Dolar
41.28
Euro
48.84
Altın
3,658.36
ETH/USDT
4,534.00
BTC/USDT
116,100.00
BIST 100
11,165.85
Osmanlı şerbetine enstitü koruması
17.06.2017

Türk mutfak kültürü içinde önemli bir zenginliğe sahip Osmanlı şerbetleri, İzmir'de devam eden bilimsel çalışmayla koruma altına alınıyor. İzmir Olgunlaştırma Enstitüsü'nde yürütülen projeyle yazılı ve sözlü kaynaklardan derlenen şerbet tarifleri kayıt altına alınarak kursiyerlere yapımı öğretiliyor. Enstitüde kayıt altına alınan şeftali, limon, ahududu, böğürtlen, koruk ve kızılcık gibi 40'tan fazla şerbet bulunuyor. Mevsim meyvelerinin yanı sıra alternatif tıpta depresyon tedavisinde kullanılan ve strese karşı önerilen safran şerbeti, ferahlatıcı olarak servis edilen 6 çeşit baharat ve bitkiden yapılan hibiskus şerbeti ve öksürüğe karşı göğsü yumuşatan gülhatmi şerbeti ile kavun çekirdeğinden yapılan sübye şerbeti de ilgi gören lezzetler arasında yer alıyor. ( Mahmut Serdar Alakuş - Anadolu Ajansı )

Osmanlı şerbetine enstitü koruması
Fotoğraf: Mahmut Serdar Alakuş

Türk mutfak kültürü içinde önemli bir zenginliğe sahip Osmanlı şerbetleri, İzmir'de devam eden bilimsel çalışmayla koruma altına alınıyor. İzmir Olgunlaştırma Enstitüsü'nde yürütülen projeyle yazılı ve sözlü kaynaklardan derlenen şerbet tarifleri kayıt altına alınarak kursiyerlere yapımı öğretiliyor. Enstitüde kayıt altına alınan şeftali, limon, ahududu, böğürtlen, koruk ve kızılcık gibi 40'tan fazla şerbet bulunuyor. Mevsim meyvelerinin yanı sıra alternatif tıpta depresyon tedavisinde kullanılan ve strese karşı önerilen safran şerbeti, ferahlatıcı olarak servis edilen 6 çeşit baharat ve bitkiden yapılan hibiskus şerbeti ve öksürüğe karşı göğsü yumuşatan gülhatmi şerbeti ile kavun çekirdeğinden yapılan sübye şerbeti de ilgi gören lezzetler arasında yer alıyor. ( Mahmut Serdar Alakuş - Anadolu Ajansı )

Osmanlı şerbetine enstitü koruması
Fotoğraf: Mahmut Serdar Alakuş

Türk mutfak kültürü içinde önemli bir zenginliğe sahip Osmanlı şerbetleri, İzmir'de devam eden bilimsel çalışmayla koruma altına alınıyor. İzmir Olgunlaştırma Enstitüsü'nde yürütülen projeyle yazılı ve sözlü kaynaklardan derlenen şerbet tarifleri kayıt altına alınarak kursiyerlere yapımı öğretiliyor. Enstitüde kayıt altına alınan şeftali, limon, ahududu, böğürtlen, koruk ve kızılcık gibi 40'tan fazla şerbet bulunuyor. Mevsim meyvelerinin yanı sıra alternatif tıpta depresyon tedavisinde kullanılan ve strese karşı önerilen safran şerbeti, ferahlatıcı olarak servis edilen 6 çeşit baharat ve bitkiden yapılan hibiskus şerbeti ve öksürüğe karşı göğsü yumuşatan gülhatmi şerbeti ile kavun çekirdeğinden yapılan sübye şerbeti de ilgi gören lezzetler arasında yer alıyor. ( Mahmut Serdar Alakuş - Anadolu Ajansı )

Osmanlı şerbetine enstitü koruması
Fotoğraf: Mahmut Serdar Alakuş

Türk mutfak kültürü içinde önemli bir zenginliğe sahip Osmanlı şerbetleri, İzmir'de devam eden bilimsel çalışmayla koruma altına alınıyor. İzmir Olgunlaştırma Enstitüsü'nde yürütülen projeyle yazılı ve sözlü kaynaklardan derlenen şerbet tarifleri kayıt altına alınarak kursiyerlere yapımı öğretiliyor. Enstitüde kayıt altına alınan şeftali, limon, ahududu, böğürtlen, koruk ve kızılcık gibi 40'tan fazla şerbet bulunuyor. Mevsim meyvelerinin yanı sıra alternatif tıpta depresyon tedavisinde kullanılan ve strese karşı önerilen safran şerbeti, ferahlatıcı olarak servis edilen 6 çeşit baharat ve bitkiden yapılan hibiskus şerbeti ve öksürüğe karşı göğsü yumuşatan gülhatmi şerbeti ile kavun çekirdeğinden yapılan sübye şerbeti de ilgi gören lezzetler arasında yer alıyor. ( Mahmut Serdar Alakuş - Anadolu Ajansı )

