Dağların dik yamaçlarında yetiştirilen organik üzümlerin pekmez yolculuğu
02.10.2021

Bitlis'in Hizan ilçesinde bağ bozumunun başlamasıyla toplanan organik üzümler, saatlerce bakır kazanlarda kaynatılarak pekmeze dönüştürülüyor. Hizan'da dağların dik yamaçlarındaki bağlarda doğal olarak yetiştirilen üzümlerden asırlardır geleneksel yöntemlerle pekmez üretilerek Türkiye'nin çeşitli illerine pazarlanıyor. İlçenin Harmandöven köyündeki çiftçiler, hiçbir katkı maddesi kullanmadan büyük emeklerle yetiştirdikleri üzümleri pekmeze dönüştürmeye başladı. Sabahın erken saatlerinde bağa giden çiftçiler, özenle topladıkları üzümleri sepetlere koyarak at veya katırlarla köye getiriyor. Taş ve çamurdan yaptıkları ocakların üzerine yerleştirdikleri bakır kazanlarda 5 veya 6 saat kaynatılan üzüm suyu, meşakkatli bir yolculuğun ardından pekmeze dönüştürülerek kahvaltı sofralarını tatlandırıyor. ( Şener Toktaş - Anadolu Ajansı )

Dağların dik yamaçlarında yetiştirilen organik üzümlerin pekmez yolculuğu
Fotoğraf: Şener Toktaş

Bitlis'in Hizan ilçesinde bağ bozumunun başlamasıyla toplanan organik üzümler, saatlerce bakır kazanlarda kaynatılarak pekmeze dönüştürülüyor. Hizan'da dağların dik yamaçlarındaki bağlarda doğal olarak yetiştirilen üzümlerden asırlardır geleneksel yöntemlerle pekmez üretilerek Türkiye'nin çeşitli illerine pazarlanıyor. İlçenin Harmandöven köyündeki çiftçiler, hiçbir katkı maddesi kullanmadan büyük emeklerle yetiştirdikleri üzümleri pekmeze dönüştürmeye başladı. Sabahın erken saatlerinde bağa giden çiftçiler, özenle topladıkları üzümleri sepetlere koyarak at veya katırlarla köye getiriyor. Taş ve çamurdan yaptıkları ocakların üzerine yerleştirdikleri bakır kazanlarda 5 veya 6 saat kaynatılan üzüm suyu, meşakkatli bir yolculuğun ardından pekmeze dönüştürülerek kahvaltı sofralarını tatlandırıyor. ( Şener Toktaş - Anadolu Ajansı )

Dağların dik yamaçlarında yetiştirilen organik üzümlerin pekmez yolculuğu
Fotoğraf: Şener Toktaş

Bitlis'in Hizan ilçesinde bağ bozumunun başlamasıyla toplanan organik üzümler, saatlerce bakır kazanlarda kaynatılarak pekmeze dönüştürülüyor. Hizan'da dağların dik yamaçlarındaki bağlarda doğal olarak yetiştirilen üzümlerden asırlardır geleneksel yöntemlerle pekmez üretilerek Türkiye'nin çeşitli illerine pazarlanıyor. İlçenin Harmandöven köyündeki çiftçiler, hiçbir katkı maddesi kullanmadan büyük emeklerle yetiştirdikleri üzümleri pekmeze dönüştürmeye başladı. Sabahın erken saatlerinde bağa giden çiftçiler, özenle topladıkları üzümleri sepetlere koyarak at veya katırlarla köye getiriyor. Taş ve çamurdan yaptıkları ocakların üzerine yerleştirdikleri bakır kazanlarda 5 veya 6 saat kaynatılan üzüm suyu, meşakkatli bir yolculuğun ardından pekmeze dönüştürülerek kahvaltı sofralarını tatlandırıyor. ( Şener Toktaş - Anadolu Ajansı )

Dağların dik yamaçlarında yetiştirilen organik üzümlerin pekmez yolculuğu
Fotoğraf: Şener Toktaş

