Dolar
40.76
Euro
47.73
Altın
3,356.13
ETH/USDT
4,713.80
BTC/USDT
122,246.00
BIST 100
10,949.95
Manisa'da üzümde hasat ve kurutma mesaisi sürüyor
26.09.2023

Yıllık ortalama 1,5 milyon ton yaş, 300 bin ton kuru üzüm üretimiyle Türkiye'nin bu alanda önde gelen illerinden Manisa'da hasat ve kurutma işlemi devam ediyor. Yıl boyunca bağlarına özenle bakan yaklaşık 50 bin üretici, kışın asmaları buduyor, hasar gören bağ direklerini ve asma tellerini onarıyor. Mart ve nisanda toprağı gübreleyen üreticiler, asma diplerini çapalıyor. Haziran ve temmuzda zirai mücadelenin yapıldığı bağlarda, ağustosta başlayan bağ bozumu, mevsim şartlarına göre eylülde de devam ediyor. Öğle sıcağına kalmamak için gün doğumunda hasada başlayan üreticiler ve mevsimlik işçiler, bağ bozumunu sonbahar yağmurlarına yakalanmadan tamamlamaya çalışıyor. ( Ümmü Nisan Kandilcioğlu - Anadolu Ajansı )

Manisa'da üzümde hasat ve kurutma mesaisi sürüyor
Fotoğraf: Ümmü Nisan Kandilcioğlu

Yıllık ortalama 1,5 milyon ton yaş, 300 bin ton kuru üzüm üretimiyle Türkiye'nin bu alanda önde gelen illerinden Manisa'da hasat ve kurutma işlemi devam ediyor. Yıl boyunca bağlarına özenle bakan yaklaşık 50 bin üretici, kışın asmaları buduyor, hasar gören bağ direklerini ve asma tellerini onarıyor. Mart ve nisanda toprağı gübreleyen üreticiler, asma diplerini çapalıyor. Haziran ve temmuzda zirai mücadelenin yapıldığı bağlarda, ağustosta başlayan bağ bozumu, mevsim şartlarına göre eylülde de devam ediyor. Öğle sıcağına kalmamak için gün doğumunda hasada başlayan üreticiler ve mevsimlik işçiler, bağ bozumunu sonbahar yağmurlarına yakalanmadan tamamlamaya çalışıyor. ( Ümmü Nisan Kandilcioğlu - Anadolu Ajansı )

Manisa'da üzümde hasat ve kurutma mesaisi sürüyor
Fotoğraf: Ümmü Nisan Kandilcioğlu

Yıllık ortalama 1,5 milyon ton yaş, 300 bin ton kuru üzüm üretimiyle Türkiye'nin bu alanda önde gelen illerinden Manisa'da hasat ve kurutma işlemi devam ediyor. Yıl boyunca bağlarına özenle bakan yaklaşık 50 bin üretici, kışın asmaları buduyor, hasar gören bağ direklerini ve asma tellerini onarıyor. Mart ve nisanda toprağı gübreleyen üreticiler, asma diplerini çapalıyor. Haziran ve temmuzda zirai mücadelenin yapıldığı bağlarda, ağustosta başlayan bağ bozumu, mevsim şartlarına göre eylülde de devam ediyor. Öğle sıcağına kalmamak için gün doğumunda hasada başlayan üreticiler ve mevsimlik işçiler, bağ bozumunu sonbahar yağmurlarına yakalanmadan tamamlamaya çalışıyor. ( Ümmü Nisan Kandilcioğlu - Anadolu Ajansı )

Manisa'da üzümde hasat ve kurutma mesaisi sürüyor
Fotoğraf: Ümmü Nisan Kandilcioğlu

Yıllık ortalama 1,5 milyon ton yaş, 300 bin ton kuru üzüm üretimiyle Türkiye'nin bu alanda önde gelen illerinden Manisa'da hasat ve kurutma işlemi devam ediyor. Yıl boyunca bağlarına özenle bakan yaklaşık 50 bin üretici, kışın asmaları buduyor, hasar gören bağ direklerini ve asma tellerini onarıyor. Mart ve nisanda toprağı gübreleyen üreticiler, asma diplerini çapalıyor. Haziran ve temmuzda zirai mücadelenin yapıldığı bağlarda, ağustosta başlayan bağ bozumu, mevsim şartlarına göre eylülde de devam ediyor. Öğle sıcağına kalmamak için gün doğumunda hasada başlayan üreticiler ve mevsimlik işçiler, bağ bozumunu sonbahar yağmurlarına yakalanmadan tamamlamaya çalışıyor. ( Ümmü Nisan Kandilcioğlu - Anadolu Ajansı )

Manisa'da üzümde hasat ve kurutma mesaisi sürüyor
Fotoğraf: Ümmü Nisan Kandilcioğlu

