Elazığ'da kazanlar "orcik" yapımı için kaynıyor
29.09.2021

Elazığ'ın vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan "orcik" adı verilen cevizli sucuk yapımı için köylerde mesai başladı. İmece usulü günler süren emekle hazırlanan orcik için ilk olarak bağdan toplanan üzümler havuzda ezilerek suyu çıkarılıyor. Bir gün bekletilen üzüm suyu belirli süre odun ateşinde kaynatıldıktan sonra, yöreye has özel bir toprakla mayalandırılıyor. Ardından şıra ve un eklenerek bulamaç kıvamına gelene kadar kaynatılıyor. Elde edilen bulamaca önceden ipe dizilen cevizler batırıldıktan sonra güneşte kurumaya bırakılan orcik, bu işlemin üç kez tekrarlanmasının ardından tüketime hazır hale geliyor. ( Suat Öztürk - Anadolu Ajansı )

Elazığ'da kazanlar "orcik" yapımı için kaynıyor
Fotoğraf: Suat Öztürk

Elazığ'ın vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan "orcik" adı verilen cevizli sucuk yapımı için köylerde mesai başladı. İmece usulü günler süren emekle hazırlanan orcik için ilk olarak bağdan toplanan üzümler havuzda ezilerek suyu çıkarılıyor. ( Suat Öztürk - Anadolu Ajansı )

Elazığ'da kazanlar "orcik" yapımı için kaynıyor
Fotoğraf: Suat Öztürk

Elazığ'ın vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan "orcik" adı verilen cevizli sucuk yapımı için köylerde mesai başladı. İmece usulü günler süren emekle hazırlanan orcik için ilk olarak bağdan toplanan üzümler havuzda ezilerek suyu çıkarılıyor. ( Suat Öztürk - Anadolu Ajansı )

Elazığ'da kazanlar "orcik" yapımı için kaynıyor
Fotoğraf: Suat Öztürk

Elazığ'ın vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan "orcik" adı verilen cevizli sucuk yapımı için köylerde mesai başladı. İmece usulü günler süren emekle hazırlanan orcik için ilk olarak bağdan toplanan üzümler havuzda ezilerek suyu çıkarılıyor. ( Suat Öztürk - Anadolu Ajansı )

Elazığ'da kazanlar "orcik" yapımı için kaynıyor
Fotoğraf: Suat Öztürk

Elazığ'ın vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan "orcik" adı verilen cevizli sucuk yapımı için köylerde mesai başladı. İmece usulü günler süren emekle hazırlanan orcik için ilk olarak bağdan toplanan üzümler havuzda ezilerek suyu çıkarılıyor. Bir gün bekletilen üzüm suyu belirli süre odun ateşinde kaynatıldıktan sonra, yöreye has özel bir toprakla mayalandırılıyor. Ardından şıra ve un eklenerek bulamaç kıvamına gelene kadar kaynatılıyor. Elde edilen bulamaca önceden ipe dizilen cevizler batırıldıktan sonra güneşte kurumaya bırakılan orcik, bu işlemin üç kez tekrarlanmasının ardından tüketime hazır hale geliyor. ( Suat Öztürk - Anadolu Ajansı )

Elazığ'da kazanlar "orcik" yapımı için kaynıyor
Fotoğraf: Suat Öztürk

Elazığ'ın vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan "orcik" adı verilen cevizli sucuk yapımı için köylerde mesai başladı. İmece usulü günler süren emekle hazırlanan orcik için ilk olarak bağdan toplanan üzümler havuzda ezilerek suyu çıkarılıyor. Bir gün bekletilen üzüm suyu belirli süre odun ateşinde kaynatıldıktan sonra, yöreye has özel bir toprakla mayalandırılıyor. Ardından şıra ve un eklenerek bulamaç kıvamına gelene kadar kaynatılıyor. Elde edilen bulamaca önceden ipe dizilen cevizler batırıldıktan sonra güneşte kurumaya bırakılan orcik, bu işlemin üç kez tekrarlanmasının ardından tüketime hazır hale geliyor. ( Suat Öztürk - Anadolu Ajansı )