Osmanlı şerbetine enstitü koruması
Fotoğraf: Mahmut Serdar Alakuş

Türk mutfak kültürü içinde önemli bir zenginliğe sahip Osmanlı şerbetleri, İzmir'de devam eden bilimsel çalışmayla koruma altına alınıyor. İzmir Olgunlaştırma Enstitüsü'nde yürütülen projeyle yazılı ve sözlü kaynaklardan derlenen şerbet tarifleri kayıt altına alınarak kursiyerlere yapımı öğretiliyor. Enstitüde kayıt altına alınan şeftali, limon, ahududu, böğürtlen, koruk ve kızılcık gibi 40'tan fazla şerbet bulunuyor. Mevsim meyvelerinin yanı sıra alternatif tıpta depresyon tedavisinde kullanılan ve strese karşı önerilen safran şerbeti, ferahlatıcı olarak servis edilen 6 çeşit baharat ve bitkiden yapılan hibiskus şerbeti ve öksürüğe karşı göğsü yumuşatan gülhatmi şerbeti ile kavun çekirdeğinden yapılan sübye şerbeti de ilgi gören lezzetler arasında yer alıyor. ( Mahmut Serdar Alakuş - Anadolu Ajansı )

Osmanlı şerbetine enstitü koruması
Fotoğraf: Mahmut Serdar Alakuş

Türk mutfak kültürü içinde önemli bir zenginliğe sahip Osmanlı şerbetleri, İzmir'de devam eden bilimsel çalışmayla koruma altına alınıyor. İzmir Olgunlaştırma Enstitüsü'nde yürütülen projeyle yazılı ve sözlü kaynaklardan derlenen şerbet tarifleri kayıt altına alınarak kursiyerlere yapımı öğretiliyor. Enstitüde kayıt altına alınan şeftali, limon, ahududu, böğürtlen, koruk ve kızılcık gibi 40'tan fazla şerbet bulunuyor. Mevsim meyvelerinin yanı sıra alternatif tıpta depresyon tedavisinde kullanılan ve strese karşı önerilen safran şerbeti, ferahlatıcı olarak servis edilen 6 çeşit baharat ve bitkiden yapılan hibiskus şerbeti ve öksürüğe karşı göğsü yumuşatan gülhatmi şerbeti ile kavun çekirdeğinden yapılan sübye şerbeti de ilgi gören lezzetler arasında yer alıyor. ( Mahmut Serdar Alakuş - Anadolu Ajansı )

Osmanlı şerbetine enstitü koruması
Fotoğraf: Mahmut Serdar Alakuş

Türk mutfak kültürü içinde önemli bir zenginliğe sahip Osmanlı şerbetleri, İzmir'de devam eden bilimsel çalışmayla koruma altına alınıyor. İzmir Olgunlaştırma Enstitüsü'nde yürütülen projeyle yazılı ve sözlü kaynaklardan derlenen şerbet tarifleri kayıt altına alınarak kursiyerlere yapımı öğretiliyor. Enstitüde kayıt altına alınan şeftali, limon, ahududu, böğürtlen, koruk ve kızılcık gibi 40'tan fazla şerbet bulunuyor. Mevsim meyvelerinin yanı sıra alternatif tıpta depresyon tedavisinde kullanılan ve strese karşı önerilen safran şerbeti, ferahlatıcı olarak servis edilen 6 çeşit baharat ve bitkiden yapılan hibiskus şerbeti ve öksürüğe karşı göğsü yumuşatan gülhatmi şerbeti ile kavun çekirdeğinden yapılan sübye şerbeti de ilgi gören lezzetler arasında yer alıyor. ( Mahmut Serdar Alakuş - Anadolu Ajansı )

Osmanlı şerbetine enstitü koruması
Fotoğraf: Mahmut Serdar Alakuş

Türk mutfak kültürü içinde önemli bir zenginliğe sahip Osmanlı şerbetleri, İzmir'de devam eden bilimsel çalışmayla koruma altına alınıyor. İzmir Olgunlaştırma Enstitüsü'nde yürütülen projeyle yazılı ve sözlü kaynaklardan derlenen şerbet tarifleri kayıt altına alınarak kursiyerlere yapımı öğretiliyor. Enstitüde kayıt altına alınan şeftali, limon, ahududu, böğürtlen, koruk ve kızılcık gibi 40'tan fazla şerbet bulunuyor. Mevsim meyvelerinin yanı sıra alternatif tıpta depresyon tedavisinde kullanılan ve strese karşı önerilen safran şerbeti, ferahlatıcı olarak servis edilen 6 çeşit baharat ve bitkiden yapılan hibiskus şerbeti ve öksürüğe karşı göğsü yumuşatan gülhatmi şerbeti ile kavun çekirdeğinden yapılan sübye şerbeti de ilgi gören lezzetler arasında yer alıyor. ( Mahmut Serdar Alakuş - Anadolu Ajansı )