Yıllık ortalama 1,5 milyon ton yaş, 300 bin ton kuru üzüm üretimiyle Türkiye'nin bu alanda önde gelen illerinden Manisa'da hasat ve kurutma işlemi devam ediyor. Yıl boyunca bağlarına özenle bakan yaklaşık 50 bin üretici, kışın asmaları buduyor, hasar gören bağ direklerini ve asma tellerini onarıyor. Mart ve nisanda toprağı gübreleyen üreticiler, asma diplerini çapalıyor. Haziran ve temmuzda zirai mücadelenin yapıldığı bağlarda, ağustosta başlayan bağ bozumu, mevsim şartlarına göre eylülde de devam ediyor. Öğle sıcağına kalmamak için gün doğumunda hasada başlayan üreticiler ve mevsimlik işçiler, bağ bozumunu sonbahar yağmurlarına yakalanmadan tamamlamaya çalışıyor. Meyvenin daha parlak görünmesi ve güneşin yakıcı ışınlarından korunması için su, zeytinyağı ve "posata" adı verilen potasyum karbonat karışımıyla yıkanan üzümler, 8-10 gün arası sergilerde bekletiliyor. ( Ümmü Nisan Kandilcioğlu - Anadolu Ajansı )

Manisa'da üzümde hasat ve kurutma mesaisi sürüyor
Fotoğraf: Ümmü Nisan Kandilcioğlu

Yıllık ortalama 1,5 milyon ton yaş, 300 bin ton kuru üzüm üretimiyle Türkiye'nin bu alanda önde gelen illerinden Manisa'da hasat ve kurutma işlemi devam ediyor. Yıl boyunca bağlarına özenle bakan yaklaşık 50 bin üretici, kışın asmaları buduyor, hasar gören bağ direklerini ve asma tellerini onarıyor. Mart ve nisanda toprağı gübreleyen üreticiler, asma diplerini çapalıyor. Haziran ve temmuzda zirai mücadelenin yapıldığı bağlarda, ağustosta başlayan bağ bozumu, mevsim şartlarına göre eylülde de devam ediyor. Öğle sıcağına kalmamak için gün doğumunda hasada başlayan üreticiler ve mevsimlik işçiler, bağ bozumunu sonbahar yağmurlarına yakalanmadan tamamlamaya çalışıyor. Meyvenin daha parlak görünmesi ve güneşin yakıcı ışınlarından korunması için su, zeytinyağı ve "posata" adı verilen potasyum karbonat karışımıyla yıkanan üzümler, 8-10 gün arası sergilerde bekletiliyor. ( Ümmü Nisan Kandilcioğlu - Anadolu Ajansı )

Manisa'da üzümde hasat ve kurutma mesaisi sürüyor
Fotoğraf: Ümmü Nisan Kandilcioğlu

Yıllık ortalama 1,5 milyon ton yaş, 300 bin ton kuru üzüm üretimiyle Türkiye'nin bu alanda önde gelen illerinden Manisa'da hasat ve kurutma işlemi devam ediyor. Yıl boyunca bağlarına özenle bakan yaklaşık 50 bin üretici, kışın asmaları buduyor, hasar gören bağ direklerini ve asma tellerini onarıyor. Mart ve nisanda toprağı gübreleyen üreticiler, asma diplerini çapalıyor. Haziran ve temmuzda zirai mücadelenin yapıldığı bağlarda, ağustosta başlayan bağ bozumu, mevsim şartlarına göre eylülde de devam ediyor. Öğle sıcağına kalmamak için gün doğumunda hasada başlayan üreticiler ve mevsimlik işçiler, bağ bozumunu sonbahar yağmurlarına yakalanmadan tamamlamaya çalışıyor. Meyvenin daha parlak görünmesi ve güneşin yakıcı ışınlarından korunması için su, zeytinyağı ve "posata" adı verilen potasyum karbonat karışımıyla yıkanan üzümler, 8-10 gün arası sergilerde bekletiliyor. ( Ümmü Nisan Kandilcioğlu - Anadolu Ajansı )

Manisa'da üzümde hasat ve kurutma mesaisi sürüyor
Fotoğraf: Ümmü Nisan Kandilcioğlu

Yıllık ortalama 1,5 milyon ton yaş, 300 bin ton kuru üzüm üretimiyle Türkiye'nin bu alanda önde gelen illerinden Manisa'da hasat ve kurutma işlemi devam ediyor. Yıl boyunca bağlarına özenle bakan yaklaşık 50 bin üretici, kışın asmaları buduyor, hasar gören bağ direklerini ve asma tellerini onarıyor. Mart ve nisanda toprağı gübreleyen üreticiler, asma diplerini çapalıyor. Haziran ve temmuzda zirai mücadelenin yapıldığı bağlarda, ağustosta başlayan bağ bozumu, mevsim şartlarına göre eylülde de devam ediyor. Öğle sıcağına kalmamak için gün doğumunda hasada başlayan üreticiler ve mevsimlik işçiler, bağ bozumunu sonbahar yağmurlarına yakalanmadan tamamlamaya çalışıyor. Meyvenin daha parlak görünmesi ve güneşin yakıcı ışınlarından korunması için su, zeytinyağı ve "posata" adı verilen potasyum karbonat karışımıyla yıkanan üzümler, 8-10 gün arası sergilerde bekletiliyor. ( Ümmü Nisan Kandilcioğlu - Anadolu Ajansı )

Manisa'da üzümde hasat ve kurutma mesaisi sürüyor
Fotoğraf: Ümmü Nisan Kandilcioğlu