Elazığ'da kazanlar "orcik" yapımı için kaynıyor
Fotoğraf: Suat Öztürk

Elazığ'ın vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan "orcik" adı verilen cevizli sucuk yapımı için köylerde mesai başladı. İmece usulü günler süren emekle hazırlanan orcik için ilk olarak bağdan toplanan üzümler havuzda ezilerek suyu çıkarılıyor. Bir gün bekletilen üzüm suyu belirli süre odun ateşinde kaynatıldıktan sonra, yöreye has özel bir toprakla mayalandırılıyor. Ardından şıra ve un eklenerek bulamaç kıvamına gelene kadar kaynatılıyor. Elde edilen bulamaca önceden ipe dizilen cevizler batırıldıktan sonra güneşte kurumaya bırakılan orcik, bu işlemin üç kez tekrarlanmasının ardından tüketime hazır hale geliyor. ( Suat Öztürk - Anadolu Ajansı )

Elazığ'da kazanlar "orcik" yapımı için kaynıyor
Fotoğraf: Suat Öztürk

Elazığ'ın vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan "orcik" adı verilen cevizli sucuk yapımı için köylerde mesai başladı. İmece usulü günler süren emekle hazırlanan orcik için ilk olarak bağdan toplanan üzümler havuzda ezilerek suyu çıkarılıyor. Bir gün bekletilen üzüm suyu belirli süre odun ateşinde kaynatıldıktan sonra, yöreye has özel bir toprakla mayalandırılıyor. Ardından şıra ve un eklenerek bulamaç kıvamına gelene kadar kaynatılıyor. Elde edilen bulamaca önceden ipe dizilen cevizler batırıldıktan sonra güneşte kurumaya bırakılan orcik, bu işlemin üç kez tekrarlanmasının ardından tüketime hazır hale geliyor. ( Suat Öztürk - Anadolu Ajansı )

Elazığ'da kazanlar "orcik" yapımı için kaynıyor
Fotoğraf: Suat Öztürk

Elazığ'ın vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan "orcik" adı verilen cevizli sucuk yapımı için köylerde mesai başladı. İmece usulü günler süren emekle hazırlanan orcik için ilk olarak bağdan toplanan üzümler havuzda ezilerek suyu çıkarılıyor. Bir gün bekletilen üzüm suyu belirli süre odun ateşinde kaynatıldıktan sonra, yöreye has özel bir toprakla mayalandırılıyor. Ardından şıra ve un eklenerek bulamaç kıvamına gelene kadar kaynatılıyor. Elde edilen bulamaca önceden ipe dizilen cevizler batırıldıktan sonra güneşte kurumaya bırakılan orcik, bu işlemin üç kez tekrarlanmasının ardından tüketime hazır hale geliyor. ( Suat Öztürk - Anadolu Ajansı )

Elazığ'da kazanlar "orcik" yapımı için kaynıyor
Fotoğraf: Suat Öztürk

Elazığ'ın vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan "orcik" adı verilen cevizli sucuk yapımı için köylerde mesai başladı. İmece usulü günler süren emekle hazırlanan orcik için ilk olarak bağdan toplanan üzümler havuzda ezilerek suyu çıkarılıyor. Bir gün bekletilen üzüm suyu belirli süre odun ateşinde kaynatıldıktan sonra, yöreye has özel bir toprakla mayalandırılıyor. Ardından şıra ve un eklenerek bulamaç kıvamına gelene kadar kaynatılıyor. Elde edilen bulamaca önceden ipe dizilen cevizler batırıldıktan sonra güneşte kurumaya bırakılan orcik, bu işlemin üç kez tekrarlanmasının ardından tüketime hazır hale geliyor. ( Suat Öztürk - Anadolu Ajansı )

Elazığ'da kazanlar "orcik" yapımı için kaynıyor
Fotoğraf: Suat Öztürk

Elazığ'ın vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan "orcik" adı verilen cevizli sucuk yapımı için köylerde mesai başladı. İmece usulü günler süren emekle hazırlanan orcik için ilk olarak bağdan toplanan üzümler havuzda ezilerek suyu çıkarılıyor. Bir gün bekletilen üzüm suyu belirli süre odun ateşinde kaynatıldıktan sonra, yöreye has özel bir toprakla mayalandırılıyor. Ardından şıra ve un eklenerek bulamaç kıvamına gelene kadar kaynatılıyor. Elde edilen bulamaca önceden ipe dizilen cevizler batırıldıktan sonra güneşte kurumaya bırakılan orcik, bu işlemin üç kez tekrarlanmasının ardından tüketime hazır hale geliyor. ( Suat Öztürk - Anadolu Ajansı )

