
1961 yılından bu yana kutlanan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, 24 saat haber kovalayan basın çalışanlarının görev sırasında yaşadığı zorluk ve sıkıntıları tekrar hatırlattı. İletişim teknolojisinde yaşanan hızlı gelişmeler haberin insanlara ulaşma hızını artırsa da gazetecilerin habere ulaşma ve haber yapmada yaşadığı zorlukları değiştirmedi. Merkezi New York'ta bulunan Gazetecileri Koruma Komitesi 1992 yılından bu yana bin 40 gazetecinin yaşamını yitirdiğini açıklarken, gazetecilik dünyada tehlikeli meslekler arasında yer almayı sürdürdü. Kalemi ve objektifinden başka silahı olmayan gazetecilerin haber peşindeyken yine kendi arkadaşlarının çektiği kareler, haber kovalamanın hem eğlenceli, hem zor şartlarını bir kez daha gözler önüne serdi. Danıştay Başkanlığı'nın içinden görüntü almak için çalışan basın mensupları ilginç görüntüler oluşturdu. Ankara 12/06/2008 (Fırat Yurdakul - Anadolu Ajansı)

1961 yılından bu yana kutlanan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, 24 saat haber kovalayan basın çalışanlarının görev sırasında yaşadığı zorluk ve sıkıntıları tekrar hatırlattı. İletişim teknolojisinde yaşanan hızlı gelişmeler haberin insanlara ulaşma hızını artırsa da gazetecilerin habere ulaşma ve haber yapmada yaşadığı zorlukları değiştirmedi. Merkezi New York'ta bulunan Gazetecileri Koruma Komitesi 1992 yılından bu yana bin 40 gazetecinin yaşamını yitirdiğini açıklarken, gazetecilik dünyada tehlikeli meslekler arasında yer almayı sürdürdü. Kalemi ve objektifinden başka silahı olmayan gazetecilerin haber peşindeyken yine kendi arkadaşlarının çektiği kareler, haber kovalamanın hem eğlenceli, hem zor şartlarını bir kez daha gözler önüne serdi. Bir mitingi tepeden çekmek için duvara çıkmaya çalışan kameraman zorlukla kamerasını duvara çıkardı. Ankara 13/07/2004 (Cem Öksüz - Anadolu Ajansı)

1961 yılından bu yana kutlanan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, 24 saat haber kovalayan basın çalışanlarının görev sırasında yaşadığı zorluk ve sıkıntıları tekrar hatırlattı. İletişim teknolojisinde yaşanan hızlı gelişmeler haberin insanlara ulaşma hızını artırsa da gazetecilerin habere ulaşma ve haber yapmada yaşadığı zorlukları değiştirmedi. Merkezi New York'ta bulunan Gazetecileri Koruma Komitesi 1992 yılından bu yana bin 40 gazetecinin yaşamını yitirdiğini açıklarken, gazetecilik dünyada tehlikeli meslekler arasında yer almayı sürdürdü. Kalemi ve objektifinden başka silahı olmayan gazetecilerin haber peşindeyken yine kendi arkadaşlarının çektiği kareler, haber kovalamanın hem eğlenceli, hem zor şartlarını bir kez daha gözler önüne serdi. Şanlıurfa'da kaçan bir boğanın haberini yapmaya çalışan bir gazeteci de zor anlar yaşadı. Şanlıurfa 08/01/2006 (Mehmet Yılmaz Güldaş - Anadolu Ajansı)

