
Gastronomi dalında Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütünün (UNESCO) "Yaratıcı Şehirler Ağı"na dahil edilmeye hak kazanan Gaziantep'in eşsiz lezzetlerine lezzet katan biber salçası, kadınların elinden hayat buluyor. Yaz ayı sonlarına doğru toplanan biberleri çöplerinden ayıklayan kadınlar, birbirinden meşakkatli işlemlerle salça yapan kadınlar, içlerindeki çekirdekleri temizledikleri biberleri yıkayıp doğruyor. Doğrama işleminin ardından çekilen biberler salça haline dönüştükten sonra 2-3 güneşte bekletilerek, tadıyla ve rengiyle meşhur Gaziantep salçası halini alıyor. Erkek çalışanalrda salça yapımında kadınlara yardım ediyor ( Feride Pelin İnal - Anadolu Ajansı )

Gastronomi dalında Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütünün (UNESCO) "Yaratıcı Şehirler Ağı"na dahil edilmeye hak kazanan Gaziantep'in eşsiz lezzetlerine lezzet katan biber salçası, kadınların elinden hayat buluyor. Yaz ayı sonlarına doğru toplanan biberleri çöplerinden ayıklayan kadınlar, birbirinden meşakkatli işlemlerle salça yapan kadınlar, içlerindeki çekirdekleri temizledikleri biberleri yıkayıp doğruyor. Doğrama işleminin ardından çekilen biberler salça haline dönüştükten sonra 2-3 güneşte bekletilerek, tadıyla ve rengiyle meşhur Gaziantep salçası halini alıyor. Erkek çalışanalrda salça yapımında kadınlara yardım ediyor ( Feride Pelin İnal - Anadolu Ajansı )

Gastronomi dalında Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütünün (UNESCO) "Yaratıcı Şehirler Ağı"na dahil edilmeye hak kazanan Gaziantep'in eşsiz lezzetlerine lezzet katan biber salçası, kadınların elinden hayat buluyor. Yaz ayı sonlarına doğru toplanan biberleri çöplerinden ayıklayan kadınlar, birbirinden meşakkatli işlemlerle salça yapan kadınlar, içlerindeki çekirdekleri temizledikleri biberleri yıkayıp doğruyor. Doğrama işleminin ardından çekilen biberler salça haline dönüştükten sonra 2-3 güneşte bekletilerek, tadıyla ve rengiyle meşhur Gaziantep salçası halini alıyor. Erkek çalışanalrda salça yapımında kadınlara yardım ediyor ( Feride Pelin İnal - Anadolu Ajansı )

Gastronomi dalında Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütünün (UNESCO) "Yaratıcı Şehirler Ağı"na dahil edilmeye hak kazanan Gaziantep'in eşsiz lezzetlerine lezzet katan biber salçası, kadınların elinden hayat buluyor. Yaz ayı sonlarına doğru toplanan biberleri çöplerinden ayıklayan kadınlar, birbirinden meşakkatli işlemlerle salça yapan kadınlar, içlerindeki çekirdekleri temizledikleri biberleri yıkayıp doğruyor. Doğrama işleminin ardından çekilen biberler salça haline dönüştükten sonra 2-3 güneşte bekletilerek, tadıyla ve rengiyle meşhur Gaziantep salçası halini alıyor. Erkek çalışanalrda salça yapımında kadınlara yardım ediyor ( Feride Pelin İnal - Anadolu Ajansı )

Gastronomi dalında Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütünün (UNESCO) "Yaratıcı Şehirler Ağı"na dahil edilmeye hak kazanan Gaziantep'in eşsiz lezzetlerine lezzet katan biber salçası, kadınların elinden hayat buluyor. Yaz ayı sonlarına doğru toplanan biberleri çöplerinden ayıklayan kadınlar, birbirinden meşakkatli işlemlerle salça yapan kadınlar, içlerindeki çekirdekleri temizledikleri biberleri yıkayıp doğruyor. Doğrama işleminin ardından çekilen biberler salça haline dönüştükten sonra 2-3 güneşte bekletilerek, tadıyla ve rengiyle meşhur Gaziantep salçası halini alıyor. ( Feride Pelin İnal - Anadolu Ajansı )

Gastronomi dalında Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütünün (UNESCO) "Yaratıcı Şehirler Ağı"na dahil edilmeye hak kazanan Gaziantep'in eşsiz lezzetlerine lezzet katan biber salçası, kadınların elinden hayat buluyor. Yaz ayı sonlarına doğru toplanan biberleri çöplerinden ayıklayan kadınlar, birbirinden meşakkatli işlemlerle salça yapan kadınlar, içlerindeki çekirdekleri temizledikleri biberleri yıkayıp doğruyor. Doğrama işleminin ardından çekilen biberler salça haline dönüştükten sonra 2-3 güneşte bekletilerek, tadıyla ve rengiyle meşhur Gaziantep salçası halini alıyor. ( Feride Pelin İnal - Anadolu Ajansı )

Gastronomi dalında Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütünün (UNESCO) "Yaratıcı Şehirler Ağı"na dahil edilmeye hak kazanan Gaziantep'in eşsiz lezzetlerine lezzet katan biber salçası, kadınların elinden hayat buluyor. Yaz ayı sonlarına doğru toplanan biberleri çöplerinden ayıklayan kadınlar, birbirinden meşakkatli işlemlerle salça yapan kadınlar, içlerindeki çekirdekleri temizledikleri biberleri yıkayıp doğruyor. Doğrama işleminin ardından çekilen biberler salça haline dönüştükten sonra 2-3 güneşte bekletilerek, tadıyla ve rengiyle meşhur Gaziantep salçası halini alıyor. ( Feride Pelin İnal - Anadolu Ajansı )

