Dolar
41.40
Euro
48.94
Altın
3,755.27
ETH/USDT
4,166.10
BTC/USDT
111,901.00
BIST 100
11,331.75
"Gastronomi şehri"nin kadınlarını biber salçası telaşı sardı
25.09.2016

Gastronomi dalında Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütünün (UNESCO) "Yaratıcı Şehirler Ağı"na dahil edilmeye hak kazanan Gaziantep'in eşsiz lezzetlerine lezzet katan biber salçası, kadınların elinden hayat buluyor. Yaz ayı sonlarına doğru toplanan biberleri çöplerinden ayıklayan kadınlar, birbirinden meşakkatli işlemlerle salça yapan kadınlar, içlerindeki çekirdekleri temizledikleri biberleri yıkayıp doğruyor. Doğrama işleminin ardından çekilen biberler salça haline dönüştükten sonra 2-3 güneşte bekletilerek, tadıyla ve rengiyle meşhur Gaziantep salçası halini alıyor. Erkek çalışanalrda salça yapımında kadınlara yardım ediyor ( Feride Pelin İnal - Anadolu Ajansı )

"Gastronomi şehri"nin kadınlarını biber salçası telaşı sardı
Fotoğraf: Feride Pelin İnal

Gastronomi dalında Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütünün (UNESCO) "Yaratıcı Şehirler Ağı"na dahil edilmeye hak kazanan Gaziantep'in eşsiz lezzetlerine lezzet katan biber salçası, kadınların elinden hayat buluyor. Yaz ayı sonlarına doğru toplanan biberleri çöplerinden ayıklayan kadınlar, birbirinden meşakkatli işlemlerle salça yapan kadınlar, içlerindeki çekirdekleri temizledikleri biberleri yıkayıp doğruyor. Doğrama işleminin ardından çekilen biberler salça haline dönüştükten sonra 2-3 güneşte bekletilerek, tadıyla ve rengiyle meşhur Gaziantep salçası halini alıyor. Erkek çalışanalrda salça yapımında kadınlara yardım ediyor ( Feride Pelin İnal - Anadolu Ajansı )

"Gastronomi şehri"nin kadınlarını biber salçası telaşı sardı
Fotoğraf: Feride Pelin İnal

Gastronomi dalında Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütünün (UNESCO) "Yaratıcı Şehirler Ağı"na dahil edilmeye hak kazanan Gaziantep'in eşsiz lezzetlerine lezzet katan biber salçası, kadınların elinden hayat buluyor. Yaz ayı sonlarına doğru toplanan biberleri çöplerinden ayıklayan kadınlar, birbirinden meşakkatli işlemlerle salça yapan kadınlar, içlerindeki çekirdekleri temizledikleri biberleri yıkayıp doğruyor. Doğrama işleminin ardından çekilen biberler salça haline dönüştükten sonra 2-3 güneşte bekletilerek, tadıyla ve rengiyle meşhur Gaziantep salçası halini alıyor. Erkek çalışanalrda salça yapımında kadınlara yardım ediyor ( Feride Pelin İnal - Anadolu Ajansı )

"Gastronomi şehri"nin kadınlarını biber salçası telaşı sardı
Fotoğraf: Feride Pelin İnal

Gastronomi dalında Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütünün (UNESCO) "Yaratıcı Şehirler Ağı"na dahil edilmeye hak kazanan Gaziantep'in eşsiz lezzetlerine lezzet katan biber salçası, kadınların elinden hayat buluyor. Yaz ayı sonlarına doğru toplanan biberleri çöplerinden ayıklayan kadınlar, birbirinden meşakkatli işlemlerle salça yapan kadınlar, içlerindeki çekirdekleri temizledikleri biberleri yıkayıp doğruyor. Doğrama işleminin ardından çekilen biberler salça haline dönüştükten sonra 2-3 güneşte bekletilerek, tadıyla ve rengiyle meşhur Gaziantep salçası halini alıyor. Erkek çalışanalrda salça yapımında kadınlara yardım ediyor ( Feride Pelin İnal - Anadolu Ajansı )

"Gastronomi şehri"nin kadınlarını biber salçası telaşı sardı
Fotoğraf: Feride Pelin İnal