Osmanlı şerbetine enstitü koruması
Fotoğraf: Mahmut Serdar Alakuş

Türk mutfak kültürü içinde önemli bir zenginliğe sahip Osmanlı şerbetleri, İzmir'de devam eden bilimsel çalışmayla koruma altına alınıyor. İzmir Olgunlaştırma Enstitüsü'nde yürütülen projeyle yazılı ve sözlü kaynaklardan derlenen şerbet tarifleri kayıt altına alınarak kursiyerlere yapımı öğretiliyor. Enstitüde kayıt altına alınan şeftali, limon, ahududu, böğürtlen, koruk ve kızılcık gibi 40'tan fazla şerbet bulunuyor. Mevsim meyvelerinin yanı sıra alternatif tıpta depresyon tedavisinde kullanılan ve strese karşı önerilen safran şerbeti, ferahlatıcı olarak servis edilen 6 çeşit baharat ve bitkiden yapılan hibiskus şerbeti ve öksürüğe karşı göğsü yumuşatan gülhatmi şerbeti ile kavun çekirdeğinden yapılan sübye şerbeti de ilgi gören lezzetler arasında yer alıyor. ( Mahmut Serdar Alakuş - Anadolu Ajansı )

Osmanlı şerbetine enstitü koruması
Fotoğraf: Mahmut Serdar Alakuş

Türk mutfak kültürü içinde önemli bir zenginliğe sahip Osmanlı şerbetleri, İzmir'de devam eden bilimsel çalışmayla koruma altına alınıyor. İzmir Olgunlaştırma Enstitüsü'nde yürütülen projeyle yazılı ve sözlü kaynaklardan derlenen şerbet tarifleri kayıt altına alınarak kursiyerlere yapımı öğretiliyor. Enstitüde kayıt altına alınan şeftali, limon, ahududu, böğürtlen, koruk ve kızılcık gibi 40'tan fazla şerbet bulunuyor. Mevsim meyvelerinin yanı sıra alternatif tıpta depresyon tedavisinde kullanılan ve strese karşı önerilen safran şerbeti, ferahlatıcı olarak servis edilen 6 çeşit baharat ve bitkiden yapılan hibiskus şerbeti ve öksürüğe karşı göğsü yumuşatan gülhatmi şerbeti ile kavun çekirdeğinden yapılan sübye şerbeti de ilgi gören lezzetler arasında yer alıyor. ( Mahmut Serdar Alakuş - Anadolu Ajansı )

Osmanlı şerbetine enstitü koruması
Fotoğraf: Mahmut Serdar Alakuş

Türk mutfak kültürü içinde önemli bir zenginliğe sahip Osmanlı şerbetleri, İzmir'de devam eden bilimsel çalışmayla koruma altına alınıyor. İzmir Olgunlaştırma Enstitüsü'nde yürütülen projeyle yazılı ve sözlü kaynaklardan derlenen şerbet tarifleri kayıt altına alınarak kursiyerlere yapımı öğretiliyor. Enstitüde kayıt altına alınan şeftali, limon, ahududu, böğürtlen, koruk ve kızılcık gibi 40'tan fazla şerbet bulunuyor. Mevsim meyvelerinin yanı sıra alternatif tıpta depresyon tedavisinde kullanılan ve strese karşı önerilen safran şerbeti, ferahlatıcı olarak servis edilen 6 çeşit baharat ve bitkiden yapılan hibiskus şerbeti ve öksürüğe karşı göğsü yumuşatan gülhatmi şerbeti ile kavun çekirdeğinden yapılan sübye şerbeti de ilgi gören lezzetler arasında yer alıyor. ( Mahmut Serdar Alakuş - Anadolu Ajansı )

Osmanlı şerbetine enstitü koruması
Fotoğraf: Mahmut Serdar Alakuş

Türk mutfak kültürü içinde önemli bir zenginliğe sahip Osmanlı şerbetleri, İzmir'de devam eden bilimsel çalışmayla koruma altına alınıyor. İzmir Olgunlaştırma Enstitüsü'nde yürütülen projeyle yazılı ve sözlü kaynaklardan derlenen şerbet tarifleri kayıt altına alınarak kursiyerlere yapımı öğretiliyor. Enstitüde kayıt altına alınan şeftali, limon, ahududu, böğürtlen, koruk ve kızılcık gibi 40'tan fazla şerbet bulunuyor. Mevsim meyvelerinin yanı sıra alternatif tıpta depresyon tedavisinde kullanılan ve strese karşı önerilen safran şerbeti, ferahlatıcı olarak servis edilen 6 çeşit baharat ve bitkiden yapılan hibiskus şerbeti ve öksürüğe karşı göğsü yumuşatan gülhatmi şerbeti ile kavun çekirdeğinden yapılan sübye şerbeti de ilgi gören lezzetler arasında yer alıyor. ( Mahmut Serdar Alakuş - Anadolu Ajansı )

instagram_banner

Türkiye’den, dünyadan, havadan, karadan, hayatın tam merkezinden en güçlü kareler Instagram hesabımızda. Takip edin.

En Yeniler