Bitlis'in Hizan ilçesinde bağ bozumunun başlamasıyla toplanan organik üzümler, saatlerce bakır kazanlarda kaynatılarak pekmeze dönüştürülüyor. Hizan'da dağların dik yamaçlarındaki bağlarda doğal olarak yetiştirilen üzümlerden asırlardır geleneksel yöntemlerle pekmez üretilerek Türkiye'nin çeşitli illerine pazarlanıyor. İlçenin Harmandöven köyündeki çiftçiler, hiçbir katkı maddesi kullanmadan büyük emeklerle yetiştirdikleri üzümleri pekmeze dönüştürmeye başladı. Sabahın erken saatlerinde bağa giden çiftçiler, özenle topladıkları üzümleri sepetlere koyarak at veya katırlarla köye getiriyor. Taş ve çamurdan yaptıkları ocakların üzerine yerleştirdikleri bakır kazanlarda 5 veya 6 saat kaynatılan üzüm suyu, meşakkatli bir yolculuğun ardından pekmeze dönüştürülerek kahvaltı sofralarını tatlandırıyor. ( Şener Toktaş - Anadolu Ajansı )

Dağların dik yamaçlarında yetiştirilen organik üzümlerin pekmez yolculuğu
Fotoğraf: Şener Toktaş

Bitlis'in Hizan ilçesinde bağ bozumunun başlamasıyla toplanan organik üzümler, saatlerce bakır kazanlarda kaynatılarak pekmeze dönüştürülüyor. Hizan'da dağların dik yamaçlarındaki bağlarda doğal olarak yetiştirilen üzümlerden asırlardır geleneksel yöntemlerle pekmez üretilerek Türkiye'nin çeşitli illerine pazarlanıyor. İlçenin Harmandöven köyündeki çiftçiler, hiçbir katkı maddesi kullanmadan büyük emeklerle yetiştirdikleri üzümleri pekmeze dönüştürmeye başladı. Sabahın erken saatlerinde bağa giden çiftçiler, özenle topladıkları üzümleri sepetlere koyarak at veya katırlarla köye getiriyor. Taş ve çamurdan yaptıkları ocakların üzerine yerleştirdikleri bakır kazanlarda 5 veya 6 saat kaynatılan üzüm suyu, meşakkatli bir yolculuğun ardından pekmeze dönüştürülerek kahvaltı sofralarını tatlandırıyor. ( Şener Toktaş - Anadolu Ajansı )

Dağların dik yamaçlarında yetiştirilen organik üzümlerin pekmez yolculuğu
Fotoğraf: Şener Toktaş

Bitlis'in Hizan ilçesinde bağ bozumunun başlamasıyla toplanan organik üzümler, saatlerce bakır kazanlarda kaynatılarak pekmeze dönüştürülüyor. Hizan'da dağların dik yamaçlarındaki bağlarda doğal olarak yetiştirilen üzümlerden asırlardır geleneksel yöntemlerle pekmez üretilerek Türkiye'nin çeşitli illerine pazarlanıyor. İlçenin Harmandöven köyündeki çiftçiler, hiçbir katkı maddesi kullanmadan büyük emeklerle yetiştirdikleri üzümleri pekmeze dönüştürmeye başladı. Sabahın erken saatlerinde bağa giden çiftçiler, özenle topladıkları üzümleri sepetlere koyarak at veya katırlarla köye getiriyor. Taş ve çamurdan yaptıkları ocakların üzerine yerleştirdikleri bakır kazanlarda 5 veya 6 saat kaynatılan üzüm suyu, meşakkatli bir yolculuğun ardından pekmeze dönüştürülerek kahvaltı sofralarını tatlandırıyor. ( Şener Toktaş - Anadolu Ajansı )

Dağların dik yamaçlarında yetiştirilen organik üzümlerin pekmez yolculuğu
Fotoğraf: Şener Toktaş

