
Türkiye'nin önemli tarım merkezlerinden ve yaklaşık 16 milyon zeytin ağacının bulunduğu Hatay'da, zeytin çekirdekleri kalorifer yakıtına dönüştürülüyor. Yüksek ısı ve yaklaşık 1 ton yakıtta bıraktığı 3 kilogram külü ile çevreci özelliğinden dolayı ilgi gören yakıt, düşük maliyeti nedeniyle de tercih ediliyor. ( Cem Genco - Anadolu Ajansı )

Türkiye'nin önemli tarım merkezlerinden ve yaklaşık 16 milyon zeytin ağacının bulunduğu Hatay'da, zeytin çekirdekleri kalorifer yakıtına dönüştürülüyor. Yüksek ısı ve yaklaşık 1 ton yakıtta bıraktığı 3 kilogram külü ile çevreci özelliğinden dolayı ilgi gören yakıt, düşük maliyeti nedeniyle de tercih ediliyor. ( Cem Genco - Anadolu Ajansı )

Türkiye'nin önemli tarım merkezlerinden ve yaklaşık 16 milyon zeytin ağacının bulunduğu Hatay'da, zeytin çekirdekleri kalorifer yakıtına dönüştürülüyor. Hatay'da 275 bin 578 hektar tarım arazisinin yüzde 18'inde zeytin üretimi gerçekleştiriliyor. Hasat edilerek bir kısmı sofralık bir kısmı da zeytinyağı olarak değerlendirilen zeytinlerin çekirdekleri de ekonomiye kazandırılıyor. Hasadın ardından fabrikalara götürülen zeytinler yıkama, kırma, pres işlemlerinden geçiriliyor ve ardından suyu ayrıştırılarak zeytinyağı üretiliyor. ( Cem Genco - Anadolu Ajansı )

Türkiye'nin önemli tarım merkezlerinden ve yaklaşık 16 milyon zeytin ağacının bulunduğu Hatay'da, zeytin çekirdekleri kalorifer yakıtına dönüştürülüyor. Hatay'da 275 bin 578 hektar tarım arazisinin yüzde 18'inde zeytin üretimi gerçekleştiriliyor. Hasat edilerek bir kısmı sofralık bir kısmı da zeytinyağı olarak değerlendirilen zeytinlerin çekirdekleri de ekonomiye kazandırılıyor. 1 ton çekirdekten yaklaşık 500 kilogram yakıt elde ediliyor. ( Cem Genco - Anadolu Ajansı )

Türkiye'nin önemli tarım merkezlerinden ve yaklaşık 16 milyon zeytin ağacının bulunduğu Hatay'da, zeytin çekirdekleri kalorifer yakıtına dönüştürülüyor. Hatay'da 275 bin 578 hektar tarım arazisinin yüzde 18'inde zeytin üretimi gerçekleştiriliyor. Hasat edilerek bir kısmı sofralık bir kısmı da zeytinyağı olarak değerlendirilen zeytinlerin çekirdekleri de ekonomiye kazandırılıyor. Hasadın ardından fabrikalara götürülen zeytinler yıkama, kırma, pres işlemlerinden geçiriliyor ve ardından suyu ayrıştırılarak zeytinyağı üretiliyor. Zeytinin atık olarak çıkan çekirdekleri de aynı fabrikalarda özel makinelerde çeşitli işlemlerden geçirilip granül haline getirilerek, yakıt olarak kullanılmak üzere 25 ve 50 kilogramlık çuvallara dolduruluyor. ( Cem Genco - Anadolu Ajansı )

Türkiye'nin önemli tarım merkezlerinden ve yaklaşık 16 milyon zeytin ağacının bulunduğu Hatay'da, zeytin çekirdekleri kalorifer yakıtına dönüştürülüyor. Hatay'da 275 bin 578 hektar tarım arazisinin yüzde 18'inde zeytin üretimi gerçekleştiriliyor. Hasat edilerek bir kısmı sofralık bir kısmı da zeytinyağı olarak değerlendirilen zeytinlerin çekirdekleri de ekonomiye kazandırılıyor. Hasadın ardından fabrikalara götürülen zeytinler yıkama, kırma, pres işlemlerinden geçiriliyor ve ardından suyu ayrıştırılarak zeytinyağı üretiliyor. Zeytinin atık olarak çıkan çekirdekleri de aynı fabrikalarda özel makinelerde çeşitli işlemlerden geçirilip granül haline getirilerek, yakıt olarak kullanılmak üzere 25 ve 50 kilogramlık çuvallara dolduruluyor. ( Cem Genco - Anadolu Ajansı )