Gastronomi dalında Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütünün (UNESCO) "Yaratıcı Şehirler Ağı"na dahil edilmeye hak kazanan Gaziantep'in eşsiz lezzetlerine lezzet katan biber salçası, kadınların elinden hayat buluyor. Yaz ayı sonlarına doğru toplanan biberleri çöplerinden ayıklayan kadınlar, birbirinden meşakkatli işlemlerle salça yapan kadınlar, içlerindeki çekirdekleri temizledikleri biberleri yıkayıp doğruyor. Doğrama işleminin ardından çekilen biberler salça haline dönüştükten sonra 2-3 güneşte bekletilerek, tadıyla ve rengiyle meşhur Gaziantep salçası halini alıyor. ( Feride Pelin İnal - Anadolu Ajansı )

"Gastronomi şehri"nin kadınlarını biber salçası telaşı sardı
Fotoğraf: Feride Pelin İnal

Gastronomi dalında Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütünün (UNESCO) "Yaratıcı Şehirler Ağı"na dahil edilmeye hak kazanan Gaziantep'in eşsiz lezzetlerine lezzet katan biber salçası, kadınların elinden hayat buluyor. Yaz ayı sonlarına doğru toplanan biberleri çöplerinden ayıklayan kadınlar, birbirinden meşakkatli işlemlerle salça yapan kadınlar, içlerindeki çekirdekleri temizledikleri biberleri yıkayıp doğruyor. Doğrama işleminin ardından çekilen biberler salça haline dönüştükten sonra 2-3 güneşte bekletilerek, tadıyla ve rengiyle meşhur Gaziantep salçası halini alıyor. ( Feride Pelin İnal - Anadolu Ajansı )

"Gastronomi şehri"nin kadınlarını biber salçası telaşı sardı
Fotoğraf: Feride Pelin İnal

Gastronomi dalında Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütünün (UNESCO) "Yaratıcı Şehirler Ağı"na dahil edilmeye hak kazanan Gaziantep'in eşsiz lezzetlerine lezzet katan biber salçası, kadınların elinden hayat buluyor. Yaz ayı sonlarına doğru toplanan biberleri çöplerinden ayıklayan kadınlar, birbirinden meşakkatli işlemlerle salça yapan kadınlar, içlerindeki çekirdekleri temizledikleri biberleri yıkayıp doğruyor. Doğrama işleminin ardından çekilen biberler salça haline dönüştükten sonra 2-3 güneşte bekletilerek, tadıyla ve rengiyle meşhur Gaziantep salçası halini alıyor. ( Feride Pelin İnal - Anadolu Ajansı )

"Gastronomi şehri"nin kadınlarını biber salçası telaşı sardı
Fotoğraf: Feride Pelin İnal

Gastronomi dalında Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütünün (UNESCO) "Yaratıcı Şehirler Ağı"na dahil edilmeye hak kazanan Gaziantep'in eşsiz lezzetlerine lezzet katan biber salçası, kadınların elinden hayat buluyor. Yaz ayı sonlarına doğru toplanan biberleri çöplerinden ayıklayan kadınlar, birbirinden meşakkatli işlemlerle salça yapan kadınlar, içlerindeki çekirdekleri temizledikleri biberleri yıkayıp doğruyor. Doğrama işleminin ardından çekilen biberler salça haline dönüştükten sonra 2-3 güneşte bekletilerek, tadıyla ve rengiyle meşhur Gaziantep salçası halini alıyor. ( Feride Pelin İnal - Anadolu Ajansı )

"Gastronomi şehri"nin kadınlarını biber salçası telaşı sardı
Fotoğraf: Feride Pelin İnal

Gastronomi dalında Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütünün (UNESCO) "Yaratıcı Şehirler Ağı"na dahil edilmeye hak kazanan Gaziantep'in eşsiz lezzetlerine lezzet katan biber salçası, kadınların elinden hayat buluyor. Yaz ayı sonlarına doğru toplanan biberleri çöplerinden ayıklayan kadınlar, birbirinden meşakkatli işlemlerle salça yapan kadınlar, içlerindeki çekirdekleri temizledikleri biberleri yıkayıp doğruyor. Doğrama işleminin ardından çekilen biberler salça haline dönüştükten sonra 2-3 güneşte bekletilerek, tadıyla ve rengiyle meşhur Gaziantep salçası halini alıyor. ( Feride Pelin İnal - Anadolu Ajansı )