Elazığ'da kazanlar "orcik" yapımı için kaynıyor
Fotoğraf: Suat Öztürk

Elazığ'ın vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan "orcik" adı verilen cevizli sucuk yapımı için köylerde mesai başladı. İmece usulü günler süren emekle hazırlanan orcik için ilk olarak bağdan toplanan üzümler havuzda ezilerek suyu çıkarılıyor. Bir gün bekletilen üzüm suyu belirli süre odun ateşinde kaynatıldıktan sonra, yöreye has özel bir toprakla mayalandırılıyor. Ardından şıra ve un eklenerek bulamaç kıvamına gelene kadar kaynatılıyor. Elde edilen bulamaca önceden ipe dizilen cevizler batırıldıktan sonra güneşte kurumaya bırakılan orcik, bu işlemin üç kez tekrarlanmasının ardından tüketime hazır hale geliyor. ( Suat Öztürk - Anadolu Ajansı )

Elazığ'da kazanlar "orcik" yapımı için kaynıyor
Fotoğraf: Suat Öztürk

Elazığ'ın vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan "orcik" adı verilen cevizli sucuk yapımı için köylerde mesai başladı. İmece usulü günler süren emekle hazırlanan orcik için ilk olarak bağdan toplanan üzümler havuzda ezilerek suyu çıkarılıyor. Bir gün bekletilen üzüm suyu belirli süre odun ateşinde kaynatıldıktan sonra, yöreye has özel bir toprakla mayalandırılıyor. Ardından şıra ve un eklenerek bulamaç kıvamına gelene kadar kaynatılıyor. ( Suat Öztürk - Anadolu Ajansı )

Elazığ'da kazanlar "orcik" yapımı için kaynıyor
Fotoğraf: Suat Öztürk

Elazığ'ın vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan "orcik" adı verilen cevizli sucuk yapımı için köylerde mesai başladı. Ali Özyalçın üniversitede okuduğunu, boş vakitlerinde ailesine orcik yapımında destek olduğunu söyledi. ( Suat Öztürk - Anadolu Ajansı )

Elazığ'da kazanlar "orcik" yapımı için kaynıyor
Fotoğraf: Suat Öztürk

Elazığ'ın vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan "orcik" adı verilen cevizli sucuk yapımı için köylerde mesai başladı. Birgül Özyalçın, eşi ile her yıl geleneksel yöntemle orcik yaptıklarını anlattı. ( Suat Öztürk - Anadolu Ajansı )

Elazığ'da kazanlar "orcik" yapımı için kaynıyor
Fotoğraf: Suat Öztürk

Elazığ'ın vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan "orcik" adı verilen cevizli sucuk yapımı için köylerde mesai başladı. Yurtbaşı beldesinde cevizli sucuk üretimi yapan 45 yaşındaki İbrahim Özyalçın, AA muhabirine, dedelerinden devraldıkları orcik yapımını yıllardır sürdürdüklerini söyledi. ( Suat Öztürk - Anadolu Ajansı )

Elazığ'da kazanlar "orcik" yapımı için kaynıyor
Fotoğraf: Suat Öztürk

Elazığ'ın vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan "orcik" adı verilen cevizli sucuk yapımı için köylerde mesai başladı. İmece usulü günler süren emekle hazırlanan orcik için ilk olarak bağdan toplanan üzümler havuzda ezilerek suyu çıkarılıyor. Bir gün bekletilen üzüm suyu belirli süre odun ateşinde kaynatıldıktan sonra, yöreye has özel bir toprakla mayalandırılıyor. Ardından şıra ve un eklenerek bulamaç kıvamına gelene kadar kaynatılıyor. ( Suat Öztürk - Anadolu Ajansı )