Türkiye'nin önemli tarım merkezlerinden ve yaklaşık 16 milyon zeytin ağacının bulunduğu Hatay'da, zeytin çekirdekleri kalorifer yakıtına dönüştürülüyor. Hatay'da 275 bin 578 hektar tarım arazisinin yüzde 18'inde zeytin üretimi gerçekleştiriliyor. Hasat edilerek bir kısmı sofralık bir kısmı da zeytinyağı olarak değerlendirilen zeytinlerin çekirdekleri de ekonomiye kazandırılıyor. Hasadın ardından fabrikalara götürülen zeytinler yıkama, kırma, pres işlemlerinden geçiriliyor ve ardından suyu ayrıştırılarak zeytinyağı üretiliyor. ( Cem Genco - Anadolu Ajansı )

Türkiye'nin önemli tarım merkezlerinden ve yaklaşık 16 milyon zeytin ağacının bulunduğu Hatay'da, zeytin çekirdekleri kalorifer yakıtına dönüştürülüyor. Hatay'da 275 bin 578 hektar tarım arazisinin yüzde 18'inde zeytin üretimi gerçekleştiriliyor. Hasat edilerek bir kısmı sofralık bir kısmı da zeytinyağı olarak değerlendirilen zeytinlerin çekirdekleri de ekonomiye kazandırılıyor. Hasadın ardından fabrikalara götürülen zeytinler yıkama, kırma, pres işlemlerinden geçiriliyor ve ardından suyu ayrıştırılarak zeytinyağı üretiliyor. ( Cem Genco - Anadolu Ajansı )

Türkiye'nin önemli tarım merkezlerinden ve yaklaşık 16 milyon zeytin ağacının bulunduğu Hatay'da, zeytin çekirdekleri kalorifer yakıtına dönüştürülüyor. Hatay'da 275 bin 578 hektar tarım arazisinin yüzde 18'inde zeytin üretimi gerçekleştiriliyor. Hasat edilerek bir kısmı sofralık bir kısmı da zeytinyağı olarak değerlendirilen zeytinlerin çekirdekleri de ekonomiye kazandırılıyor. Hasadın ardından fabrikalara götürülen zeytinler yıkama, kırma, pres işlemlerinden geçiriliyor ve ardından suyu ayrıştırılarak zeytinyağı üretiliyor. ( Cem Genco - Anadolu Ajansı )

Türkiye'nin önemli tarım merkezlerinden ve yaklaşık 16 milyon zeytin ağacının bulunduğu Hatay'da, zeytin çekirdekleri kalorifer yakıtına dönüştürülüyor. Hatay'da 275 bin 578 hektar tarım arazisinin yüzde 18'inde zeytin üretimi gerçekleştiriliyor. Hasat edilerek bir kısmı sofralık bir kısmı da zeytinyağı olarak değerlendirilen zeytinlerin çekirdekleri de ekonomiye kazandırılıyor. Hasadın ardından fabrikalara götürülen zeytinler yıkama, kırma, pres işlemlerinden geçiriliyor ve ardından suyu ayrıştırılarak zeytinyağı üretiliyor. Zeytinin atık olarak çıkan çekirdekleri de aynı fabrikalarda özel makinelerde çeşitli işlemlerden geçirilip granül haline getirilerek, yakıt olarak kullanılmak üzere 25 ve 50 kilogramlık çuvallara dolduruluyor. ( Cem Genco - Anadolu Ajansı )

Türkiye'nin önemli tarım merkezlerinden ve yaklaşık 16 milyon zeytin ağacının bulunduğu Hatay'da, zeytin çekirdekleri kalorifer yakıtına dönüştürülüyor. Hatay'da 275 bin 578 hektar tarım arazisinin yüzde 18'inde zeytin üretimi gerçekleştiriliyor. Hasat edilerek bir kısmı sofralık bir kısmı da zeytinyağı olarak değerlendirilen zeytinlerin çekirdekleri de ekonomiye kazandırılıyor. Hasadın ardından fabrikalara götürülen zeytinler yıkama, kırma, pres işlemlerinden geçiriliyor ve ardından suyu ayrıştırılarak zeytinyağı üretiliyor. Zeytinin atık olarak çıkan çekirdekleri de aynı fabrikalarda özel makinelerde çeşitli işlemlerden geçirilip granül haline getirilerek, yakıt olarak kullanılmak üzere 25 ve 50 kilogramlık çuvallara dolduruluyor. ( Cem Genco - Anadolu Ajansı )