Yıllık ortalama 1,5 milyon ton yaş, 300 bin ton kuru üzüm üretimiyle Türkiye'nin bu alanda önde gelen illerinden Manisa'da hasat ve kurutma işlemi devam ediyor. Yıl boyunca bağlarına özenle bakan yaklaşık 50 bin üretici, kışın asmaları buduyor, hasar gören bağ direklerini ve asma tellerini onarıyor. Mart ve nisanda toprağı gübreleyen üreticiler, asma diplerini çapalıyor. Haziran ve temmuzda zirai mücadelenin yapıldığı bağlarda, ağustosta başlayan bağ bozumu, mevsim şartlarına göre eylülde de devam ediyor. Öğle sıcağına kalmamak için gün doğumunda hasada başlayan üreticiler ve mevsimlik işçiler, bağ bozumunu sonbahar yağmurlarına yakalanmadan tamamlamaya çalışıyor. Meyvenin daha parlak görünmesi ve güneşin yakıcı ışınlarından korunması için su, zeytinyağı ve "posata" adı verilen potasyum karbonat karışımıyla yıkanan üzümler, 8-10 gün arası sergilerde bekletiliyor. ( Ümmü Nisan Kandilcioğlu - Anadolu Ajansı )

Manisa'da üzümde hasat ve kurutma mesaisi sürüyor
Fotoğraf: Ümmü Nisan Kandilcioğlu

Yıllık ortalama 1,5 milyon ton yaş, 300 bin ton kuru üzüm üretimiyle Türkiye'nin bu alanda önde gelen illerinden Manisa'da hasat ve kurutma işlemi devam ediyor. Yıl boyunca bağlarına özenle bakan yaklaşık 50 bin üretici, kışın asmaları buduyor, hasar gören bağ direklerini ve asma tellerini onarıyor. Mart ve nisanda toprağı gübreleyen üreticiler, asma diplerini çapalıyor. Haziran ve temmuzda zirai mücadelenin yapıldığı bağlarda, ağustosta başlayan bağ bozumu, mevsim şartlarına göre eylülde de devam ediyor. Öğle sıcağına kalmamak için gün doğumunda hasada başlayan üreticiler ve mevsimlik işçiler, bağ bozumunu sonbahar yağmurlarına yakalanmadan tamamlamaya çalışıyor. Meyvenin daha parlak görünmesi ve güneşin yakıcı ışınlarından korunması için su, zeytinyağı ve "posata" adı verilen potasyum karbonat karışımıyla yıkanan üzümler, 8-10 gün arası sergilerde bekletiliyor. ( Ümmü Nisan Kandilcioğlu - Anadolu Ajansı )

Manisa'da üzümde hasat ve kurutma mesaisi sürüyor
Fotoğraf: Ümmü Nisan Kandilcioğlu

Yıllık ortalama 1,5 milyon ton yaş, 300 bin ton kuru üzüm üretimiyle Türkiye'nin bu alanda önde gelen illerinden Manisa'da hasat ve kurutma işlemi devam ediyor. Yıl boyunca bağlarına özenle bakan yaklaşık 50 bin üretici, kışın asmaları buduyor, hasar gören bağ direklerini ve asma tellerini onarıyor. Mart ve nisanda toprağı gübreleyen üreticiler, asma diplerini çapalıyor. Haziran ve temmuzda zirai mücadelenin yapıldığı bağlarda, ağustosta başlayan bağ bozumu, mevsim şartlarına göre eylülde de devam ediyor. Öğle sıcağına kalmamak için gün doğumunda hasada başlayan üreticiler ve mevsimlik işçiler, bağ bozumunu sonbahar yağmurlarına yakalanmadan tamamlamaya çalışıyor. ( Ümmü Nisan Kandilcioğlu - Anadolu Ajansı )

Manisa'da üzümde hasat ve kurutma mesaisi sürüyor
Fotoğraf: Ümmü Nisan Kandilcioğlu

Yıllık ortalama 1,5 milyon ton yaş, 300 bin ton kuru üzüm üretimiyle Türkiye'nin bu alanda önde gelen illerinden Manisa'da hasat ve kurutma işlemi devam ediyor. Yıl boyunca bağlarına özenle bakan yaklaşık 50 bin üretici, kışın asmaları buduyor, hasar gören bağ direklerini ve asma tellerini onarıyor. Mart ve nisanda toprağı gübreleyen üreticiler, asma diplerini çapalıyor. Haziran ve temmuzda zirai mücadelenin yapıldığı bağlarda, ağustosta başlayan bağ bozumu, mevsim şartlarına göre eylülde de devam ediyor. Öğle sıcağına kalmamak için gün doğumunda hasada başlayan üreticiler ve mevsimlik işçiler, bağ bozumunu sonbahar yağmurlarına yakalanmadan tamamlamaya çalışıyor. ( Ümmü Nisan Kandilcioğlu - Anadolu Ajansı )

Manisa'da üzümde hasat ve kurutma mesaisi sürüyor
Fotoğraf: Ümmü Nisan Kandilcioğlu

Yıllık ortalama 1,5 milyon ton yaş, 300 bin ton kuru üzüm üretimiyle Türkiye'nin bu alanda önde gelen illerinden Manisa'da hasat ve kurutma işlemi devam ediyor. Yıl boyunca bağlarına özenle bakan yaklaşık 50 bin üretici, kışın asmaları buduyor, hasar gören bağ direklerini ve asma tellerini onarıyor. Mart ve nisanda toprağı gübreleyen üreticiler, asma diplerini çapalıyor. Haziran ve temmuzda zirai mücadelenin yapıldığı bağlarda, ağustosta başlayan bağ bozumu, mevsim şartlarına göre eylülde de devam ediyor. Öğle sıcağına kalmamak için gün doğumunda hasada başlayan üreticiler ve mevsimlik işçiler, bağ bozumunu sonbahar yağmurlarına yakalanmadan tamamlamaya çalışıyor. ( Ümmü Nisan Kandilcioğlu - Anadolu Ajansı )