Bitlis'in Hizan ilçesinde bağ bozumunun başlamasıyla toplanan organik üzümler, saatlerce bakır kazanlarda kaynatılarak pekmeze dönüştürülüyor. Hizan'da dağların dik yamaçlarındaki bağlarda doğal olarak yetiştirilen üzümlerden asırlardır geleneksel yöntemlerle pekmez üretilerek Türkiye'nin çeşitli illerine pazarlanıyor. İlçenin Harmandöven köyündeki çiftçiler, hiçbir katkı maddesi kullanmadan büyük emeklerle yetiştirdikleri üzümleri pekmeze dönüştürmeye başladı. Sabahın erken saatlerinde bağa giden çiftçiler, özenle topladıkları üzümleri sepetlere koyarak at veya katırlarla köye getiriyor. Taş ve çamurdan yaptıkları ocakların üzerine yerleştirdikleri bakır kazanlarda 5 veya 6 saat kaynatılan üzüm suyu, meşakkatli bir yolculuğun ardından pekmeze dönüştürülerek kahvaltı sofralarını tatlandırıyor. ( Şener Toktaş - Anadolu Ajansı )

Dağların dik yamaçlarında yetiştirilen organik üzümlerin pekmez yolculuğu
Fotoğraf: Şener Toktaş

Bitlis'in Hizan ilçesinde bağ bozumunun başlamasıyla toplanan organik üzümler, saatlerce bakır kazanlarda kaynatılarak pekmeze dönüştürülüyor. Hizan'da dağların dik yamaçlarındaki bağlarda doğal olarak yetiştirilen üzümlerden asırlardır geleneksel yöntemlerle pekmez üretilerek Türkiye'nin çeşitli illerine pazarlanıyor. İlçenin Harmandöven köyündeki çiftçiler, hiçbir katkı maddesi kullanmadan büyük emeklerle yetiştirdikleri üzümleri pekmeze dönüştürmeye başladı. Sabahın erken saatlerinde bağa giden çiftçiler, özenle topladıkları üzümleri sepetlere koyarak at veya katırlarla köye getiriyor. Taş ve çamurdan yaptıkları ocakların üzerine yerleştirdikleri bakır kazanlarda 5 veya 6 saat kaynatılan üzüm suyu, meşakkatli bir yolculuğun ardından pekmeze dönüştürülerek kahvaltı sofralarını tatlandırıyor. ( Şener Toktaş - Anadolu Ajansı )

Dağların dik yamaçlarında yetiştirilen organik üzümlerin pekmez yolculuğu
Fotoğraf: Şener Toktaş

Bitlis'in Hizan ilçesinde bağ bozumunun başlamasıyla toplanan organik üzümler, saatlerce bakır kazanlarda kaynatılarak pekmeze dönüştürülüyor. Hizan'da dağların dik yamaçlarındaki bağlarda doğal olarak yetiştirilen üzümlerden asırlardır geleneksel yöntemlerle pekmez üretilerek Türkiye'nin çeşitli illerine pazarlanıyor. İlçenin Harmandöven köyündeki çiftçiler, hiçbir katkı maddesi kullanmadan büyük emeklerle yetiştirdikleri üzümleri pekmeze dönüştürmeye başladı. Sabahın erken saatlerinde bağa giden çiftçiler, özenle topladıkları üzümleri sepetlere koyarak at veya katırlarla köye getiriyor. Taş ve çamurdan yaptıkları ocakların üzerine yerleştirdikleri bakır kazanlarda 5 veya 6 saat kaynatılan üzüm suyu, meşakkatli bir yolculuğun ardından pekmeze dönüştürülerek kahvaltı sofralarını tatlandırıyor. ( Şener Toktaş - Anadolu Ajansı )

Dağların dik yamaçlarında yetiştirilen organik üzümlerin pekmez yolculuğu
Fotoğraf: Şener Toktaş