Türkiye'nin önemli tarım merkezlerinden ve yaklaşık 16 milyon zeytin ağacının bulunduğu Hatay'da, zeytin çekirdekleri kalorifer yakıtına dönüştürülüyor. Hatay'da 275 bin 578 hektar tarım arazisinin yüzde 18'inde zeytin üretimi gerçekleştiriliyor. Hasat edilerek bir kısmı sofralık bir kısmı da zeytinyağı olarak değerlendirilen zeytinlerin çekirdekleri de ekonomiye kazandırılıyor. Hasadın ardından fabrikalara götürülen zeytinler yıkama, kırma, pres işlemlerinden geçiriliyor ve ardından suyu ayrıştırılarak zeytinyağı üretiliyor. Zeytinin atık olarak çıkan çekirdekleri de aynı fabrikalarda özel makinelerde çeşitli işlemlerden geçirilip granül haline getirilerek, yakıt olarak kullanılmak üzere 25 ve 50 kilogramlık çuvallara dolduruluyor. ( Cem Genco - Anadolu Ajansı )

Türkiye'nin önemli tarım merkezlerinden ve yaklaşık 16 milyon zeytin ağacının bulunduğu Hatay'da, zeytin çekirdekleri kalorifer yakıtına dönüştürülüyor. Hatay'da 275 bin 578 hektar tarım arazisinin yüzde 18'inde zeytin üretimi gerçekleştiriliyor. Hasat edilerek bir kısmı sofralık bir kısmı da zeytinyağı olarak değerlendirilen zeytinlerin çekirdekleri de ekonomiye kazandırılıyor. Hasadın ardından fabrikalara götürülen zeytinler yıkama, kırma, pres işlemlerinden geçiriliyor ve ardından suyu ayrıştırılarak zeytinyağı üretiliyor. Zeytinin atık olarak çıkan çekirdekleri de aynı fabrikalarda özel makinelerde çeşitli işlemlerden geçirilip granül haline getirilerek, yakıt olarak kullanılmak üzere 25 ve 50 kilogramlık çuvallara dolduruluyor. 1 ton çekirdekten yaklaşık 500 kilogram yakıt elde ediliyor. ( Cem Genco - Anadolu Ajansı )

Türkiye'nin önemli tarım merkezlerinden ve yaklaşık 16 milyon zeytin ağacının bulunduğu Hatay'da, zeytin çekirdekleri kalorifer yakıtına dönüştürülüyor. Hatay'da 275 bin 578 hektar tarım arazisinin yüzde 18'inde zeytin üretimi gerçekleştiriliyor. Hasat edilerek bir kısmı sofralık bir kısmı da zeytinyağı olarak değerlendirilen zeytinlerin çekirdekleri de ekonomiye kazandırılıyor. Hasadın ardından fabrikalara götürülen zeytinler yıkama, kırma, pres işlemlerinden geçiriliyor ve ardından suyu ayrıştırılarak zeytinyağı üretiliyor. Zeytinin atık olarak çıkan çekirdekleri de aynı fabrikalarda özel makinelerde çeşitli işlemlerden geçirilip granül haline getirilerek, yakıt olarak kullanılmak üzere 25 ve 50 kilogramlık çuvallara dolduruluyor. 1 ton çekirdekten yaklaşık 500 kilogram yakıt elde ediliyor. Yüksek ısı ve yaklaşık 1 ton yakıtta bıraktığı 3 kilogram külü ile çevreci özelliğinden dolayı ilgi gören yakıt, düşük maliyeti nedeniyle de tercih ediliyor. ( Cem Genco - Anadolu Ajansı )