Manisa'da üzümde hasat ve kurutma mesaisi sürüyor
Fotoğraf: Ümmü Nisan Kandilcioğlu

Yıllık ortalama 1,5 milyon ton yaş, 300 bin ton kuru üzüm üretimiyle Türkiye'nin bu alanda önde gelen illerinden Manisa'da hasat ve kurutma işlemi devam ediyor. Yıl boyunca bağlarına özenle bakan yaklaşık 50 bin üretici, kışın asmaları buduyor, hasar gören bağ direklerini ve asma tellerini onarıyor. Mart ve nisanda toprağı gübreleyen üreticiler, asma diplerini çapalıyor. Haziran ve temmuzda zirai mücadelenin yapıldığı bağlarda, ağustosta başlayan bağ bozumu, mevsim şartlarına göre eylülde de devam ediyor. Öğle sıcağına kalmamak için gün doğumunda hasada başlayan üreticiler ve mevsimlik işçiler, bağ bozumunu sonbahar yağmurlarına yakalanmadan tamamlamaya çalışıyor. ( Ümmü Nisan Kandilcioğlu - Anadolu Ajansı )

Manisa'da üzümde hasat ve kurutma mesaisi sürüyor
Fotoğraf: Ümmü Nisan Kandilcioğlu

Yıllık ortalama 1,5 milyon ton yaş, 300 bin ton kuru üzüm üretimiyle Türkiye'nin bu alanda önde gelen illerinden Manisa'da hasat ve kurutma işlemi devam ediyor. Yıl boyunca bağlarına özenle bakan yaklaşık 50 bin üretici, kışın asmaları buduyor, hasar gören bağ direklerini ve asma tellerini onarıyor. Mart ve nisanda toprağı gübreleyen üreticiler, asma diplerini çapalıyor. Haziran ve temmuzda zirai mücadelenin yapıldığı bağlarda, ağustosta başlayan bağ bozumu, mevsim şartlarına göre eylülde de devam ediyor. Öğle sıcağına kalmamak için gün doğumunda hasada başlayan üreticiler ve mevsimlik işçiler, bağ bozumunu sonbahar yağmurlarına yakalanmadan tamamlamaya çalışıyor. Meyvenin daha parlak görünmesi ve güneşin yakıcı ışınlarından korunması için su, zeytinyağı ve "posata" adı verilen potasyum karbonat karışımıyla yıkanan üzümler, 8-10 gün arası sergilerde bekletiliyor. ( Ümmü Nisan Kandilcioğlu - Anadolu Ajansı )

Manisa'da üzümde hasat ve kurutma mesaisi sürüyor
Fotoğraf: Ümmü Nisan Kandilcioğlu

Yıllık ortalama 1,5 milyon ton yaş, 300 bin ton kuru üzüm üretimiyle Türkiye'nin bu alanda önde gelen illerinden Manisa'da hasat ve kurutma işlemi devam ediyor. Yıl boyunca bağlarına özenle bakan yaklaşık 50 bin üretici, kışın asmaları buduyor, hasar gören bağ direklerini ve asma tellerini onarıyor. Mart ve nisanda toprağı gübreleyen üreticiler, asma diplerini çapalıyor. Haziran ve temmuzda zirai mücadelenin yapıldığı bağlarda, ağustosta başlayan bağ bozumu, mevsim şartlarına göre eylülde de devam ediyor. Öğle sıcağına kalmamak için gün doğumunda hasada başlayan üreticiler ve mevsimlik işçiler, bağ bozumunu sonbahar yağmurlarına yakalanmadan tamamlamaya çalışıyor. ( Ümmü Nisan Kandilcioğlu - Anadolu Ajansı )

Manisa'da üzümde hasat ve kurutma mesaisi sürüyor
Fotoğraf: Ümmü Nisan Kandilcioğlu

Yıllık ortalama 1,5 milyon ton yaş, 300 bin ton kuru üzüm üretimiyle Türkiye'nin bu alanda önde gelen illerinden Manisa'da hasat ve kurutma işlemi devam ediyor. Yıl boyunca bağlarına özenle bakan yaklaşık 50 bin üretici, kışın asmaları buduyor, hasar gören bağ direklerini ve asma tellerini onarıyor. Mart ve nisanda toprağı gübreleyen üreticiler, asma diplerini çapalıyor. Haziran ve temmuzda zirai mücadelenin yapıldığı bağlarda, ağustosta başlayan bağ bozumu, mevsim şartlarına göre eylülde de devam ediyor. Öğle sıcağına kalmamak için gün doğumunda hasada başlayan üreticiler ve mevsimlik işçiler, bağ bozumunu sonbahar yağmurlarına yakalanmadan tamamlamaya çalışıyor. ( Ümmü Nisan Kandilcioğlu - Anadolu Ajansı )

Manisa'da üzümde hasat ve kurutma mesaisi sürüyor
Fotoğraf: Ümmü Nisan Kandilcioğlu