"Gastronomi şehri"nin kadınlarını biber salçası telaşı sardı
Fotoğraf: Feride Pelin İnal

Gastronomi dalında Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütünün (UNESCO) "Yaratıcı Şehirler Ağı"na dahil edilmeye hak kazanan Gaziantep'in eşsiz lezzetlerine lezzet katan biber salçası, kadınların elinden hayat buluyor. Yaz ayı sonlarına doğru toplanan biberleri çöplerinden ayıklayan kadınlar, birbirinden meşakkatli işlemlerle salça yapan kadınlar, içlerindeki çekirdekleri temizledikleri biberleri yıkayıp doğruyor. Doğrama işleminin ardından çekilen biberler salça haline dönüştükten sonra 2-3 güneşte bekletilerek, tadıyla ve rengiyle meşhur Gaziantep salçası halini alıyor. ( Feride Pelin İnal - Anadolu Ajansı )

"Gastronomi şehri"nin kadınlarını biber salçası telaşı sardı
Fotoğraf: Feride Pelin İnal

Gastronomi dalında Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütünün (UNESCO) "Yaratıcı Şehirler Ağı"na dahil edilmeye hak kazanan Gaziantep'in eşsiz lezzetlerine lezzet katan biber salçası, kadınların elinden hayat buluyor. Yaz ayı sonlarına doğru toplanan biberleri çöplerinden ayıklayan kadınlar, birbirinden meşakkatli işlemlerle salça yapan kadınlar, içlerindeki çekirdekleri temizledikleri biberleri yıkayıp doğruyor. Doğrama işleminin ardından çekilen biberler salça haline dönüştükten sonra 2-3 güneşte bekletilerek, tadıyla ve rengiyle meşhur Gaziantep salçası halini alıyor. ( Feride Pelin İnal - Anadolu Ajansı )

"Gastronomi şehri"nin kadınlarını biber salçası telaşı sardı
Fotoğraf: Feride Pelin İnal

Gastronomi dalında Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütünün (UNESCO) "Yaratıcı Şehirler Ağı"na dahil edilmeye hak kazanan Gaziantep'in eşsiz lezzetlerine lezzet katan biber salçası, kadınların elinden hayat buluyor. Yaz ayı sonlarına doğru toplanan biberleri çöplerinden ayıklayan kadınlar, birbirinden meşakkatli işlemlerle salça yapan kadınlar, içlerindeki çekirdekleri temizledikleri biberleri yıkayıp doğruyor. Doğrama işleminin ardından çekilen biberler salça haline dönüştükten sonra 2-3 güneşte bekletilerek, tadıyla ve rengiyle meşhur Gaziantep salçası halini alıyor. ( Feride Pelin İnal - Anadolu Ajansı )

"Gastronomi şehri"nin kadınlarını biber salçası telaşı sardı
Fotoğraf: Feride Pelin İnal

Gastronomi dalında Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütünün (UNESCO) "Yaratıcı Şehirler Ağı"na dahil edilmeye hak kazanan Gaziantep'in eşsiz lezzetlerine lezzet katan biber salçası, kadınların elinden hayat buluyor. Yaz ayı sonlarına doğru toplanan biberleri çöplerinden ayıklayan kadınlar, birbirinden meşakkatli işlemlerle salça yapan kadınlar, içlerindeki çekirdekleri temizledikleri biberleri yıkayıp doğruyor. Doğrama işleminin ardından çekilen biberler salça haline dönüştükten sonra 2-3 güneşte bekletilerek, tadıyla ve rengiyle meşhur Gaziantep salçası halini alıyor. ( Feride Pelin İnal - Anadolu Ajansı )

instagram_banner

Türkiye’den, dünyadan, havadan, karadan, hayatın tam merkezinden en güçlü kareler Instagram hesabımızda. Takip edin.

En Yeniler