
Geleneksel yöntemlerle üretilen zeytinyağlı Nizip sabununun kalitesi tadıyla anlaşılıyor. Yıl boyunca üretilen ve yaklaşık 5 ayda hazır hale getirilen zeytinyağlı sabun bölgede "Nizip sabunu" olarak biliniyor. Toplanan zeytinler ilk olarak çekirdeğiyle ezilerek "pirne yağ" haline getiriliyor. Büyük kazanlara konulan yağın içerisine "kostik" denilen sodyum hidroksit eklenerek 2 gün boyunca kaynatılarak pişiriliyor. İstenilen kıvama gelen karışım ardından zembille (hasırdan örülmüş saplı sopa) sergiye dökülüyor. Yaklaşık 1 gün bekletilen sabunlar daha sonra kesilerek kubbe şeklinde duvar gibi örülerek kurumaya bırakılıyor. Burada 4-5 ay bekletilen sabunlar paketlenerek yurt içi ve dışındaki müşterilere gönderiliyor. (Orhan Çiçek - Anadolu Ajansı)

Geleneksel yöntemlerle üretilen zeytinyağlı Nizip sabununun kalitesi tadıyla anlaşılıyor. Yıl boyunca üretilen ve yaklaşık 5 ayda hazır hale getirilen zeytinyağlı sabun bölgede "Nizip sabunu" olarak biliniyor. Toplanan zeytinler ilk olarak çekirdeğiyle ezilerek "pirne yağ" haline getiriliyor. Büyük kazanlara konulan yağın içerisine "kostik" denilen sodyum hidroksit eklenerek 2 gün boyunca kaynatılarak pişiriliyor. İstenilen kıvama gelen karışım ardından zembille (hasırdan örülmüş saplı sopa) sergiye dökülüyor. Yaklaşık 1 gün bekletilen sabunlar daha sonra kesilerek kubbe şeklinde duvar gibi örülerek kurumaya bırakılıyor. Burada 4-5 ay bekletilen sabunlar paketlenerek yurt içi ve dışındaki müşterilere gönderiliyor. (Orhan Çiçek - Anadolu Ajansı)

Geleneksel yöntemlerle üretilen zeytinyağlı Nizip sabununun kalitesi tadıyla anlaşılıyor. Yıl boyunca üretilen ve yaklaşık 5 ayda hazır hale getirilen zeytinyağlı sabun bölgede "Nizip sabunu" olarak biliniyor. Toplanan zeytinler ilk olarak çekirdeğiyle ezilerek "pirne yağ" haline getiriliyor. Büyük kazanlara konulan yağın içerisine "kostik" denilen sodyum hidroksit eklenerek 2 gün boyunca kaynatılarak pişiriliyor. İstenilen kıvama gelen karışım ardından zembille (hasırdan örülmüş saplı sopa) sergiye dökülüyor. Yaklaşık 1 gün bekletilen sabunlar daha sonra kesilerek kubbe şeklinde duvar gibi örülerek kurumaya bırakılıyor. Burada 4-5 ay bekletilen sabunlar paketlenerek yurt içi ve dışındaki müşterilere gönderiliyor. (Orhan Çiçek - Anadolu Ajansı)

Geleneksel yöntemlerle üretilen zeytinyağlı Nizip sabununun kalitesi tadıyla anlaşılıyor. Yıl boyunca üretilen ve yaklaşık 5 ayda hazır hale getirilen zeytinyağlı sabun bölgede "Nizip sabunu" olarak biliniyor. Toplanan zeytinler ilk olarak çekirdeğiyle ezilerek "pirne yağ" haline getiriliyor. Büyük kazanlara konulan yağın içerisine "kostik" denilen sodyum hidroksit eklenerek 2 gün boyunca kaynatılarak pişiriliyor. İstenilen kıvama gelen karışım ardından zembille (hasırdan örülmüş saplı sopa) sergiye dökülüyor. Yaklaşık 1 gün bekletilen sabunlar daha sonra kesilerek kubbe şeklinde duvar gibi örülerek kurumaya bırakılıyor. Burada 4-5 ay bekletilen sabunlar paketlenerek yurt içi ve dışındaki müşterilere gönderiliyor. (Orhan Çiçek - Anadolu Ajansı)

Geleneksel yöntemlerle üretilen zeytinyağlı Nizip sabununun kalitesi tadıyla anlaşılıyor. Yıl boyunca üretilen ve yaklaşık 5 ayda hazır hale getirilen zeytinyağlı sabun bölgede "Nizip sabunu" olarak biliniyor. Toplanan zeytinler ilk olarak çekirdeğiyle ezilerek "pirne yağ" haline getiriliyor. Büyük kazanlara konulan yağın içerisine "kostik" denilen sodyum hidroksit eklenerek 2 gün boyunca kaynatılarak pişiriliyor. İstenilen kıvama gelen karışım ardından zembille (hasırdan örülmüş saplı sopa) sergiye dökülüyor. Yaklaşık 1 gün bekletilen sabunlar daha sonra kesilerek kubbe şeklinde duvar gibi örülerek kurumaya bırakılıyor. Burada 4-5 ay bekletilen sabunlar paketlenerek yurt içi ve dışındaki müşterilere gönderiliyor. (Orhan Çiçek - Anadolu Ajansı)