Yıllık ortalama 1,5 milyon ton yaş, 300 bin ton kuru üzüm üretimiyle Türkiye'nin bu alanda önde gelen illerinden Manisa'da hasat ve kurutma işlemi devam ediyor. Yıl boyunca bağlarına özenle bakan yaklaşık 50 bin üretici, kışın asmaları buduyor, hasar gören bağ direklerini ve asma tellerini onarıyor. Mart ve nisanda toprağı gübreleyen üreticiler, asma diplerini çapalıyor. Haziran ve temmuzda zirai mücadelenin yapıldığı bağlarda, ağustosta başlayan bağ bozumu, mevsim şartlarına göre eylülde de devam ediyor. Öğle sıcağına kalmamak için gün doğumunda hasada başlayan üreticiler ve mevsimlik işçiler, bağ bozumunu sonbahar yağmurlarına yakalanmadan tamamlamaya çalışıyor. ( Ümmü Nisan Kandilcioğlu - Anadolu Ajansı )

Manisa'da üzümde hasat ve kurutma mesaisi sürüyor
Fotoğraf: Ümmü Nisan Kandilcioğlu

Yıllık ortalama 1,5 milyon ton yaş, 300 bin ton kuru üzüm üretimiyle Türkiye'nin bu alanda önde gelen illerinden Manisa'da hasat ve kurutma işlemi devam ediyor. Yıl boyunca bağlarına özenle bakan yaklaşık 50 bin üretici, kışın asmaları buduyor, hasar gören bağ direklerini ve asma tellerini onarıyor. Mart ve nisanda toprağı gübreleyen üreticiler, asma diplerini çapalıyor. Haziran ve temmuzda zirai mücadelenin yapıldığı bağlarda, ağustosta başlayan bağ bozumu, mevsim şartlarına göre eylülde de devam ediyor. Öğle sıcağına kalmamak için gün doğumunda hasada başlayan üreticiler ve mevsimlik işçiler, bağ bozumunu sonbahar yağmurlarına yakalanmadan tamamlamaya çalışıyor. ( Ümmü Nisan Kandilcioğlu - Anadolu Ajansı )

Manisa'da üzümde hasat ve kurutma mesaisi sürüyor
Fotoğraf: Ümmü Nisan Kandilcioğlu

Yıllık ortalama 1,5 milyon ton yaş, 300 bin ton kuru üzüm üretimiyle Türkiye'nin bu alanda önde gelen illerinden Manisa'da hasat ve kurutma işlemi devam ediyor. Yıl boyunca bağlarına özenle bakan yaklaşık 50 bin üretici, kışın asmaları buduyor, hasar gören bağ direklerini ve asma tellerini onarıyor. Mart ve nisanda toprağı gübreleyen üreticiler, asma diplerini çapalıyor. Haziran ve temmuzda zirai mücadelenin yapıldığı bağlarda, ağustosta başlayan bağ bozumu, mevsim şartlarına göre eylülde de devam ediyor. Öğle sıcağına kalmamak için gün doğumunda hasada başlayan üreticiler ve mevsimlik işçiler, bağ bozumunu sonbahar yağmurlarına yakalanmadan tamamlamaya çalışıyor. Meyvenin daha parlak görünmesi ve güneşin yakıcı ışınlarından korunması için su, zeytinyağı ve "posata" adı verilen potasyum karbonat karışımıyla yıkanan üzümler, 8-10 gün arası sergilerde bekletiliyor. ( Ümmü Nisan Kandilcioğlu - Anadolu Ajansı )

Manisa'da üzümde hasat ve kurutma mesaisi sürüyor
Fotoğraf: Ümmü Nisan Kandilcioğlu

Yıllık ortalama 1,5 milyon ton yaş, 300 bin ton kuru üzüm üretimiyle Türkiye'nin bu alanda önde gelen illerinden Manisa'da hasat ve kurutma işlemi devam ediyor. Yıl boyunca bağlarına özenle bakan yaklaşık 50 bin üretici, kışın asmaları buduyor, hasar gören bağ direklerini ve asma tellerini onarıyor. Mart ve nisanda toprağı gübreleyen üreticiler, asma diplerini çapalıyor. Haziran ve temmuzda zirai mücadelenin yapıldığı bağlarda, ağustosta başlayan bağ bozumu, mevsim şartlarına göre eylülde de devam ediyor. Öğle sıcağına kalmamak için gün doğumunda hasada başlayan üreticiler ve mevsimlik işçiler, bağ bozumunu sonbahar yağmurlarına yakalanmadan tamamlamaya çalışıyor. Meyvenin daha parlak görünmesi ve güneşin yakıcı ışınlarından korunması için su, zeytinyağı ve "posata" adı verilen potasyum karbonat karışımıyla yıkanan üzümler, 8-10 gün arası sergilerde bekletiliyor. ( Ümmü Nisan Kandilcioğlu - Anadolu Ajansı )

Manisa'da üzümde hasat ve kurutma mesaisi sürüyor
Fotoğraf: Ümmü Nisan Kandilcioğlu