Elazığ'da kazanlar "orcik" yapımı için kaynıyor
Fotoğraf: Suat Öztürk

Elazığ'ın vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan "orcik" adı verilen cevizli sucuk yapımı için köylerde mesai başladı. İmece usulü günler süren emekle hazırlanan orcik için ilk olarak bağdan toplanan üzümler havuzda ezilerek suyu çıkarılıyor. Bir gün bekletilen üzüm suyu belirli süre odun ateşinde kaynatıldıktan sonra, yöreye has özel bir toprakla mayalandırılıyor. Ardından şıra ve un eklenerek bulamaç kıvamına gelene kadar kaynatılıyor. ( Suat Öztürk - Anadolu Ajansı )

Elazığ'da kazanlar "orcik" yapımı için kaynıyor
Fotoğraf: Suat Öztürk

Elazığ'ın vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan "orcik" adı verilen cevizli sucuk yapımı için köylerde mesai başladı. İmece usulü günler süren emekle hazırlanan orcik için ilk olarak bağdan toplanan üzümler havuzda ezilerek suyu çıkarılıyor. Bir gün bekletilen üzüm suyu belirli süre odun ateşinde kaynatıldıktan sonra, yöreye has özel bir toprakla mayalandırılıyor. Ardından şıra ve un eklenerek bulamaç kıvamına gelene kadar kaynatılıyor. ( Suat Öztürk - Anadolu Ajansı )

Elazığ'da kazanlar "orcik" yapımı için kaynıyor
Fotoğraf: Suat Öztürk

Elazığ'ın vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan "orcik" adı verilen cevizli sucuk yapımı için köylerde mesai başladı. İmece usulü günler süren emekle hazırlanan orcik için ilk olarak bağdan toplanan üzümler havuzda ezilerek suyu çıkarılıyor. Bir gün bekletilen üzüm suyu belirli süre odun ateşinde kaynatıldıktan sonra, yöreye has özel bir toprakla mayalandırılıyor. Ardından şıra ve un eklenerek bulamaç kıvamına gelene kadar kaynatılıyor. ( Suat Öztürk - Anadolu Ajansı )

Elazığ'da kazanlar "orcik" yapımı için kaynıyor
Fotoğraf: Suat Öztürk

Elazığ'ın vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan "orcik" adı verilen cevizli sucuk yapımı için köylerde mesai başladı. İmece usulü günler süren emekle hazırlanan orcik için ilk olarak bağdan toplanan üzümler havuzda ezilerek suyu çıkarılıyor. Bir gün bekletilen üzüm suyu belirli süre odun ateşinde kaynatıldıktan sonra, yöreye has özel bir toprakla mayalandırılıyor. Ardından şıra ve un eklenerek bulamaç kıvamına gelene kadar kaynatılıyor. ( Suat Öztürk - Anadolu Ajansı )

Elazığ'da kazanlar "orcik" yapımı için kaynıyor
Fotoğraf: Suat Öztürk

Elazığ'ın vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan "orcik" adı verilen cevizli sucuk yapımı için köylerde mesai başladı. İmece usulü günler süren emekle hazırlanan orcik için ilk olarak bağdan toplanan üzümler havuzda ezilerek suyu çıkarılıyor. Bir gün bekletilen üzüm suyu belirli süre odun ateşinde kaynatıldıktan sonra, yöreye has özel bir toprakla mayalandırılıyor. Ardından şıra ve un eklenerek bulamaç kıvamına gelene kadar kaynatılıyor. ( Suat Öztürk - Anadolu Ajansı )

Elazığ'da kazanlar "orcik" yapımı için kaynıyor
Fotoğraf: Suat Öztürk

Elazığ'ın vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan "orcik" adı verilen cevizli sucuk yapımı için köylerde mesai başladı. İmece usulü günler süren emekle hazırlanan orcik için ilk olarak bağdan toplanan üzümler havuzda ezilerek suyu çıkarılıyor. ( Suat Öztürk - Anadolu Ajansı )

Elazığ'da kazanlar "orcik" yapımı için kaynıyor
Fotoğraf: Suat Öztürk

Elazığ'ın vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan "orcik" adı verilen cevizli sucuk yapımı için köylerde mesai başladı. İmece usulü günler süren emekle hazırlanan orcik için ilk olarak bağdan toplanan üzümler havuzda ezilerek suyu çıkarılıyor. ( Suat Öztürk - Anadolu Ajansı )

instagram_banner

Türkiye’den, dünyadan, havadan, karadan, hayatın tam merkezinden en güçlü kareler Instagram hesabımızda. Takip edin.

En Yeniler