Bitlis'in Hizan ilçesinde bağ bozumunun başlamasıyla toplanan organik üzümler, saatlerce bakır kazanlarda kaynatılarak pekmeze dönüştürülüyor. Hizan'da dağların dik yamaçlarındaki bağlarda doğal olarak yetiştirilen üzümlerden asırlardır geleneksel yöntemlerle pekmez üretilerek Türkiye'nin çeşitli illerine pazarlanıyor. İlçenin Harmandöven köyündeki çiftçiler, hiçbir katkı maddesi kullanmadan büyük emeklerle yetiştirdikleri üzümleri pekmeze dönüştürmeye başladı. Sabahın erken saatlerinde bağa giden çiftçiler, özenle topladıkları üzümleri sepetlere koyarak at veya katırlarla köye getiriyor. Taş ve çamurdan yaptıkları ocakların üzerine yerleştirdikleri bakır kazanlarda 5 veya 6 saat kaynatılan üzüm suyu, meşakkatli bir yolculuğun ardından pekmeze dönüştürülerek kahvaltı sofralarını tatlandırıyor. ( Şener Toktaş - Anadolu Ajansı )

Dağların dik yamaçlarında yetiştirilen organik üzümlerin pekmez yolculuğu
Fotoğraf: Şener Toktaş

Bitlis'in Hizan ilçesinde bağ bozumunun başlamasıyla toplanan organik üzümler, saatlerce bakır kazanlarda kaynatılarak pekmeze dönüştürülüyor. Hizan'da dağların dik yamaçlarındaki bağlarda doğal olarak yetiştirilen üzümlerden asırlardır geleneksel yöntemlerle pekmez üretilerek Türkiye'nin çeşitli illerine pazarlanıyor. İlçenin Harmandöven köyündeki çiftçiler, hiçbir katkı maddesi kullanmadan büyük emeklerle yetiştirdikleri üzümleri pekmeze dönüştürmeye başladı. Sabahın erken saatlerinde bağa giden çiftçiler, özenle topladıkları üzümleri sepetlere koyarak at veya katırlarla köye getiriyor. Taş ve çamurdan yaptıkları ocakların üzerine yerleştirdikleri bakır kazanlarda 5 veya 6 saat kaynatılan üzüm suyu, meşakkatli bir yolculuğun ardından pekmeze dönüştürülerek kahvaltı sofralarını tatlandırıyor. ( Şener Toktaş - Anadolu Ajansı )

Dağların dik yamaçlarında yetiştirilen organik üzümlerin pekmez yolculuğu
Fotoğraf: Şener Toktaş

Bitlis'in Hizan ilçesinde bağ bozumunun başlamasıyla toplanan organik üzümler, saatlerce bakır kazanlarda kaynatılarak pekmeze dönüştürülüyor. Hizan'da dağların dik yamaçlarındaki bağlarda doğal olarak yetiştirilen üzümlerden asırlardır geleneksel yöntemlerle pekmez üretilerek Türkiye'nin çeşitli illerine pazarlanıyor. İlçenin Harmandöven köyündeki çiftçiler, hiçbir katkı maddesi kullanmadan büyük emeklerle yetiştirdikleri üzümleri pekmeze dönüştürmeye başladı. Sabahın erken saatlerinde bağa giden çiftçiler, özenle topladıkları üzümleri sepetlere koyarak at veya katırlarla köye getiriyor. Taş ve çamurdan yaptıkları ocakların üzerine yerleştirdikleri bakır kazanlarda 5 veya 6 saat kaynatılan üzüm suyu, meşakkatli bir yolculuğun ardından pekmeze dönüştürülerek kahvaltı sofralarını tatlandırıyor. ( Şener Toktaş - Anadolu Ajansı )

Dağların dik yamaçlarında yetiştirilen organik üzümlerin pekmez yolculuğu
Fotoğraf: Şener Toktaş

Bitlis'in Hizan ilçesinde bağ bozumunun başlamasıyla toplanan organik üzümler, saatlerce bakır kazanlarda kaynatılarak pekmeze dönüştürülüyor. Hizan'da dağların dik yamaçlarındaki bağlarda doğal olarak yetiştirilen üzümlerden asırlardır geleneksel yöntemlerle pekmez üretilerek Türkiye'nin çeşitli illerine pazarlanıyor. İlçenin Harmandöven köyündeki çiftçiler, hiçbir katkı maddesi kullanmadan büyük emeklerle yetiştirdikleri üzümleri pekmeze dönüştürmeye başladı. Sabahın erken saatlerinde bağa giden çiftçiler, özenle topladıkları üzümleri sepetlere koyarak at veya katırlarla köye getiriyor. Taş ve çamurdan yaptıkları ocakların üzerine yerleştirdikleri bakır kazanlarda 5 veya 6 saat kaynatılan üzüm suyu, meşakkatli bir yolculuğun ardından pekmeze dönüştürülerek kahvaltı sofralarını tatlandırıyor. ( Şener Toktaş - Anadolu Ajansı )