Yıllık ortalama 1,5 milyon ton yaş, 300 bin ton kuru üzüm üretimiyle Türkiye'nin bu alanda önde gelen illerinden Manisa'da hasat ve kurutma işlemi devam ediyor. Yıl boyunca bağlarına özenle bakan yaklaşık 50 bin üretici, kışın asmaları buduyor, hasar gören bağ direklerini ve asma tellerini onarıyor. Mart ve nisanda toprağı gübreleyen üreticiler, asma diplerini çapalıyor. Haziran ve temmuzda zirai mücadelenin yapıldığı bağlarda, ağustosta başlayan bağ bozumu, mevsim şartlarına göre eylülde de devam ediyor. Öğle sıcağına kalmamak için gün doğumunda hasada başlayan üreticiler ve mevsimlik işçiler, bağ bozumunu sonbahar yağmurlarına yakalanmadan tamamlamaya çalışıyor. ( Ümmü Nisan Kandilcioğlu - Anadolu Ajansı )

Manisa'da üzümde hasat ve kurutma mesaisi sürüyor
Fotoğraf: Ümmü Nisan Kandilcioğlu

Yıllık ortalama 1,5 milyon ton yaş, 300 bin ton kuru üzüm üretimiyle Türkiye'nin bu alanda önde gelen illerinden Manisa'da hasat ve kurutma işlemi devam ediyor. Yıl boyunca bağlarına özenle bakan yaklaşık 50 bin üretici, kışın asmaları buduyor, hasar gören bağ direklerini ve asma tellerini onarıyor. Mart ve nisanda toprağı gübreleyen üreticiler, asma diplerini çapalıyor. Haziran ve temmuzda zirai mücadelenin yapıldığı bağlarda, ağustosta başlayan bağ bozumu, mevsim şartlarına göre eylülde de devam ediyor. Öğle sıcağına kalmamak için gün doğumunda hasada başlayan üreticiler ve mevsimlik işçiler, bağ bozumunu sonbahar yağmurlarına yakalanmadan tamamlamaya çalışıyor. ( Ümmü Nisan Kandilcioğlu - Anadolu Ajansı )

Manisa'da üzümde hasat ve kurutma mesaisi sürüyor
Fotoğraf: Ümmü Nisan Kandilcioğlu

Yıllık ortalama 1,5 milyon ton yaş, 300 bin ton kuru üzüm üretimiyle Türkiye'nin bu alanda önde gelen illerinden Manisa'da hasat ve kurutma işlemi devam ediyor. Yıl boyunca bağlarına özenle bakan yaklaşık 50 bin üretici, kışın asmaları buduyor, hasar gören bağ direklerini ve asma tellerini onarıyor. Mart ve nisanda toprağı gübreleyen üreticiler, asma diplerini çapalıyor. Haziran ve temmuzda zirai mücadelenin yapıldığı bağlarda, ağustosta başlayan bağ bozumu, mevsim şartlarına göre eylülde de devam ediyor. Öğle sıcağına kalmamak için gün doğumunda hasada başlayan üreticiler ve mevsimlik işçiler, bağ bozumunu sonbahar yağmurlarına yakalanmadan tamamlamaya çalışıyor. ( Ümmü Nisan Kandilcioğlu - Anadolu Ajansı )

Manisa'da üzümde hasat ve kurutma mesaisi sürüyor
Fotoğraf: Ümmü Nisan Kandilcioğlu

Yıllık ortalama 1,5 milyon ton yaş, 300 bin ton kuru üzüm üretimiyle Türkiye'nin bu alanda önde gelen illerinden Manisa'da hasat ve kurutma işlemi devam ediyor. Yıl boyunca bağlarına özenle bakan yaklaşık 50 bin üretici, kışın asmaları buduyor, hasar gören bağ direklerini ve asma tellerini onarıyor. Mart ve nisanda toprağı gübreleyen üreticiler, asma diplerini çapalıyor. Haziran ve temmuzda zirai mücadelenin yapıldığı bağlarda, ağustosta başlayan bağ bozumu, mevsim şartlarına göre eylülde de devam ediyor. Öğle sıcağına kalmamak için gün doğumunda hasada başlayan üreticiler ve mevsimlik işçiler, bağ bozumunu sonbahar yağmurlarına yakalanmadan tamamlamaya çalışıyor. ( Ümmü Nisan Kandilcioğlu - Anadolu Ajansı )

Manisa'da üzümde hasat ve kurutma mesaisi sürüyor
Fotoğraf: Ümmü Nisan Kandilcioğlu

Yıllık ortalama 1,5 milyon ton yaş, 300 bin ton kuru üzüm üretimiyle Türkiye'nin bu alanda önde gelen illerinden Manisa'da hasat ve kurutma işlemi devam ediyor. Yıl boyunca bağlarına özenle bakan yaklaşık 50 bin üretici, kışın asmaları buduyor, hasar gören bağ direklerini ve asma tellerini onarıyor. Mart ve nisanda toprağı gübreleyen üreticiler, asma diplerini çapalıyor. Haziran ve temmuzda zirai mücadelenin yapıldığı bağlarda, ağustosta başlayan bağ bozumu, mevsim şartlarına göre eylülde de devam ediyor. Öğle sıcağına kalmamak için gün doğumunda hasada başlayan üreticiler ve mevsimlik işçiler, bağ bozumunu sonbahar yağmurlarına yakalanmadan tamamlamaya çalışıyor. ( Ümmü Nisan Kandilcioğlu - Anadolu Ajansı )

