Dolar
40.76
Euro
47.72
Altın
3,356.12
ETH/USDT
4,717.70
BTC/USDT
122,473.00
BIST 100
10,949.95
Konya’da üzüm pekmezi geleneksel yöntemlerle yapılıyor
26.09.2024

Türkiye'nin önemli tarım kentlerinden Konya'da, bağ bozumunda sona gelindi.

Konya’da üzüm pekmezi geleneksel yöntemlerle yapılıyor
Fotoğraf: Seyit Konyalı

Kentin Hüyük ilçesinde bağlardan toplanan ve aroma değeri yüksek olan üzümler, yöre halkının "çaraş" adını verdiği mekanlarda geleneksel yöntemlerle pekmeze dönüştürülüyor.

Konya’da üzüm pekmezi geleneksel yöntemlerle yapılıyor
Fotoğraf: Seyit Konyalı

Kazanlarda kaynatılarak elde edilen pekmezin yapımında, bölgedeki komşular ve akrabalar imece usulü çalışıyor. (Seyit Konyalı - Anadolu Ajansı)

Konya’da üzüm pekmezi geleneksel yöntemlerle yapılıyor
Fotoğraf: Seyit Konyalı

Konya’da üzüm pekmezi geleneksel yöntemlerle yapılıyor
Fotoğraf: Seyit Konyalı

Konya’da üzüm pekmezi geleneksel yöntemlerle yapılıyor
Fotoğraf: Seyit Konyalı

Konya’da üzüm pekmezi geleneksel yöntemlerle yapılıyor
Fotoğraf: Seyit Konyalı

Konya’da üzüm pekmezi geleneksel yöntemlerle yapılıyor
Fotoğraf: Seyit Konyalı

Konya’da üzüm pekmezi geleneksel yöntemlerle yapılıyor
Fotoğraf: Seyit Konyalı

instagram_banner

Türkiye’den, dünyadan, havadan, karadan, hayatın tam merkezinden en güçlü kareler Instagram hesabımızda. Takip edin.

En Yeniler