
Türk mutfak kültürü içinde önemli bir zenginliğe sahip Osmanlı şerbetleri, İzmir'de devam eden bilimsel çalışmayla koruma altına alınıyor. İzmir Olgunlaştırma Enstitüsü'nde yürütülen projeyle yazılı ve sözlü kaynaklardan derlenen şerbet tarifleri kayıt altına alınarak kursiyerlere yapımı öğretiliyor. Enstitüde kayıt altına alınan şeftali, limon, ahududu, böğürtlen, koruk ve kızılcık gibi 40'tan fazla şerbet bulunuyor. Mevsim meyvelerinin yanı sıra alternatif tıpta depresyon tedavisinde kullanılan ve strese karşı önerilen safran şerbeti, ferahlatıcı olarak servis edilen 6 çeşit baharat ve bitkiden yapılan hibiskus şerbeti ve öksürüğe karşı göğsü yumuşatan gülhatmi şerbeti ile kavun çekirdeğinden yapılan sübye şerbeti de ilgi gören lezzetler arasında yer alıyor. ( Mahmut Serdar Alakuş - Anadolu Ajansı )

Türk mutfak kültürü içinde önemli bir zenginliğe sahip Osmanlı şerbetleri, İzmir'de devam eden bilimsel çalışmayla koruma altına alınıyor. İzmir Olgunlaştırma Enstitüsü'nde yürütülen projeyle yazılı ve sözlü kaynaklardan derlenen şerbet tarifleri kayıt altına alınarak kursiyerlere yapımı öğretiliyor. Enstitüde kayıt altına alınan şeftali, limon, ahududu, böğürtlen, koruk ve kızılcık gibi 40'tan fazla şerbet bulunuyor. Mevsim meyvelerinin yanı sıra alternatif tıpta depresyon tedavisinde kullanılan ve strese karşı önerilen safran şerbeti, ferahlatıcı olarak servis edilen 6 çeşit baharat ve bitkiden yapılan hibiskus şerbeti ve öksürüğe karşı göğsü yumuşatan gülhatmi şerbeti ile kavun çekirdeğinden yapılan sübye şerbeti de ilgi gören lezzetler arasında yer alıyor. ( Mahmut Serdar Alakuş - Anadolu Ajansı )

Türk mutfak kültürü içinde önemli bir zenginliğe sahip Osmanlı şerbetleri, İzmir'de devam eden bilimsel çalışmayla koruma altına alınıyor. İzmir Olgunlaştırma Enstitüsü'nde yürütülen projeyle yazılı ve sözlü kaynaklardan derlenen şerbet tarifleri kayıt altına alınarak kursiyerlere yapımı öğretiliyor. Enstitüde kayıt altına alınan şeftali, limon, ahududu, böğürtlen, koruk ve kızılcık gibi 40'tan fazla şerbet bulunuyor. Mevsim meyvelerinin yanı sıra alternatif tıpta depresyon tedavisinde kullanılan ve strese karşı önerilen safran şerbeti, ferahlatıcı olarak servis edilen 6 çeşit baharat ve bitkiden yapılan hibiskus şerbeti ve öksürüğe karşı göğsü yumuşatan gülhatmi şerbeti ile kavun çekirdeğinden yapılan sübye şerbeti de ilgi gören lezzetler arasında yer alıyor. ( Mahmut Serdar Alakuş - Anadolu Ajansı )

Türk mutfak kültürü içinde önemli bir zenginliğe sahip Osmanlı şerbetleri, İzmir'de devam eden bilimsel çalışmayla koruma altına alınıyor. İzmir Olgunlaştırma Enstitüsü'nde yürütülen projeyle yazılı ve sözlü kaynaklardan derlenen şerbet tarifleri kayıt altına alınarak kursiyerlere yapımı öğretiliyor. Enstitüde kayıt altına alınan şeftali, limon, ahududu, böğürtlen, koruk ve kızılcık gibi 40'tan fazla şerbet bulunuyor. Mevsim meyvelerinin yanı sıra alternatif tıpta depresyon tedavisinde kullanılan ve strese karşı önerilen safran şerbeti, ferahlatıcı olarak servis edilen 6 çeşit baharat ve bitkiden yapılan hibiskus şerbeti ve öksürüğe karşı göğsü yumuşatan gülhatmi şerbeti ile kavun çekirdeğinden yapılan sübye şerbeti de ilgi gören lezzetler arasında yer alıyor. ( Mahmut Serdar Alakuş - Anadolu Ajansı )