Geleneksel yöntemlerle üretilen zeytinyağlı Nizip sabununun kalitesi tadıyla anlaşılıyor. Yıl boyunca üretilen ve yaklaşık 5 ayda hazır hale getirilen zeytinyağlı sabun bölgede "Nizip sabunu" olarak biliniyor. Toplanan zeytinler ilk olarak çekirdeğiyle ezilerek "pirne yağ" haline getiriliyor. Büyük kazanlara konulan yağın içerisine "kostik" denilen sodyum hidroksit eklenerek 2 gün boyunca kaynatılarak pişiriliyor. İstenilen kıvama gelen karışım ardından zembille (hasırdan örülmüş saplı sopa) sergiye dökülüyor. Yaklaşık 1 gün bekletilen sabunlar daha sonra kesilerek kubbe şeklinde duvar gibi örülerek kurumaya bırakılıyor. Burada 4-5 ay bekletilen sabunlar paketlenerek yurt içi ve dışındaki müşterilere gönderiliyor. (Orhan Çiçek - Anadolu Ajansı)

Geleneksel yöntemlerle üretilen zeytinyağlı Nizip sabununun kalitesi tadıyla anlaşılıyor. Yıl boyunca üretilen ve yaklaşık 5 ayda hazır hale getirilen zeytinyağlı sabun bölgede "Nizip sabunu" olarak biliniyor. Toplanan zeytinler ilk olarak çekirdeğiyle ezilerek "pirne yağ" haline getiriliyor. Büyük kazanlara konulan yağın içerisine "kostik" denilen sodyum hidroksit eklenerek 2 gün boyunca kaynatılarak pişiriliyor. İstenilen kıvama gelen karışım ardından zembille (hasırdan örülmüş saplı sopa) sergiye dökülüyor. Yaklaşık 1 gün bekletilen sabunlar daha sonra kesilerek kubbe şeklinde duvar gibi örülerek kurumaya bırakılıyor. Burada 4-5 ay bekletilen sabunlar paketlenerek yurt içi ve dışındaki müşterilere gönderiliyor. (Orhan Çiçek - Anadolu Ajansı)

Geleneksel yöntemlerle üretilen zeytinyağlı Nizip sabununun kalitesi tadıyla anlaşılıyor. Yıl boyunca üretilen ve yaklaşık 5 ayda hazır hale getirilen zeytinyağlı sabun bölgede "Nizip sabunu" olarak biliniyor. Toplanan zeytinler ilk olarak çekirdeğiyle ezilerek "pirne yağ" haline getiriliyor. Büyük kazanlara konulan yağın içerisine "kostik" denilen sodyum hidroksit eklenerek 2 gün boyunca kaynatılarak pişiriliyor. İstenilen kıvama gelen karışım ardından zembille (hasırdan örülmüş saplı sopa) sergiye dökülüyor. Yaklaşık 1 gün bekletilen sabunlar daha sonra kesilerek kubbe şeklinde duvar gibi örülerek kurumaya bırakılıyor. Burada 4-5 ay bekletilen sabunlar paketlenerek yurt içi ve dışındaki müşterilere gönderiliyor. (Orhan Çiçek - Anadolu Ajansı)

Geleneksel yöntemlerle üretilen zeytinyağlı Nizip sabununun kalitesi tadıyla anlaşılıyor. Yıl boyunca üretilen ve yaklaşık 5 ayda hazır hale getirilen zeytinyağlı sabun bölgede "Nizip sabunu" olarak biliniyor. Toplanan zeytinler ilk olarak çekirdeğiyle ezilerek "pirne yağ" haline getiriliyor. Büyük kazanlara konulan yağın içerisine "kostik" denilen sodyum hidroksit eklenerek 2 gün boyunca kaynatılarak pişiriliyor. İstenilen kıvama gelen karışım ardından zembille (hasırdan örülmüş saplı sopa) sergiye dökülüyor. Yaklaşık 1 gün bekletilen sabunlar daha sonra kesilerek kubbe şeklinde duvar gibi örülerek kurumaya bırakılıyor. Burada 4-5 ay bekletilen sabunlar paketlenerek yurt içi ve dışındaki müşterilere gönderiliyor. Sabun imalatçısı Emin Yavuz, hakiki zeytinyağlı sabunu renginden, kokusundan ve tadından anladıklarını belirtti. (Orhan Çiçek - Anadolu Ajansı)
Öne çıkanlar
En Yeniler

İsrail savaş uçakları Suriye'nin başkenti Şam'da Genelkurmay Başkanlığı binasına hava saldırıları düzenledi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gölbaşı Özel Harekat Başkanlığı'nda "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı"na katıldı