Dağların dik yamaçlarında yetiştirilen organik üzümlerin pekmez yolculuğu
Fotoğraf: Şener Toktaş

Bitlis'in Hizan ilçesinde bağ bozumunun başlamasıyla toplanan organik üzümler, saatlerce bakır kazanlarda kaynatılarak pekmeze dönüştürülüyor. Hizan'da dağların dik yamaçlarındaki bağlarda doğal olarak yetiştirilen üzümlerden asırlardır geleneksel yöntemlerle pekmez üretilerek Türkiye'nin çeşitli illerine pazarlanıyor. İlçenin Harmandöven köyündeki çiftçiler, hiçbir katkı maddesi kullanmadan büyük emeklerle yetiştirdikleri üzümleri pekmeze dönüştürmeye başladı. Sabahın erken saatlerinde bağa giden çiftçiler, özenle topladıkları üzümleri sepetlere koyarak at veya katırlarla köye getiriyor. Taş ve çamurdan yaptıkları ocakların üzerine yerleştirdikleri bakır kazanlarda 5 veya 6 saat kaynatılan üzüm suyu, meşakkatli bir yolculuğun ardından pekmeze dönüştürülerek kahvaltı sofralarını tatlandırıyor. ( Şener Toktaş - Anadolu Ajansı )

Dağların dik yamaçlarında yetiştirilen organik üzümlerin pekmez yolculuğu
Fotoğraf: Şener Toktaş

Bitlis'in Hizan ilçesinde bağ bozumunun başlamasıyla toplanan organik üzümler, saatlerce bakır kazanlarda kaynatılarak pekmeze dönüştürülüyor. Hizan'da dağların dik yamaçlarındaki bağlarda doğal olarak yetiştirilen üzümlerden asırlardır geleneksel yöntemlerle pekmez üretilerek Türkiye'nin çeşitli illerine pazarlanıyor. İlçenin Harmandöven köyündeki çiftçiler, hiçbir katkı maddesi kullanmadan büyük emeklerle yetiştirdikleri üzümleri pekmeze dönüştürmeye başladı. Sabahın erken saatlerinde bağa giden çiftçiler, özenle topladıkları üzümleri sepetlere koyarak at veya katırlarla köye getiriyor. Taş ve çamurdan yaptıkları ocakların üzerine yerleştirdikleri bakır kazanlarda 5 veya 6 saat kaynatılan üzüm suyu, meşakkatli bir yolculuğun ardından pekmeze dönüştürülerek kahvaltı sofralarını tatlandırıyor. ( Şener Toktaş - Anadolu Ajansı )

Dağların dik yamaçlarında yetiştirilen organik üzümlerin pekmez yolculuğu
Fotoğraf: Şener Toktaş

Bitlis'in Hizan ilçesinde bağ bozumunun başlamasıyla toplanan organik üzümler, saatlerce bakır kazanlarda kaynatılarak pekmeze dönüştürülüyor. Hizan'da dağların dik yamaçlarındaki bağlarda doğal olarak yetiştirilen üzümlerden asırlardır geleneksel yöntemlerle pekmez üretilerek Türkiye'nin çeşitli illerine pazarlanıyor. İlçenin Harmandöven köyündeki çiftçiler, hiçbir katkı maddesi kullanmadan büyük emeklerle yetiştirdikleri üzümleri pekmeze dönüştürmeye başladı. Sabahın erken saatlerinde bağa giden çiftçiler, özenle topladıkları üzümleri sepetlere koyarak at veya katırlarla köye getiriyor. Taş ve çamurdan yaptıkları ocakların üzerine yerleştirdikleri bakır kazanlarda 5 veya 6 saat kaynatılan üzüm suyu, meşakkatli bir yolculuğun ardından pekmeze dönüştürülerek kahvaltı sofralarını tatlandırıyor. ( Şener Toktaş - Anadolu Ajansı )