Türk mutfak kültürü içinde önemli bir zenginliğe sahip Osmanlı şerbetleri, İzmir'de devam eden bilimsel çalışmayla koruma altına alınıyor. İzmir Olgunlaştırma Enstitüsü'nde yürütülen projeyle yazılı ve sözlü kaynaklardan derlenen şerbet tarifleri kayıt altına alınarak kursiyerlere yapımı öğretiliyor. Enstitüde kayıt altına alınan şeftali, limon, ahududu, böğürtlen, koruk ve kızılcık gibi 40'tan fazla şerbet bulunuyor. Mevsim meyvelerinin yanı sıra alternatif tıpta depresyon tedavisinde kullanılan ve strese karşı önerilen safran şerbeti, ferahlatıcı olarak servis edilen 6 çeşit baharat ve bitkiden yapılan hibiskus şerbeti ve öksürüğe karşı göğsü yumuşatan gülhatmi şerbeti ile kavun çekirdeğinden yapılan sübye şerbeti de ilgi gören lezzetler arasında yer alıyor. ( Mahmut Serdar Alakuş - Anadolu Ajansı )

Türk mutfak kültürü içinde önemli bir zenginliğe sahip Osmanlı şerbetleri, İzmir'de devam eden bilimsel çalışmayla koruma altına alınıyor. İzmir Olgunlaştırma Enstitüsü'nde yürütülen projeyle yazılı ve sözlü kaynaklardan derlenen şerbet tarifleri kayıt altına alınarak kursiyerlere yapımı öğretiliyor. Enstitüde kayıt altına alınan şeftali, limon, ahududu, böğürtlen, koruk ve kızılcık gibi 40'tan fazla şerbet bulunuyor. Mevsim meyvelerinin yanı sıra alternatif tıpta depresyon tedavisinde kullanılan ve strese karşı önerilen safran şerbeti, ferahlatıcı olarak servis edilen 6 çeşit baharat ve bitkiden yapılan hibiskus şerbeti ve öksürüğe karşı göğsü yumuşatan gülhatmi şerbeti ile kavun çekirdeğinden yapılan sübye şerbeti de ilgi gören lezzetler arasında yer alıyor. ( Mahmut Serdar Alakuş - Anadolu Ajansı )

Türk mutfak kültürü içinde önemli bir zenginliğe sahip Osmanlı şerbetleri, İzmir'de devam eden bilimsel çalışmayla koruma altına alınıyor. İzmir Olgunlaştırma Enstitüsü'nde yürütülen projeyle yazılı ve sözlü kaynaklardan derlenen şerbet tarifleri kayıt altına alınarak kursiyerlere yapımı öğretiliyor. Enstitüde kayıt altına alınan şeftali, limon, ahududu, böğürtlen, koruk ve kızılcık gibi 40'tan fazla şerbet bulunuyor. Mevsim meyvelerinin yanı sıra alternatif tıpta depresyon tedavisinde kullanılan ve strese karşı önerilen safran şerbeti, ferahlatıcı olarak servis edilen 6 çeşit baharat ve bitkiden yapılan hibiskus şerbeti ve öksürüğe karşı göğsü yumuşatan gülhatmi şerbeti ile kavun çekirdeğinden yapılan sübye şerbeti de ilgi gören lezzetler arasında yer alıyor. ( Mahmut Serdar Alakuş - Anadolu Ajansı )

Türk mutfak kültürü içinde önemli bir zenginliğe sahip Osmanlı şerbetleri, İzmir'de devam eden bilimsel çalışmayla koruma altına alınıyor. İzmir Olgunlaştırma Enstitüsü'nde yürütülen projeyle yazılı ve sözlü kaynaklardan derlenen şerbet tarifleri kayıt altına alınarak kursiyerlere yapımı öğretiliyor. Enstitüde kayıt altına alınan şeftali, limon, ahududu, böğürtlen, koruk ve kızılcık gibi 40'tan fazla şerbet bulunuyor. Mevsim meyvelerinin yanı sıra alternatif tıpta depresyon tedavisinde kullanılan ve strese karşı önerilen safran şerbeti, ferahlatıcı olarak servis edilen 6 çeşit baharat ve bitkiden yapılan hibiskus şerbeti ve öksürüğe karşı göğsü yumuşatan gülhatmi şerbeti ile kavun çekirdeğinden yapılan sübye şerbeti de ilgi gören lezzetler arasında yer alıyor. ( Mahmut Serdar Alakuş - Anadolu Ajansı )

