Dolar
42.48
Euro
49.45
Altın
4,253.64
ETH/USDT
2,845.30
BTC/USDT
86,487.00
BIST 100
11,063.34
Gökova Körfezi'nin kıyılarında, aromasını "Deli Memet" rüzgarından alan susamın üretimi arttı
10.09.2025

İlde en fazla susam ekilen bölgelerden birisi olan Ula ilçesinin Gökova Mahalledeki çiftçiler, Gökova Körfezi'nden esen ve yörede "Deli Memet" adı verilen rüzgarın getirdiği iyot sayesinde özgün bir aroma kazanan susamın hasadına başladı.

Gökova Körfezi'nin kıyılarında, aromasını "Deli Memet" rüzgarından alan susamın üretimi arttı
Fotoğraf: Durmuş Genç

Genelde kadınların çalıştığı susam hasadında, mahsul toplandıktan sonra desteler halinde yerde bekletiliyor, ardından kümeler halinde kurutuluyor. ( Durmuş Genç - Anadolu Ajansı )

Gökova Körfezi'nin kıyılarında, aromasını "Deli Memet" rüzgarından alan susamın üretimi arttı
Fotoğraf: Durmuş Genç

Gökova Körfezi'nin kıyılarında, aromasını "Deli Memet" rüzgarından alan susamın üretimi arttı
Fotoğraf: Durmuş Genç

Gökova Körfezi'nin kıyılarında, aromasını "Deli Memet" rüzgarından alan susamın üretimi arttı
Fotoğraf: Durmuş Genç

Muğla'da yetiştirilen, Gökova Körfezi'nden esen ve yörede "Deli Memet" adı verilen rüzgarın getirdiği iyot sayesinde özgün bir aroma kazanan susam, yurt içi ve dışından gelen yoğun taleple üreticisini memnun ediyor. İlde en fazla susam ekilen bölgelerden birisi olan Ula ilçesinin Gökova Mahalledeki çiftçiler, Gökova Körfezi'nden esen ve yörede "Deli Memet" adı verilen rüzgarın getirdiği iyot sayesinde özgün bir aroma kazanan susamın hasadına başladı. Genelde kadınların çalıştığı susam hasadında, mahsul toplandıktan sonra desteler halinde yerde bekletiliyor, ardından kümeler halinde kurutuluyor. ( Durmuş Genç - Anadolu Ajansı )

Gökova Körfezi'nin kıyılarında, aromasını "Deli Memet" rüzgarından alan susamın üretimi arttı
Fotoğraf: Durmuş Genç

Muğla'da yetiştirilen, Gökova Körfezi'nden esen ve yörede "Deli Memet" adı verilen rüzgarın getirdiği iyot sayesinde özgün bir aroma kazanan susam, yurt içi ve dışından gelen yoğun taleple üreticisini memnun ediyor. İlde en fazla susam ekilen bölgelerden birisi olan Ula ilçesinin Gökova Mahalledeki çiftçiler, Gökova Körfezi'nden esen ve yörede "Deli Memet" adı verilen rüzgarın getirdiği iyot sayesinde özgün bir aroma kazanan susamın hasadına başladı. Genelde kadınların çalıştığı susam hasadında, mahsul toplandıktan sonra desteler halinde yerde bekletiliyor, ardından kümeler halinde kurutuluyor. ( Durmuş Genç - Anadolu Ajansı )

Gökova Körfezi'nin kıyılarında, aromasını "Deli Memet" rüzgarından alan susamın üretimi arttı
Fotoğraf: Durmuş Genç

Muğla'da yetiştirilen, Gökova Körfezi'nden esen ve yörede "Deli Memet" adı verilen rüzgarın getirdiği iyot sayesinde özgün bir aroma kazanan susam, yurt içi ve dışından gelen yoğun taleple üreticisini memnun ediyor. İlde en fazla susam ekilen bölgelerden birisi olan Ula ilçesinin Gökova Mahallesi'nde çiftçiler, susam hasadına başladı. Sabah erken saatlerden itibaren tarlalara gelen tarım işçileri, makinelerin girmediği alanlarda ürünü elleriyle topluyor. ( Durmuş Genç - Anadolu Ajansı )

Gökova Körfezi'nin kıyılarında, aromasını "Deli Memet" rüzgarından alan susamın üretimi arttı
Fotoğraf: Durmuş Genç

Muğla'da yetiştirilen, Gökova Körfezi'nden esen ve yörede "Deli Memet" adı verilen rüzgarın getirdiği iyot sayesinde özgün bir aroma kazanan susam, yurt içi ve dışından gelen yoğun taleple üreticisini memnun ediyor. İlde en fazla susam ekilen bölgelerden birisi olan Ula ilçesinin Gökova Mahallesi'nde çiftçiler, susam hasadına başladı. Sabah erken saatlerden itibaren tarlalara gelen tarım işçileri, makinelerin girmediği alanlarda ürünü elleriyle topluyor. ( Durmuş Genç - Anadolu Ajansı )

Gökova Körfezi'nin kıyılarında, aromasını "Deli Memet" rüzgarından alan susamın üretimi arttı
Fotoğraf: Durmuş Genç

Muğla'da yetiştirilen, Gökova Körfezi'nden esen ve yörede "Deli Memet" adı verilen rüzgarın getirdiği iyot sayesinde özgün bir aroma kazanan susam, yurt içi ve dışından gelen yoğun taleple üreticisini memnun ediyor. İlde en fazla susam ekilen bölgelerden birisi olan Ula ilçesinin Gökova Mahallesi'nde çiftçiler, susam hasadına başladı. Sabah erken saatlerden itibaren tarlalara gelen tarım işçileri, makinelerin girmediği alanlarda ürünü elleriyle topluyor. ( Durmuş Genç - Anadolu Ajansı )

Gökova Körfezi'nin kıyılarında, aromasını "Deli Memet" rüzgarından alan susamın üretimi arttı
Fotoğraf: Durmuş Genç

Muğla'da yetiştirilen, Gökova Körfezi'nden esen ve yörede "Deli Memet" adı verilen rüzgarın getirdiği iyot sayesinde özgün bir aroma kazanan susam, yurt içi ve dışından gelen yoğun taleple üreticisini memnun ediyor. İlde en fazla susam ekilen bölgelerden birisi olan Ula ilçesinin Gökova Mahallesi'nde çiftçiler, susam hasadına başladı. Sabah erken saatlerden itibaren tarlalara gelen tarım işçileri, makinelerin girmediği alanlarda ürünü elleriyle topluyor. ( Durmuş Genç - Anadolu Ajansı )

Gökova Körfezi'nin kıyılarında, aromasını "Deli Memet" rüzgarından alan susamın üretimi arttı
Fotoğraf: Durmuş Genç

Muğla'da yetiştirilen, Gökova Körfezi'nden esen ve yörede "Deli Memet" adı verilen rüzgarın getirdiği iyot sayesinde özgün bir aroma kazanan susam, yurt içi ve dışından gelen yoğun taleple üreticisini memnun ediyor. İl Tarım ve Orman Müdürü Seyfettin Baydar, AA muhabirine açıklama yaptı. ( Durmuş Genç - Anadolu Ajansı )

instagram_banner

Türkiye’den, dünyadan, havadan, karadan, hayatın tam merkezinden en güçlü kareler Instagram hesabımızda. Takip edin.

En Yeniler