Manisa'da üzümde hasat ve kurutma mesaisi sürüyor
Fotoğraf: Ümmü Nisan Kandilcioğlu

Yıllık ortalama 1,5 milyon ton yaş, 300 bin ton kuru üzüm üretimiyle Türkiye'nin bu alanda önde gelen illerinden Manisa'da hasat ve kurutma işlemi devam ediyor. Yıl boyunca bağlarına özenle bakan yaklaşık 50 bin üretici, kışın asmaları buduyor, hasar gören bağ direklerini ve asma tellerini onarıyor. Mart ve nisanda toprağı gübreleyen üreticiler, asma diplerini çapalıyor. Haziran ve temmuzda zirai mücadelenin yapıldığı bağlarda, ağustosta başlayan bağ bozumu, mevsim şartlarına göre eylülde de devam ediyor. Öğle sıcağına kalmamak için gün doğumunda hasada başlayan üreticiler ve mevsimlik işçiler, bağ bozumunu sonbahar yağmurlarına yakalanmadan tamamlamaya çalışıyor. ( Ümmü Nisan Kandilcioğlu - Anadolu Ajansı )

Manisa'da üzümde hasat ve kurutma mesaisi sürüyor
Fotoğraf: Ümmü Nisan Kandilcioğlu

Yıllık ortalama 1,5 milyon ton yaş, 300 bin ton kuru üzüm üretimiyle Türkiye'nin bu alanda önde gelen illerinden Manisa'da hasat ve kurutma işlemi devam ediyor. Yıl boyunca bağlarına özenle bakan yaklaşık 50 bin üretici, kışın asmaları buduyor, hasar gören bağ direklerini ve asma tellerini onarıyor. Mart ve nisanda toprağı gübreleyen üreticiler, asma diplerini çapalıyor. Haziran ve temmuzda zirai mücadelenin yapıldığı bağlarda, ağustosta başlayan bağ bozumu, mevsim şartlarına göre eylülde de devam ediyor. Öğle sıcağına kalmamak için gün doğumunda hasada başlayan üreticiler ve mevsimlik işçiler, bağ bozumunu sonbahar yağmurlarına yakalanmadan tamamlamaya çalışıyor. ( Ümmü Nisan Kandilcioğlu - Anadolu Ajansı )

Manisa'da üzümde hasat ve kurutma mesaisi sürüyor
Fotoğraf: Ümmü Nisan Kandilcioğlu

Yıllık ortalama 1,5 milyon ton yaş, 300 bin ton kuru üzüm üretimiyle Türkiye'nin bu alanda önde gelen illerinden Manisa'da hasat ve kurutma işlemi devam ediyor. Yıl boyunca bağlarına özenle bakan yaklaşık 50 bin üretici, kışın asmaları buduyor, hasar gören bağ direklerini ve asma tellerini onarıyor. Mart ve nisanda toprağı gübreleyen üreticiler, asma diplerini çapalıyor. Haziran ve temmuzda zirai mücadelenin yapıldığı bağlarda, ağustosta başlayan bağ bozumu, mevsim şartlarına göre eylülde de devam ediyor. Öğle sıcağına kalmamak için gün doğumunda hasada başlayan üreticiler ve mevsimlik işçiler, bağ bozumunu sonbahar yağmurlarına yakalanmadan tamamlamaya çalışıyor. ( Ümmü Nisan Kandilcioğlu - Anadolu Ajansı )

Manisa'da üzümde hasat ve kurutma mesaisi sürüyor
Fotoğraf: Ümmü Nisan Kandilcioğlu

Yıllık ortalama 1,5 milyon ton yaş, 300 bin ton kuru üzüm üretimiyle Türkiye'nin bu alanda önde gelen illerinden Manisa'da hasat ve kurutma işlemi devam ediyor. Yıl boyunca bağlarına özenle bakan yaklaşık 50 bin üretici, kışın asmaları buduyor, hasar gören bağ direklerini ve asma tellerini onarıyor. Mart ve nisanda toprağı gübreleyen üreticiler, asma diplerini çapalıyor. Haziran ve temmuzda zirai mücadelenin yapıldığı bağlarda, ağustosta başlayan bağ bozumu, mevsim şartlarına göre eylülde de devam ediyor. Öğle sıcağına kalmamak için gün doğumunda hasada başlayan üreticiler ve mevsimlik işçiler, bağ bozumunu sonbahar yağmurlarına yakalanmadan tamamlamaya çalışıyor. ( Ümmü Nisan Kandilcioğlu - Anadolu Ajansı )

Manisa'da üzümde hasat ve kurutma mesaisi sürüyor
Fotoğraf: Ümmü Nisan Kandilcioğlu

Yıllık ortalama 1,5 milyon ton yaş, 300 bin ton kuru üzüm üretimiyle Türkiye'nin bu alanda önde gelen illerinden Manisa'da hasat ve kurutma işlemi devam ediyor. Yıl boyunca bağlarına özenle bakan yaklaşık 50 bin üretici, kışın asmaları buduyor, hasar gören bağ direklerini ve asma tellerini onarıyor. Mart ve nisanda toprağı gübreleyen üreticiler, asma diplerini çapalıyor. Haziran ve temmuzda zirai mücadelenin yapıldığı bağlarda, ağustosta başlayan bağ bozumu, mevsim şartlarına göre eylülde de devam ediyor. Öğle sıcağına kalmamak için gün doğumunda hasada başlayan üreticiler ve mevsimlik işçiler, bağ bozumunu sonbahar yağmurlarına yakalanmadan tamamlamaya çalışıyor. ( Ümmü Nisan Kandilcioğlu - Anadolu Ajansı )