Türk mutfak kültürü içinde önemli bir zenginliğe sahip Osmanlı şerbetleri, İzmir'de devam eden bilimsel çalışmayla koruma altına alınıyor. İzmir Olgunlaştırma Enstitüsü'nde yürütülen projeyle yazılı ve sözlü kaynaklardan derlenen şerbet tarifleri kayıt altına alınarak kursiyerlere yapımı öğretiliyor. Enstitüde kayıt altına alınan şeftali, limon, ahududu, böğürtlen, koruk ve kızılcık gibi 40'tan fazla şerbet bulunuyor. Mevsim meyvelerinin yanı sıra alternatif tıpta depresyon tedavisinde kullanılan ve strese karşı önerilen safran şerbeti, ferahlatıcı olarak servis edilen 6 çeşit baharat ve bitkiden yapılan hibiskus şerbeti ve öksürüğe karşı göğsü yumuşatan gülhatmi şerbeti ile kavun çekirdeğinden yapılan sübye şerbeti de ilgi gören lezzetler arasında yer alıyor. ( Mahmut Serdar Alakuş - Anadolu Ajansı )

Türk mutfak kültürü içinde önemli bir zenginliğe sahip Osmanlı şerbetleri, İzmir'de devam eden bilimsel çalışmayla koruma altına alınıyor. İzmir Olgunlaştırma Enstitüsü'nde yürütülen projeyle yazılı ve sözlü kaynaklardan derlenen şerbet tarifleri kayıt altına alınarak kursiyerlere yapımı öğretiliyor. Enstitüde kayıt altına alınan şeftali, limon, ahududu, böğürtlen, koruk ve kızılcık gibi 40'tan fazla şerbet bulunuyor. Mevsim meyvelerinin yanı sıra alternatif tıpta depresyon tedavisinde kullanılan ve strese karşı önerilen safran şerbeti, ferahlatıcı olarak servis edilen 6 çeşit baharat ve bitkiden yapılan hibiskus şerbeti ve öksürüğe karşı göğsü yumuşatan gülhatmi şerbeti ile kavun çekirdeğinden yapılan sübye şerbeti de ilgi gören lezzetler arasında yer alıyor. ( Mahmut Serdar Alakuş - Anadolu Ajansı )

Türk mutfak kültürü içinde önemli bir zenginliğe sahip Osmanlı şerbetleri, İzmir'de devam eden bilimsel çalışmayla koruma altına alınıyor. İzmir Olgunlaştırma Enstitüsü'nde yürütülen projeyle yazılı ve sözlü kaynaklardan derlenen şerbet tarifleri kayıt altına alınarak kursiyerlere yapımı öğretiliyor. Enstitüde kayıt altına alınan şeftali, limon, ahududu, böğürtlen, koruk ve kızılcık gibi 40'tan fazla şerbet bulunuyor. Mevsim meyvelerinin yanı sıra alternatif tıpta depresyon tedavisinde kullanılan ve strese karşı önerilen safran şerbeti, ferahlatıcı olarak servis edilen 6 çeşit baharat ve bitkiden yapılan hibiskus şerbeti ve öksürüğe karşı göğsü yumuşatan gülhatmi şerbeti ile kavun çekirdeğinden yapılan sübye şerbeti de ilgi gören lezzetler arasında yer alıyor. ( Mahmut Serdar Alakuş - Anadolu Ajansı )

Türk mutfak kültürü içinde önemli bir zenginliğe sahip Osmanlı şerbetleri, İzmir'de devam eden bilimsel çalışmayla koruma altına alınıyor. İzmir Olgunlaştırma Enstitüsü'nde yürütülen projeyle yazılı ve sözlü kaynaklardan derlenen şerbet tarifleri kayıt altına alınarak kursiyerlere yapımı öğretiliyor. Enstitüde kayıt altına alınan şeftali, limon, ahududu, böğürtlen, koruk ve kızılcık gibi 40'tan fazla şerbet bulunuyor. Mevsim meyvelerinin yanı sıra alternatif tıpta depresyon tedavisinde kullanılan ve strese karşı önerilen safran şerbeti, ferahlatıcı olarak servis edilen 6 çeşit baharat ve bitkiden yapılan hibiskus şerbeti ve öksürüğe karşı göğsü yumuşatan gülhatmi şerbeti ile kavun çekirdeğinden yapılan sübye şerbeti de ilgi gören lezzetler arasında yer alıyor. ( Mahmut Serdar Alakuş - Anadolu Ajansı )
Öne çıkanlar
En Yeniler

Japonya Altes Prensesi Akiko Mikasa, "Arkeolojinin Altın Çağı" sergisini ve Anıtkabir'i ziyaret etti

Vietnam’ın Khanh Hai kasabasındaki balıkçı köyünde bölgenin en büyük deniz ürünleri pazarı kuruluyor