
İzmir mutfağının vazgeçilmez lezzeti olan, haşlanmış yumurta ve çay eşliğinde hemen hemen her vakit tüketilen boyoz, kente özgü bir damak tadı olarak 500 yılı aşkın bir süredir İzmirlilerin olmazsa olmazları arasında yer alıyor. Kentte 3 bin 500 civarındaki boyoz imalatçısının her biri, boyozun ilk olarak un, su ve tuz karıştırarak elde ettikleri hamurunu makinelerle yoğurup, yaklaşık 1 saat dinlendiriyor. Dinlendirilen hamur belirli gramajda kesilerek, küçük bir merdane vuruşu yapıldıktan sonra üzerine tahinle işlenmiş yağ sürülüyor. Ardından boyoz ustaları, kafalarının üzerinde ve mermer tezgahlarda 2,5 metre çapına getirene kadar açarak ince bir hamur yapıyor. ( Emin Mengüarslan - Anadolu Ajansı )

İzmir mutfağının vazgeçilmez lezzeti olan, haşlanmış yumurta ve çay eşliğinde hemen hemen her vakit tüketilen boyoz, kente özgü bir damak tadı olarak 500 yılı aşkın bir süredir İzmirlilerin olmazsa olmazları arasında yer alıyor. Kentte 3 bin 500 civarındaki boyoz imalatçısının her biri, boyozun ilk olarak un, su ve tuz karıştırarak elde ettikleri hamurunu makinelerle yoğurup, yaklaşık 1 saat dinlendiriyor. Dinlendirilen hamur belirli gramajda kesilerek, küçük bir merdane vuruşu yapıldıktan sonra üzerine tahinle işlenmiş yağ sürülüyor. ( Emin Mengüarslan - Anadolu Ajansı )

İzmir mutfağının vazgeçilmez lezzeti olan, haşlanmış yumurta ve çay eşliğinde hemen hemen her vakit tüketilen boyoz, kente özgü bir damak tadı olarak 500 yılı aşkın bir süredir İzmirlilerin olmazsa olmazları arasında yer alıyor. Kentte 3 bin 500 civarındaki boyoz imalatçısının her biri, boyozun ilk olarak un, su ve tuz karıştırarak elde ettikleri hamurunu makinelerle yoğurup, yaklaşık 1 saat dinlendiriyor. Dinlendirilen hamur belirli gramajda kesilerek, küçük bir merdane vuruşu yapıldıktan sonra üzerine tahinle işlenmiş yağ sürülüyor. ( Emin Mengüarslan - Anadolu Ajansı )

İzmir mutfağının vazgeçilmez lezzeti olan, haşlanmış yumurta ve çay eşliğinde hemen hemen her vakit tüketilen boyoz, kente özgü bir damak tadı olarak 500 yılı aşkın bir süredir İzmirlilerin olmazsa olmazları arasında yer alıyor. Kentte 3 bin 500 civarındaki boyoz imalatçısının her biri, boyozun ilk olarak un, su ve tuz karıştırarak elde ettikleri hamurunu makinelerle yoğurup, yaklaşık 1 saat dinlendiriyor. Dinlendirilen hamur belirli gramajda kesilerek, küçük bir merdane vuruşu yapıldıktan sonra üzerine tahinle işlenmiş yağ sürülüyor. ( Emin Mengüarslan - Anadolu Ajansı )

İzmir mutfağının vazgeçilmez lezzeti olan, haşlanmış yumurta ve çay eşliğinde her vakit tüketilen boyoz, kente özgü bir damak tadı olarak 500 yılı aşkın bir süredir İzmirlilerin olmazsa olmazları arasında yer alıyor. 3 bin 500 civarında boyoz imalatçısının bulunduğu kentte hazırlanan boyozlar, günün her saati fırınlarda pişiriliyor. ( Emin Mengüarslan - Anadolu Ajansı )

İzmir mutfağının vazgeçilmez lezzeti olan, haşlanmış yumurta ve çay eşliğinde hemen hemen her vakit tüketilen boyoz, kente özgü bir damak tadı olarak 500 yılı aşkın bir süredir İzmirlilerin olmazsa olmazları arasında yer alıyor. ( Emin Mengüarslan - Anadolu Ajansı )

İzmir mutfağının vazgeçilmez lezzeti olan, haşlanmış yumurta ve çay eşliğinde hemen hemen her vakit tüketilen boyoz, kente özgü bir damak tadı olarak 500 yılı aşkın bir süredir İzmirlilerin olmazsa olmazları arasında yer alıyor. ( Emin Mengüarslan - Anadolu Ajansı )

İzmir mutfağının vazgeçilmez lezzeti olan, haşlanmış yumurta ve çay eşliğinde hemen hemen her vakit tüketilen boyoz, kente özgü bir damak tadı olarak 500 yılı aşkın bir süredir İzmirlilerin olmazsa olmazları arasında yer alıyor. ( Emin Mengüarslan - Anadolu Ajansı )

İzmir mutfağının vazgeçilmez lezzeti olan, haşlanmış yumurta ve çay eşliğinde hemen hemen her vakit tüketilen boyoz, kente özgü bir damak tadı olarak 500 yılı aşkın bir süredir İzmirlilerin olmazsa olmazları arasında yer alıyor. ( Emin Mengüarslan - Anadolu Ajansı )

İzmir mutfağının vazgeçilmez lezzeti olan, haşlanmış yumurta ve çay eşliğinde her vakit tüketilen boyoz, kente özgü bir damak tadı olarak 500 yılı aşkın bir süredir İzmirlilerin olmazsa olmazları arasında yer alıyor. 3 bin 500 civarında boyoz imalatçısının bulunduğu kentte hazırlanan boyozlar, günün her saati fırınlarda pişiriliyor. ( Emin Mengüarslan - Anadolu Ajansı )