Dağların dik yamaçlarında yetiştirilen organik üzümlerin pekmez yolculuğu
Fotoğraf: Şener Toktaş

Bitlis'in Hizan ilçesinde bağ bozumunun başlamasıyla toplanan organik üzümler, saatlerce bakır kazanlarda kaynatılarak pekmeze dönüştürülüyor. Hizan'da dağların dik yamaçlarındaki bağlarda doğal olarak yetiştirilen üzümlerden asırlardır geleneksel yöntemlerle pekmez üretilerek Türkiye'nin çeşitli illerine pazarlanıyor. İlçenin Harmandöven köyündeki çiftçiler, hiçbir katkı maddesi kullanmadan büyük emeklerle yetiştirdikleri üzümleri pekmeze dönüştürmeye başladı. Sabahın erken saatlerinde bağa giden çiftçiler, özenle topladıkları üzümleri sepetlere koyarak at veya katırlarla köye getiriyor. Taş ve çamurdan yaptıkları ocakların üzerine yerleştirdikleri bakır kazanlarda 5 veya 6 saat kaynatılan üzüm suyu, meşakkatli bir yolculuğun ardından pekmeze dönüştürülerek kahvaltı sofralarını tatlandırıyor. ( Şener Toktaş - Anadolu Ajansı )

Dağların dik yamaçlarında yetiştirilen organik üzümlerin pekmez yolculuğu
Fotoğraf: Şener Toktaş

Bitlis'in Hizan ilçesinde bağ bozumunun başlamasıyla toplanan organik üzümler, saatlerce bakır kazanlarda kaynatılarak pekmeze dönüştürülüyor. Hizan'da dağların dik yamaçlarındaki bağlarda doğal olarak yetiştirilen üzümlerden asırlardır geleneksel yöntemlerle pekmez üretilerek Türkiye'nin çeşitli illerine pazarlanıyor. İlçenin Harmandöven köyündeki çiftçiler, hiçbir katkı maddesi kullanmadan büyük emeklerle yetiştirdikleri üzümleri pekmeze dönüştürmeye başladı. Sabahın erken saatlerinde bağa giden çiftçiler, özenle topladıkları üzümleri sepetlere koyarak at veya katırlarla köye getiriyor. Taş ve çamurdan yaptıkları ocakların üzerine yerleştirdikleri bakır kazanlarda 5 veya 6 saat kaynatılan üzüm suyu, meşakkatli bir yolculuğun ardından pekmeze dönüştürülerek kahvaltı sofralarını tatlandırıyor. ( Şener Toktaş - Anadolu Ajansı )

Dağların dik yamaçlarında yetiştirilen organik üzümlerin pekmez yolculuğu
Fotoğraf: Şener Toktaş

Bitlis'in Hizan ilçesinde bağ bozumunun başlamasıyla toplanan organik üzümler, saatlerce bakır kazanlarda kaynatılarak pekmeze dönüştürülüyor. Hizan'da dağların dik yamaçlarındaki bağlarda doğal olarak yetiştirilen üzümlerden asırlardır geleneksel yöntemlerle pekmez üretilerek Türkiye'nin çeşitli illerine pazarlanıyor. İlçenin Harmandöven köyündeki çiftçiler, hiçbir katkı maddesi kullanmadan büyük emeklerle yetiştirdikleri üzümleri pekmeze dönüştürmeye başladı. Sabahın erken saatlerinde bağa giden çiftçiler, özenle topladıkları üzümleri sepetlere koyarak at veya katırlarla köye getiriyor. Taş ve çamurdan yaptıkları ocakların üzerine yerleştirdikleri bakır kazanlarda 5 veya 6 saat kaynatılan üzüm suyu, meşakkatli bir yolculuğun ardından pekmeze dönüştürülerek kahvaltı sofralarını tatlandırıyor. ( Şener Toktaş - Anadolu Ajansı )