Gastronomi dalında Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütünün (UNESCO) "Yaratıcı Şehirler Ağı"na dahil edilmeye hak kazanan Gaziantep'in eşsiz lezzetlerine lezzet katan biber salçası, kadınların elinden hayat buluyor. Yaz ayı sonlarına doğru toplanan biberleri çöplerinden ayıklayan kadınlar, birbirinden meşakkatli işlemlerle salça yapan kadınlar, içlerindeki çekirdekleri temizledikleri biberleri yıkayıp doğruyor. Doğrama işleminin ardından çekilen biberler salça haline dönüştükten sonra 2-3 güneşte bekletilerek, tadıyla ve rengiyle meşhur Gaziantep salçası halini alıyor. ( Feride Pelin İnal - Anadolu Ajansı )

Gastronomi dalında Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütünün (UNESCO) "Yaratıcı Şehirler Ağı"na dahil edilmeye hak kazanan Gaziantep'in eşsiz lezzetlerine lezzet katan biber salçası, kadınların elinden hayat buluyor. Yaz ayı sonlarına doğru toplanan biberleri çöplerinden ayıklayan kadınlar, birbirinden meşakkatli işlemlerle salça yapan kadınlar, içlerindeki çekirdekleri temizledikleri biberleri yıkayıp doğruyor. Doğrama işleminin ardından çekilen biberler salça haline dönüştükten sonra 2-3 güneşte bekletilerek, tadıyla ve rengiyle meşhur Gaziantep salçası halini alıyor. ( Feride Pelin İnal - Anadolu Ajansı )

Gastronomi dalında Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütünün (UNESCO) "Yaratıcı Şehirler Ağı"na dahil edilmeye hak kazanan Gaziantep'in eşsiz lezzetlerine lezzet katan biber salçası, kadınların elinden hayat buluyor. Yaz ayı sonlarına doğru toplanan biberleri çöplerinden ayıklayan kadınlar, birbirinden meşakkatli işlemlerle salça yapan kadınlar, içlerindeki çekirdekleri temizledikleri biberleri yıkayıp doğruyor. Doğrama işleminin ardından çekilen biberler salça haline dönüştükten sonra 2-3 güneşte bekletilerek, tadıyla ve rengiyle meşhur Gaziantep salçası halini alıyor. ( Feride Pelin İnal - Anadolu Ajansı )

Gastronomi dalında Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütünün (UNESCO) "Yaratıcı Şehirler Ağı"na dahil edilmeye hak kazanan Gaziantep'in eşsiz lezzetlerine lezzet katan biber salçası, kadınların elinden hayat buluyor. Yaz ayı sonlarına doğru toplanan biberleri çöplerinden ayıklayan kadınlar, birbirinden meşakkatli işlemlerle salça yapan kadınlar, içlerindeki çekirdekleri temizledikleri biberleri yıkayıp doğruyor. Doğrama işleminin ardından çekilen biberler salça haline dönüştükten sonra 2-3 güneşte bekletilerek, tadıyla ve rengiyle meşhur Gaziantep salçası halini alıyor. ( Feride Pelin İnal - Anadolu Ajansı )

Gastronomi dalında Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütünün (UNESCO) "Yaratıcı Şehirler Ağı"na dahil edilmeye hak kazanan Gaziantep'in eşsiz lezzetlerine lezzet katan biber salçası, kadınların elinden hayat buluyor. Yaz ayı sonlarına doğru toplanan biberleri çöplerinden ayıklayan kadınlar, birbirinden meşakkatli işlemlerle salça yapan kadınlar, içlerindeki çekirdekleri temizledikleri biberleri yıkayıp doğruyor. Doğrama işleminin ardından çekilen biberler salça haline dönüştükten sonra 2-3 güneşte bekletilerek, tadıyla ve rengiyle meşhur Gaziantep salçası halini alıyor. ( Feride Pelin İnal - Anadolu Ajansı )

Gastronomi dalında Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütünün (UNESCO) "Yaratıcı Şehirler Ağı"na dahil edilmeye hak kazanan Gaziantep'in eşsiz lezzetlerine lezzet katan biber salçası, kadınların elinden hayat buluyor. Yaz ayı sonlarına doğru toplanan biberleri çöplerinden ayıklayan kadınlar, birbirinden meşakkatli işlemlerle salça yapan kadınlar, içlerindeki çekirdekleri temizledikleri biberleri yıkayıp doğruyor. Doğrama işleminin ardından çekilen biberler salça haline dönüştükten sonra 2-3 güneşte bekletilerek, tadıyla ve rengiyle meşhur Gaziantep salçası halini alıyor. ( Feride Pelin İnal - Anadolu Ajansı )
Öne çıkanlar
En Yeniler

Mısır’daki Ras Muhammed Milli Parkı, dalış tutkunları ve doğaseverler için güzel bir deneyim sunuyor

Selçuklular döneminde inşa edilen Tebriz Kapalı Çarşısı yüzyıllar boyunca ticaretin ve kültürün simgesi oldu