Türkiye'nin önemli tarım merkezlerinden ve yaklaşık 16 milyon zeytin ağacının bulunduğu Hatay'da, zeytin çekirdekleri kalorifer yakıtına dönüştürülüyor. Hatay'da 275 bin 578 hektar tarım arazisinin yüzde 18'inde zeytin üretimi gerçekleştiriliyor. Hasat edilerek bir kısmı sofralık bir kısmı da zeytinyağı olarak değerlendirilen zeytinlerin çekirdekleri de ekonomiye kazandırılıyor. Hasadın ardından fabrikalara götürülen zeytinler yıkama, kırma, pres işlemlerinden geçiriliyor ve ardından suyu ayrıştırılarak zeytinyağı üretiliyor. Zeytinin atık olarak çıkan çekirdekleri de aynı fabrikalarda özel makinelerde çeşitli işlemlerden geçirilip granül haline getirilerek, yakıt olarak kullanılmak üzere 25 ve 50 kilogramlık çuvallara dolduruluyor. 1 ton çekirdekten yaklaşık 500 kilogram yakıt elde ediliyor. Yüksek ısı ve yaklaşık 1 ton yakıtta bıraktığı 3 kilogram külü ile çevreci özelliğinden dolayı ilgi gören yakıt, düşük maliyeti nedeniyle de tercih ediliyor. ( Cem Genco - Anadolu Ajansı )

Türkiye'nin önemli tarım merkezlerinden ve yaklaşık 16 milyon zeytin ağacının bulunduğu Hatay'da, zeytin çekirdekleri kalorifer yakıtına dönüştürülüyor. Hatay'da 275 bin 578 hektar tarım arazisinin yüzde 18'inde zeytin üretimi gerçekleştiriliyor. Hasat edilerek bir kısmı sofralık bir kısmı da zeytinyağı olarak değerlendirilen zeytinlerin çekirdekleri de ekonomiye kazandırılıyor. Hasadın ardından fabrikalara götürülen zeytinler yıkama, kırma, pres işlemlerinden geçiriliyor ve ardından suyu ayrıştırılarak zeytinyağı üretiliyor. Zeytinin atık olarak çıkan çekirdekleri de aynı fabrikalarda özel makinelerde çeşitli işlemlerden geçirilip granül haline getirilerek, yakıt olarak kullanılmak üzere 25 ve 50 kilogramlık çuvallara dolduruluyor. 1 ton çekirdekten yaklaşık 500 kilogram yakıt elde ediliyor. Yüksek ısı ve yaklaşık 1 ton yakıtta bıraktığı 3 kilogram külü ile çevreci özelliğinden dolayı ilgi gören yakıt, düşük maliyeti nedeniyle de tercih ediliyor. ( Cem Genco - Anadolu Ajansı )

Türkiye'nin önemli tarım merkezlerinden ve yaklaşık 16 milyon zeytin ağacının bulunduğu Hatay'da, zeytin çekirdekleri kalorifer yakıtına dönüştürülüyor. Hatay'da 275 bin 578 hektar tarım arazisinin yüzde 18'inde zeytin üretimi gerçekleştiriliyor. Hasat edilerek bir kısmı sofralık bir kısmı da zeytinyağı olarak değerlendirilen zeytinlerin çekirdekleri de ekonomiye kazandırılıyor. Hasadın ardından fabrikalara götürülen zeytinler yıkama, kırma, pres işlemlerinden geçiriliyor ve ardından suyu ayrıştırılarak zeytinyağı üretiliyor. Zeytinin atık olarak çıkan çekirdekleri de aynı fabrikalarda özel makinelerde çeşitli işlemlerden geçirilip granül haline getirilerek, yakıt olarak kullanılmak üzere 25 ve 50 kilogramlık çuvallara dolduruluyor. 1 ton çekirdekten yaklaşık 500 kilogram yakıt elde ediliyor. Yüksek ısı ve yaklaşık 1 ton yakıtta bıraktığı 3 kilogram külü ile çevreci özelliğinden dolayı ilgi gören yakıt, düşük maliyeti nedeniyle de tercih ediliyor. ( Cem Genco - Anadolu Ajansı )