1961 yılından bu yana kutlanan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, 24 saat haber kovalayan basın çalışanlarının görev sırasında yaşadığı zorluk ve sıkıntıları tekrar hatırlattı. İletişim teknolojisinde yaşanan hızlı gelişmeler haberin insanlara ulaşma hızını artırsa da gazetecilerin habere ulaşma ve haber yapmada yaşadığı zorlukları değiştirmedi. Merkezi New York'ta bulunan Gazetecileri Koruma Komitesi 1992 yılından bu yana bin 40 gazetecinin yaşamını yitirdiğini açıklarken, gazetecilik dünyada tehlikeli meslekler arasında yer almayı sürdürdü. Kalemi ve objektifinden başka silahı olmayan gazetecilerin haber peşindeyken yine kendi arkadaşlarının çektiği kareler, haber kovalamanın hem eğlenceli, hem zor şartlarını bir kez daha gözler önüne serdi. Berlin-Bremen Maçı'nı naklen aktaran bir kameramanın yağan yağmur sonrası çıplak ayakla yayın yapmaya çalışıyor. Berlin 02.08.2003 (Hakkı Akduman - Anadolu Ajansı)

1961 yılından bu yana kutlanan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, 24 saat haber kovalayan basın çalışanlarının görev sırasında yaşadığı zorluk ve sıkıntıları tekrar hatırlattı. İletişim teknolojisinde yaşanan hızlı gelişmeler haberin insanlara ulaşma hızını artırsa da gazetecilerin habere ulaşma ve haber yapmada yaşadığı zorlukları değiştirmedi. Merkezi New York'ta bulunan Gazetecileri Koruma Komitesi 1992 yılından bu yana bin 40 gazetecinin yaşamını yitirdiğini açıklarken, gazetecilik dünyada tehlikeli meslekler arasında yer almayı sürdürdü. Kalemi ve objektifinden başka silahı olmayan gazetecilerin haber peşindeyken yine kendi arkadaşlarının çektiği kareler, haber kovalamanın hem eğlenceli, hem zor şartlarını bir kez daha gözler önüne serdi. 1978 yılında Başbakan Bülent Ecevit'in düzenlediği basın toplantısını izleyen gazetecilerin kullandığı cihazlar o dönemin teknik imkanlarını da yansıtıyor. (İlhan Kuyucu - Anadolu Ajansı)

1961 yılından bu yana kutlanan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, 24 saat haber kovalayan basın çalışanlarının görev sırasında yaşadığı zorluk ve sıkıntıları tekrar hatırlattı. İletişim teknolojisinde yaşanan hızlı gelişmeler haberin insanlara ulaşma hızını artırsa da gazetecilerin habere ulaşma ve haber yapmada yaşadığı zorlukları değiştirmedi. Merkezi New York'ta bulunan Gazetecileri Koruma Komitesi 1992 yılından bu yana bin 40 gazetecinin yaşamını yitirdiğini açıklarken, gazetecilik dünyada tehlikeli meslekler arasında yer almayı sürdürdü. Kalemi ve objektifinden başka silahı olmayan gazetecilerin haber peşindeyken yine kendi arkadaşlarının çektiği kareler, haber kovalamanın hem eğlenceli, hem zor şartlarını bir kez daha gözler önüne serdi. Öldürülen Agos Gazetesi Genel yayın Yönetmeni Dink için düzenlenen "sessiz yürüyüş" eylemini görüntülemeye çalışan muhabirler zor anlar yaşadı. İstanbul 23/01/2007 (Aziz Uzun - Anadolu Ajansı)

1961 yılından bu yana kutlanan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, 24 saat haber kovalayan basın çalışanlarının görev sırasında yaşadığı zorluk ve sıkıntıları tekrar hatırlattı. İletişim teknolojisinde yaşanan hızlı gelişmeler haberin insanlara ulaşma hızını artırsa da gazetecilerin habere ulaşma ve haber yapmada yaşadığı zorlukları değiştirmedi. Merkezi New York'ta bulunan Gazetecileri Koruma Komitesi 1992 yılından bu yana bin 40 gazetecinin yaşamını yitirdiğini açıklarken, gazetecilik dünyada tehlikeli meslekler arasında yer almayı sürdürdü. Kalemi ve objektifinden başka silahı olmayan gazetecilerin haber peşindeyken yine kendi arkadaşlarının çektiği kareler, haber kovalamanın hem eğlenceli, hem zor şartlarını bir kez daha gözler önüne serdi. Kullanılan teknoloji sürekli kendini yenilese de habercilik hep zor meslek olarak kalmaya devam edecek gibi görünüyor. 1979 yılında Başbakan Ecevit' Ankara 24/01/1979 (AA Arşivi - Anadolu Ajansı)

