pirne yağ" haline getiriliyor. Büyük kazanlara konulan yağın içerisine "kostik" denilen sodyum hidroksit eklenerek 2 gün boyunca kaynatılarak pişiriliyor. İstenilen kıvama gelen karışım ardından zembille (hasırdan örülmüş saplı sopa) sergiye dökülüyor. Yaklaşık 1 gün bekletilen sabunlar daha sonra kesilerek kubbe şeklinde duvar gibi örülerek kurumaya bırakılıyor. Burada 4-5 ay bekletilen sabunlar paketlenerek yurt içi ve dışındaki müşterilere gönderiliyor. Sabun imalatçısı Emin Yavuz, hakiki zeytinyağlı sabunu renginden, kokusundan ve tadından anladıklarını belirtti. (Orhan Çiçek - Anadolu Ajansı)

instagram_banner

Türkiye’den, dünyadan, havadan, karadan, hayatın tam merkezinden en güçlü kareler Instagram hesabımızda. Takip edin.

En Yeniler