Manisa'da üzümde hasat ve kurutma mesaisi sürüyor
Fotoğraf: Ümmü Nisan Kandilcioğlu

Yıllık ortalama 1,5 milyon ton yaş, 300 bin ton kuru üzüm üretimiyle Türkiye'nin bu alanda önde gelen illerinden Manisa'da hasat ve kurutma işlemi devam ediyor. Yıl boyunca bağlarına özenle bakan yaklaşık 50 bin üretici, kışın asmaları buduyor, hasar gören bağ direklerini ve asma tellerini onarıyor. Mart ve nisanda toprağı gübreleyen üreticiler, asma diplerini çapalıyor. Haziran ve temmuzda zirai mücadelenin yapıldığı bağlarda, ağustosta başlayan bağ bozumu, mevsim şartlarına göre eylülde de devam ediyor. Öğle sıcağına kalmamak için gün doğumunda hasada başlayan üreticiler ve mevsimlik işçiler, bağ bozumunu sonbahar yağmurlarına yakalanmadan tamamlamaya çalışıyor. ( Ümmü Nisan Kandilcioğlu - Anadolu Ajansı )

Manisa'da üzümde hasat ve kurutma mesaisi sürüyor
Fotoğraf: Ümmü Nisan Kandilcioğlu

Yıllık ortalama 1,5 milyon ton yaş, 300 bin ton kuru üzüm üretimiyle Türkiye'nin bu alanda önde gelen illerinden Manisa'da hasat ve kurutma işlemi devam ediyor. Yıl boyunca bağlarına özenle bakan yaklaşık 50 bin üretici, kışın asmaları buduyor, hasar gören bağ direklerini ve asma tellerini onarıyor. Mart ve nisanda toprağı gübreleyen üreticiler, asma diplerini çapalıyor. Haziran ve temmuzda zirai mücadelenin yapıldığı bağlarda, ağustosta başlayan bağ bozumu, mevsim şartlarına göre eylülde de devam ediyor. Öğle sıcağına kalmamak için gün doğumunda hasada başlayan üreticiler ve mevsimlik işçiler, bağ bozumunu sonbahar yağmurlarına yakalanmadan tamamlamaya çalışıyor. Meyvenin daha parlak görünmesi ve güneşin yakıcı ışınlarından korunması için su, zeytinyağı ve "posata" adı verilen potasyum karbonat karışımıyla yıkanan üzümler, 8-10 gün arası sergilerde bekletiliyor. ( Ümmü Nisan Kandilcioğlu - Anadolu Ajansı )

Manisa'da üzümde hasat ve kurutma mesaisi sürüyor
Fotoğraf: Ümmü Nisan Kandilcioğlu

Yıllık ortalama 1,5 milyon ton yaş, 300 bin ton kuru üzüm üretimiyle Türkiye'nin bu alanda önde gelen illerinden Manisa'da hasat ve kurutma işlemi devam ediyor. Yıl boyunca bağlarına özenle bakan yaklaşık 50 bin üretici, kışın asmaları buduyor, hasar gören bağ direklerini ve asma tellerini onarıyor. Mart ve nisanda toprağı gübreleyen üreticiler, asma diplerini çapalıyor. Haziran ve temmuzda zirai mücadelenin yapıldığı bağlarda, ağustosta başlayan bağ bozumu, mevsim şartlarına göre eylülde de devam ediyor. Öğle sıcağına kalmamak için gün doğumunda hasada başlayan üreticiler ve mevsimlik işçiler, bağ bozumunu sonbahar yağmurlarına yakalanmadan tamamlamaya çalışıyor. ( Ümmü Nisan Kandilcioğlu - Anadolu Ajansı )

Manisa'da üzümde hasat ve kurutma mesaisi sürüyor
Fotoğraf: Ümmü Nisan Kandilcioğlu

Yıllık ortalama 1,5 milyon ton yaş, 300 bin ton kuru üzüm üretimiyle Türkiye'nin bu alanda önde gelen illerinden Manisa'da hasat ve kurutma işlemi devam ediyor. Yıl boyunca bağlarına özenle bakan yaklaşık 50 bin üretici, kışın asmaları buduyor, hasar gören bağ direklerini ve asma tellerini onarıyor. Mart ve nisanda toprağı gübreleyen üreticiler, asma diplerini çapalıyor. Haziran ve temmuzda zirai mücadelenin yapıldığı bağlarda, ağustosta başlayan bağ bozumu, mevsim şartlarına göre eylülde de devam ediyor. Öğle sıcağına kalmamak için gün doğumunda hasada başlayan üreticiler ve mevsimlik işçiler, bağ bozumunu sonbahar yağmurlarına yakalanmadan tamamlamaya çalışıyor. ( Ümmü Nisan Kandilcioğlu - Anadolu Ajansı )

instagram_banner

Türkiye’den, dünyadan, havadan, karadan, hayatın tam merkezinden en güçlü kareler Instagram hesabımızda. Takip edin.

En Yeniler