Türkiye'nin önemli tarım merkezlerinden ve yaklaşık 16 milyon zeytin ağacının bulunduğu Hatay'da, zeytin çekirdekleri kalorifer yakıtına dönüştürülüyor. Hatay'da 275 bin 578 hektar tarım arazisinin yüzde 18'inde zeytin üretimi gerçekleştiriliyor. Hasat edilerek bir kısmı sofralık bir kısmı da zeytinyağı olarak değerlendirilen zeytinlerin çekirdekleri de ekonomiye kazandırılıyor. Hasadın ardından fabrikalara götürülen zeytinler yıkama, kırma, pres işlemlerinden geçiriliyor ve ardından suyu ayrıştırılarak zeytinyağı üretiliyor. Zeytinin atık olarak çıkan çekirdekleri de aynı fabrikalarda özel makinelerde çeşitli işlemlerden geçirilip granül haline getirilerek, yakıt olarak kullanılmak üzere 25 ve 50 kilogramlık çuvallara dolduruluyor. ( Cem Genco - Anadolu Ajansı )

Türkiye'nin önemli tarım merkezlerinden ve yaklaşık 16 milyon zeytin ağacının bulunduğu Hatay'da, zeytin çekirdekleri kalorifer yakıtına dönüştürülüyor. Hasat edilerek bir kısmı sofralık bir kısmı da zeytinyağı olarak değerlendirilen zeytinlerin çekirdekleri de ekonomiye kazandırılıyor. ( Cem Genco - Anadolu Ajansı )

Türkiye'nin önemli tarım merkezlerinden ve yaklaşık 16 milyon zeytin ağacının bulunduğu Hatay'da, zeytin çekirdekleri kalorifer yakıtına dönüştürülüyor. Hasat edilerek bir kısmı sofralık bir kısmı da zeytinyağı olarak değerlendirilen zeytinlerin çekirdekleri de ekonomiye kazandırılıyor. ( Cem Genco - Anadolu Ajansı )

Türkiye'nin önemli tarım merkezlerinden ve yaklaşık 16 milyon zeytin ağacının bulunduğu Hatay'da, zeytin çekirdekleri kalorifer yakıtına dönüştürülüyor. Hatay'da 275 bin 578 hektar tarım arazisinin yüzde 18'inde zeytin üretimi gerçekleştiriliyor. Hasat edilerek bir kısmı sofralık bir kısmı da zeytinyağı olarak değerlendirilen zeytinlerin çekirdekleri de ekonomiye kazandırılıyor. Hasadın ardından fabrikalara götürülen zeytinler yıkama, kırma, pres işlemlerinden geçiriliyor ve ardından suyu ayrıştırılarak zeytinyağı üretiliyor. Zeytinin atık olarak çıkan çekirdekleri de aynı fabrikalarda özel makinelerde çeşitli işlemlerden geçirilip granül haline getirilerek, yakıt olarak kullanılmak üzere 25 ve 50 kilogramlık çuvallara dolduruluyor. 1 ton çekirdekten yaklaşık 500 kilogram yakıt elde ediliyor. Yüksek ısı ve yaklaşık 1 ton yakıtta bıraktığı 3 kilogram külü ile çevreci özelliğinden dolayı ilgi gören yakıt, düşük maliyeti nedeniyle de tercih ediliyor. ( Cem Genco - Anadolu Ajansı )

Türkiye'nin önemli tarım merkezlerinden ve yaklaşık 16 milyon zeytin ağacının bulunduğu Hatay'da, zeytin çekirdekleri kalorifer yakıtına dönüştürülüyor. Hatay'da 275 bin 578 hektar tarım arazisinin yüzde 18'inde zeytin üretimi gerçekleştiriliyor. Hasat edilerek bir kısmı sofralık bir kısmı da zeytinyağı olarak değerlendirilen zeytinlerin çekirdekleri de ekonomiye kazandırılıyor. Hasadın ardından fabrikalara götürülen zeytinler yıkama, kırma, pres işlemlerinden geçiriliyor ve ardından suyu ayrıştırılarak zeytinyağı üretiliyor. Zeytinin atık olarak çıkan çekirdekleri de aynı fabrikalarda özel makinelerde çeşitli işlemlerden geçirilip granül haline getirilerek, yakıt olarak kullanılmak üzere 25 ve 50 kilogramlık çuvallara dolduruluyor. 1 ton çekirdekten yaklaşık 500 kilogram yakıt elde ediliyor. Yüksek ısı ve yaklaşık 1 ton yakıtta bıraktığı 3 kilogram külü ile çevreci özelliğinden dolayı ilgi gören yakıt, düşük maliyeti nedeniyle de tercih ediliyor. ( Cem Genco - Anadolu Ajansı )