1961 yılından bu yana kutlanan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, 24 saat haber kovalayan basın çalışanlarının görev sırasında yaşadığı zorluk ve sıkıntıları tekrar hatırlattı. İletişim teknolojisinde yaşanan hızlı gelişmeler haberin insanlara ulaşma hızını artırsa da gazetecilerin habere ulaşma ve haber yapmada yaşadığı zorlukları değiştirmedi. Merkezi New York'ta bulunan Gazetecileri Koruma Komitesi 1992 yılından bu yana bin 40 gazetecinin yaşamını yitirdiğini açıklarken, gazetecilik dünyada tehlikeli meslekler arasında yer almayı sürdürdü. Kalemi ve objektifinden başka silahı olmayan gazetecilerin haber peşindeyken yine kendi arkadaşlarının çektiği kareler, haber kovalamanın hem eğlenceli, hem zor şartlarını bir kez daha gözler önüne serdi. Manisa'da düzenlenen Cumhuriyet Mitingi'nde görev yapan gazeteciler binaların çatılarında bağlı bulunduğu kurumlara haber geçmeye çalıştı. Manisa 05/05/2007 (Mehmet Özdoğru - Anadolu Ajansı)

23. DONEM MILLETVEKILLERININ KAYIT ISLEMLERINE TBMM'DE DEVAM EDILDI. AK PARTI AFYON MILLETVEKILI AHMET KOCA KAYIT ESNASINDA BASIN MENSUPLARINA LOKUM DAGITTI. BIR BASIN MENSUBU DA KARSILIGINDA KOCA'YA LOKUM YEDIRDI. (ANADOLU AJANSI - FIRAT YURDAKUL) (20070731)

1961 yılından bu yana kutlanan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, 24 saat haber kovalayan basın çalışanlarının görev sırasında yaşadığı zorluk ve sıkıntıları tekrar hatırlattı. İletişim teknolojisinde yaşanan hızlı gelişmeler haberin insanlara ulaşma hızını artırsa da gazetecilerin habere ulaşma ve haber yapmada yaşadığı zorlukları değiştirmedi. Merkezi New York'ta bulunan Gazetecileri Koruma Komitesi 1992 yılından bu yana bin 40 gazetecinin yaşamını yitirdiğini açıklarken, gazetecilik dünyada tehlikeli meslekler arasında yer almayı sürdürdü. Kalemi ve objektifinden başka silahı olmayan gazetecilerin haber peşindeyken yine kendi arkadaşlarının çektiği kareler, haber kovalamanın hem eğlenceli, hem zor şartlarını bir kez daha gözler önüne serdi. Sivas'ta gazeteciler bir aracın kasasına binerek karla mücadele çalışmalarını görüntüledi. Sivas 09/01/2008 (Doğan Sarıtaş - Anadolu Ajansı)

1961 yılından bu yana kutlanan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, 24 saat haber kovalayan basın çalışanlarının görev sırasında yaşadığı zorluk ve sıkıntıları tekrar hatırlattı. İletişim teknolojisinde yaşanan hızlı gelişmeler haberin insanlara ulaşma hızını artırsa da gazetecilerin habere ulaşma ve haber yapmada yaşadığı zorlukları değiştirmedi. Merkezi New York'ta bulunan Gazetecileri Koruma Komitesi 1992 yılından bu yana bin 40 gazetecinin yaşamını yitirdiğini açıklarken, gazetecilik dünyada tehlikeli meslekler arasında yer almayı sürdürdü. Kalemi ve objektifinden başka silahı olmayan gazetecilerin haber peşindeyken yine kendi arkadaşlarının çektiği kareler, haber kovalamanın hem eğlenceli, hem zor şartlarını bir kez daha gözler önüne serdi. Danıştay Başkanlığı'nın içinden görüntü almak için çalışan basın mensupları ilginç görüntüler oluşturdu. Ankara 12/06/2008 (Fırat Yurdakul - Anadolu Ajansı)