Dağların dik yamaçlarında yetiştirilen organik üzümlerin pekmez yolculuğu
Fotoğraf: Şener Toktaş

Bitlis'in Hizan ilçesinde bağ bozumunun başlamasıyla toplanan organik üzümler, saatlerce bakır kazanlarda kaynatılarak pekmeze dönüştürülüyor. Hizan'da dağların dik yamaçlarındaki bağlarda doğal olarak yetiştirilen üzümlerden asırlardır geleneksel yöntemlerle pekmez üretilerek Türkiye'nin çeşitli illerine pazarlanıyor. İlçenin Harmandöven köyündeki çiftçiler, hiçbir katkı maddesi kullanmadan büyük emeklerle yetiştirdikleri üzümleri pekmeze dönüştürmeye başladı. Sabahın erken saatlerinde bağa giden çiftçiler, özenle topladıkları üzümleri sepetlere koyarak at veya katırlarla köye getiriyor. Taş ve çamurdan yaptıkları ocakların üzerine yerleştirdikleri bakır kazanlarda 5 veya 6 saat kaynatılan üzüm suyu, meşakkatli bir yolculuğun ardından pekmeze dönüştürülerek kahvaltı sofralarını tatlandırıyor. ( Şener Toktaş - Anadolu Ajansı )

Dağların dik yamaçlarında yetiştirilen organik üzümlerin pekmez yolculuğu
Fotoğraf: Şener Toktaş

Bitlis'in Hizan ilçesinde bağ bozumunun başlamasıyla toplanan organik üzümler, saatlerce bakır kazanlarda kaynatılarak pekmeze dönüştürülüyor. Hizan'da dağların dik yamaçlarındaki bağlarda doğal olarak yetiştirilen üzümlerden asırlardır geleneksel yöntemlerle pekmez üretilerek Türkiye'nin çeşitli illerine pazarlanıyor. İlçenin Harmandöven köyündeki çiftçiler, hiçbir katkı maddesi kullanmadan büyük emeklerle yetiştirdikleri üzümleri pekmeze dönüştürmeye başladı. Sabahın erken saatlerinde bağa giden çiftçiler, özenle topladıkları üzümleri sepetlere koyarak at veya katırlarla köye getiriyor. Taş ve çamurdan yaptıkları ocakların üzerine yerleştirdikleri bakır kazanlarda 5 veya 6 saat kaynatılan üzüm suyu, meşakkatli bir yolculuğun ardından pekmeze dönüştürülerek kahvaltı sofralarını tatlandırıyor. ( Şener Toktaş - Anadolu Ajansı )

Dağların dik yamaçlarında yetiştirilen organik üzümlerin pekmez yolculuğu
Fotoğraf: Şener Toktaş

Bitlis'in Hizan ilçesinde bağ bozumunun başlamasıyla toplanan organik üzümler, saatlerce bakır kazanlarda kaynatılarak pekmeze dönüştürülüyor. Hizan'da dağların dik yamaçlarındaki bağlarda doğal olarak yetiştirilen üzümlerden asırlardır geleneksel yöntemlerle pekmez üretilerek Türkiye'nin çeşitli illerine pazarlanıyor. İlçenin Harmandöven köyündeki çiftçiler, hiçbir katkı maddesi kullanmadan büyük emeklerle yetiştirdikleri üzümleri pekmeze dönüştürmeye başladı. Sabahın erken saatlerinde bağa giden çiftçiler, özenle topladıkları üzümleri sepetlere koyarak at veya katırlarla köye getiriyor. Taş ve çamurdan yaptıkları ocakların üzerine yerleştirdikleri bakır kazanlarda 5 veya 6 saat kaynatılan üzüm suyu, meşakkatli bir yolculuğun ardından pekmeze dönüştürülerek kahvaltı sofralarını tatlandırıyor. ( Şener Toktaş - Anadolu Ajansı )