Türkiye'nin önemli tarım merkezlerinden ve yaklaşık 16 milyon zeytin ağacının bulunduğu Hatay'da, zeytin çekirdekleri kalorifer yakıtına dönüştürülüyor. Hasat edilerek bir kısmı sofralık bir kısmı da zeytinyağı olarak değerlendirilen zeytinlerin çekirdekleri de ekonomiye kazandırılıyor. ( Cem Genco - Anadolu Ajansı )

Türkiye'nin önemli tarım merkezlerinden ve yaklaşık 16 milyon zeytin ağacının bulunduğu Hatay'da, zeytin çekirdekleri kalorifer yakıtına dönüştürülüyor. Hatay'da 275 bin 578 hektar tarım arazisinin yüzde 18'inde zeytin üretimi gerçekleştiriliyor. Hasat edilerek bir kısmı sofralık bir kısmı da zeytinyağı olarak değerlendirilen zeytinlerin çekirdekleri de ekonomiye kazandırılıyor. Hasadın ardından fabrikalara götürülen zeytinler yıkama, kırma, pres işlemlerinden geçiriliyor ve ardından suyu ayrıştırılarak zeytinyağı üretiliyor. Zeytinin atık olarak çıkan çekirdekleri de aynı fabrikalarda özel makinelerde çeşitli işlemlerden geçirilip granül haline getirilerek, yakıt olarak kullanılmak üzere 25 ve 50 kilogramlık çuvallara dolduruluyor. 1 ton çekirdekten yaklaşık 500 kilogram yakıt elde ediliyor. Yüksek ısı ve yaklaşık 1 ton yakıtta bıraktığı 3 kilogram külü ile çevreci özelliğinden dolayı ilgi gören yakıt, düşük maliyeti nedeniyle de tercih ediliyor. ( Cem Genco - Anadolu Ajansı )

Türkiye'nin önemli tarım merkezlerinden ve yaklaşık 16 milyon zeytin ağacının bulunduğu Hatay'da, zeytin çekirdekleri kalorifer yakıtına dönüştürülüyor. Hatay'da 275 bin 578 hektar tarım arazisinin yüzde 18'inde zeytin üretimi gerçekleştiriliyor. Hasat edilerek bir kısmı sofralık bir kısmı da zeytinyağı olarak değerlendirilen zeytinlerin çekirdekleri de ekonomiye kazandırılıyor. Hasadın ardından fabrikalara götürülen zeytinler yıkama, kırma, pres işlemlerinden geçiriliyor ve ardından suyu ayrıştırılarak zeytinyağı üretiliyor. Zeytinin atık olarak çıkan çekirdekleri de aynı fabrikalarda özel makinelerde çeşitli işlemlerden geçirilip granül haline getirilerek, yakıt olarak kullanılmak üzere 25 ve 50 kilogramlık çuvallara dolduruluyor. 1 ton çekirdekten yaklaşık 500 kilogram yakıt elde ediliyor. Yüksek ısı ve yaklaşık 1 ton yakıtta bıraktığı 3 kilogram külü ile çevreci özelliğinden dolayı ilgi gören yakıt, düşük maliyeti nedeniyle de tercih ediliyor. ( Cem Genco - Anadolu Ajansı )

Türkiye'nin önemli tarım merkezlerinden ve yaklaşık 16 milyon zeytin ağacının bulunduğu Hatay'da, zeytin çekirdekleri kalorifer yakıtına dönüştürülüyor. Hatay'da 275 bin 578 hektar tarım arazisinin yüzde 18'inde zeytin üretimi gerçekleştiriliyor. Hasat edilerek bir kısmı sofralık bir kısmı da zeytinyağı olarak değerlendirilen zeytinlerin çekirdekleri de ekonomiye kazandırılıyor. Hasadın ardından fabrikalara götürülen zeytinler yıkama, kırma, pres işlemlerinden geçiriliyor ve ardından suyu ayrıştırılarak zeytinyağı üretiliyor. Zeytinin atık olarak çıkan çekirdekleri de aynı fabrikalarda özel makinelerde çeşitli işlemlerden geçirilip granül haline getirilerek, yakıt olarak kullanılmak üzere 25 ve 50 kilogramlık çuvallara dolduruluyor. 1 ton çekirdekten yaklaşık 500 kilogram yakıt elde ediliyor. Yüksek ısı ve yaklaşık 1 ton yakıtta bıraktığı 3 kilogram külü ile çevreci özelliğinden dolayı ilgi gören yakıt, düşük maliyeti nedeniyle de tercih ediliyor. ( Cem Genco - Anadolu Ajansı )