1961 yılından bu yana kutlanan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, 24 saat haber kovalayan basın çalışanlarının görev sırasında yaşadığı zorluk ve sıkıntıları tekrar hatırlattı. İletişim teknolojisinde yaşanan hızlı gelişmeler haberin insanlara ulaşma hızını artırsa da gazetecilerin habere ulaşma ve haber yapmada yaşadığı zorlukları değiştirmedi. Merkezi New York'ta bulunan Gazetecileri Koruma Komitesi 1992 yılından bu yana bin 40 gazetecinin yaşamını yitirdiğini açıklarken, gazetecilik dünyada tehlikeli meslekler arasında yer almayı sürdürdü. Kalemi ve objektifinden başka silahı olmayan gazetecilerin haber peşindeyken yine kendi arkadaşlarının çektiği kareler, haber kovalamanın hem eğlenceli, hem zor şartlarını bir kez daha gözler önüne serdi. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarında çıkan olaylarda kullanılan gaz bombalarından gazeteciler de etkilendi. Ankara 01/05/2009 (Hikmet Saatçi - Anadolu Ajansı)

1961 yılından bu yana kutlanan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, 24 saat haber kovalayan basın çalışanlarının görev sırasında yaşadığı zorluk ve sıkıntıları tekrar hatırlattı. İletişim teknolojisinde yaşanan hızlı gelişmeler haberin insanlara ulaşma hızını artırsa da gazetecilerin habere ulaşma ve haber yapmada yaşadığı zorlukları değiştirmedi. Merkezi New York'ta bulunan Gazetecileri Koruma Komitesi 1992 yılından bu yana bin 40 gazetecinin yaşamını yitirdiğini açıklarken, gazetecilik dünyada tehlikeli meslekler arasında yer almayı sürdürdü. Kalemi ve objektifinden başka silahı olmayan gazetecilerin haber peşindeyken yine kendi arkadaşlarının çektiği kareler, haber kovalamanın hem eğlenceli, hem zor şartlarını bir kez daha gözler önüne serdi. Gazeteciler, geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Devlet Başkanı ve Genel kurmay Başkanı Kenan Evren'in eşi Sekine Evren için düzenlenen cenaze töreninde görüntü almaya çalıştı. Ankara (İlhan Kuyucu - Anadolu Ajansı)

1961 yılından bu yana kutlanan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, 24 saat haber kovalayan basın çalışanlarının görev sırasında yaşadığı zorluk ve sıkıntıları tekrar hatırlattı. İletişim teknolojisinde yaşanan hızlı gelişmeler haberin insanlara ulaşma hızını artırsa da gazetecilerin habere ulaşma ve haber yapmada yaşadığı zorlukları değiştirmedi. Merkezi New York'ta bulunan Gazetecileri Koruma Komitesi 1992 yılından bu yana bin 40 gazetecinin yaşamını yitirdiğini açıklarken, gazetecilik dünyada tehlikeli meslekler arasında yer almayı sürdürdü. Kalemi ve objektifinden başka silahı olmayan gazetecilerin haber peşindeyken yine kendi arkadaşlarının çektiği kareler, haber kovalamanın hem eğlenceli, hem zor şartlarını bir kez daha gözler önüne serdi. Özgür Suriye Ordusu'nun Suriye ordusu'na ait askeri üsse operasyon düzenlediği esnada çekim yapmak için bölgeye giden Anadolu Ajansı (AA) foto muhabiri Sinan Gül'ün yaralanma anını birlikte çalıştıkları ekip arkadaşları görüntüledi. Suriye 01/08/2012 (Kenan Yeşilyurt - Anadolu Ajansı)