Dağların dik yamaçlarında yetiştirilen organik üzümlerin pekmez yolculuğu
Fotoğraf: Şener Toktaş

Bitlis'in Hizan ilçesinde bağ bozumunun başlamasıyla toplanan organik üzümler, saatlerce bakır kazanlarda kaynatılarak pekmeze dönüştürülüyor. Hizan'da dağların dik yamaçlarındaki bağlarda doğal olarak yetiştirilen üzümlerden asırlardır geleneksel yöntemlerle pekmez üretilerek Türkiye'nin çeşitli illerine pazarlanıyor. İlçenin Harmandöven köyündeki çiftçiler, hiçbir katkı maddesi kullanmadan büyük emeklerle yetiştirdikleri üzümleri pekmeze dönüştürmeye başladı. Sabahın erken saatlerinde bağa giden çiftçiler, özenle topladıkları üzümleri sepetlere koyarak at veya katırlarla köye getiriyor. Taş ve çamurdan yaptıkları ocakların üzerine yerleştirdikleri bakır kazanlarda 5 veya 6 saat kaynatılan üzüm suyu, meşakkatli bir yolculuğun ardından pekmeze dönüştürülerek kahvaltı sofralarını tatlandırıyor. ( Şener Toktaş - Anadolu Ajansı )

Dağların dik yamaçlarında yetiştirilen organik üzümlerin pekmez yolculuğu
Fotoğraf: Şener Toktaş

Bitlis'in Hizan ilçesinde bağ bozumunun başlamasıyla toplanan organik üzümler, saatlerce bakır kazanlarda kaynatılarak pekmeze dönüştürülüyor. Hizan'da dağların dik yamaçlarındaki bağlarda doğal olarak yetiştirilen üzümlerden asırlardır geleneksel yöntemlerle pekmez üretilerek Türkiye'nin çeşitli illerine pazarlanıyor. İlçenin Harmandöven köyündeki çiftçiler, hiçbir katkı maddesi kullanmadan büyük emeklerle yetiştirdikleri üzümleri pekmeze dönüştürmeye başladı. Sabahın erken saatlerinde bağa giden çiftçiler, özenle topladıkları üzümleri sepetlere koyarak at veya katırlarla köye getiriyor. Taş ve çamurdan yaptıkları ocakların üzerine yerleştirdikleri bakır kazanlarda 5 veya 6 saat kaynatılan üzüm suyu, meşakkatli bir yolculuğun ardından pekmeze dönüştürülerek kahvaltı sofralarını tatlandırıyor. ( Şener Toktaş - Anadolu Ajansı )

Dağların dik yamaçlarında yetiştirilen organik üzümlerin pekmez yolculuğu
Fotoğraf: Şener Toktaş

Bitlis'in Hizan ilçesinde bağ bozumunun başlamasıyla toplanan organik üzümler, saatlerce bakır kazanlarda kaynatılarak pekmeze dönüştürülüyor. Hizan'da dağların dik yamaçlarındaki bağlarda doğal olarak yetiştirilen üzümlerden asırlardır geleneksel yöntemlerle pekmez üretilerek Türkiye'nin çeşitli illerine pazarlanıyor. İlçenin Harmandöven köyündeki çiftçiler, hiçbir katkı maddesi kullanmadan büyük emeklerle yetiştirdikleri üzümleri pekmeze dönüştürmeye başladı. Sabahın erken saatlerinde bağa giden çiftçiler, özenle topladıkları üzümleri sepetlere koyarak at veya katırlarla köye getiriyor. Taş ve çamurdan yaptıkları ocakların üzerine yerleştirdikleri bakır kazanlarda 5 veya 6 saat kaynatılan üzüm suyu, meşakkatli bir yolculuğun ardından pekmeze dönüştürülerek kahvaltı sofralarını tatlandırıyor. ( Şener Toktaş - Anadolu Ajansı )

instagram_banner

Türkiye’den, dünyadan, havadan, karadan, hayatın tam merkezinden en güçlü kareler Instagram hesabımızda. Takip edin.

En Yeniler