Türkiye'nin önemli tarım merkezlerinden ve yaklaşık 16 milyon zeytin ağacının bulunduğu Hatay'da, zeytin çekirdekleri kalorifer yakıtına dönüştürülüyor. Hatay'da 275 bin 578 hektar tarım arazisinin yüzde 18'inde zeytin üretimi gerçekleştiriliyor. Hasat edilerek bir kısmı sofralık bir kısmı da zeytinyağı olarak değerlendirilen zeytinlerin çekirdekleri de ekonomiye kazandırılıyor. Hasadın ardından fabrikalara götürülen zeytinler yıkama, kırma, pres işlemlerinden geçiriliyor ve ardından suyu ayrıştırılarak zeytinyağı üretiliyor. Zeytinin atık olarak çıkan çekirdekleri de aynı fabrikalarda özel makinelerde çeşitli işlemlerden geçirilip granül haline getirilerek, yakıt olarak kullanılmak üzere 25 ve 50 kilogramlık çuvallara dolduruluyor. 1 ton çekirdekten yaklaşık 500 kilogram yakıt elde ediliyor. Yüksek ısı ve yaklaşık 1 ton yakıtta bıraktığı 3 kilogram külü ile çevreci özelliğinden dolayı ilgi gören yakıt, düşük maliyeti nedeniyle de tercih ediliyor. ( Cem Genco - Anadolu Ajansı )

Türkiye'nin önemli tarım merkezlerinden ve yaklaşık 16 milyon zeytin ağacının bulunduğu Hatay'da, zeytin çekirdekleri kalorifer yakıtına dönüştürülüyor. Hatay'da 275 bin 578 hektar tarım arazisinin yüzde 18'inde zeytin üretimi gerçekleştiriliyor. Hasat edilerek bir kısmı sofralık bir kısmı da zeytinyağı olarak değerlendirilen zeytinlerin çekirdekleri de ekonomiye kazandırılıyor. Hasadın ardından fabrikalara götürülen zeytinler yıkama, kırma, pres işlemlerinden geçiriliyor ve ardından suyu ayrıştırılarak zeytinyağı üretiliyor. Zeytinin atık olarak çıkan çekirdekleri de aynı fabrikalarda özel makinelerde çeşitli işlemlerden geçirilip granül haline getirilerek, yakıt olarak kullanılmak üzere 25 ve 50 kilogramlık çuvallara dolduruluyor. 1 ton çekirdekten yaklaşık 500 kilogram yakıt elde ediliyor. Yüksek ısı ve yaklaşık 1 ton yakıtta bıraktığı 3 kilogram külü ile çevreci özelliğinden dolayı ilgi gören yakıt, düşük maliyeti nedeniyle de tercih ediliyor. ( Cem Genco - Anadolu Ajansı )

Türkiye'nin önemli tarım merkezlerinden ve yaklaşık 16 milyon zeytin ağacının bulunduğu Hatay'da, zeytin çekirdekleri kalorifer yakıtına dönüştürülüyor. Hasat edilerek bir kısmı sofralık bir kısmı da zeytinyağı olarak değerlendirilen zeytinlerin çekirdekleri de ekonomiye kazandırılıyor. ( Cem Genco - Anadolu Ajansı )

Türkiye'nin önemli tarım merkezlerinden ve yaklaşık 16 milyon zeytin ağacının bulunduğu Hatay'da, zeytin çekirdekleri kalorifer yakıtına dönüştürülüyor. Hasat edilerek bir kısmı sofralık bir kısmı da zeytinyağı olarak değerlendirilen zeytinlerin çekirdekleri de ekonomiye kazandırılıyor. ( Cem Genco - Anadolu Ajansı )

Türkiye'nin önemli tarım merkezlerinden ve yaklaşık 16 milyon zeytin ağacının bulunduğu Hatay'da, zeytin çekirdekleri kalorifer yakıtına dönüştürülüyor. Hasat edilerek bir kısmı sofralık bir kısmı da zeytinyağı olarak değerlendirilen zeytinlerin çekirdekleri de ekonomiye kazandırılıyor. ( Cem Genco - Anadolu Ajansı )