Dolar
39.91
Euro
46.74
Altın
3,274.27
ETH/USDT
2,431.10
BTC/USDT
107,250.00
BIST 100
9,404.89
Avrupa yolculuğunda tır şoförlerinin yemekleri "dorse mutfak"tan
19.06.2020

Türkiye'den Avrupa'nın birçok ülkesine ihraç ürünleri götüren tır şoförleri, evleri haline gelen tırlarda yemeklerini dorsede bulunan mutfaklarda hazırlıyor. Ankaralı 37 yıllık tır şoförü Alim Şuşutgil'in mutfağında genellikle peynir ve zeytin ile çay ve şeker bulunuyor. Yurt dışındayken ev yemeklerini özlediğini söyleyen Şuşutgil, En çok da kuru fasulye ve pilavı özlüyorum. Türkiye'ye girer girmez hangi lokantaya girsem kuru fasulye ve pilav istiyorum." diyor. ( Gökhan Balcı - Anadolu Ajansı )

Avrupa yolculuğunda tır şoförlerinin yemekleri "dorse mutfak"tan
Fotoğraf: Gökhan Balcı

Türkiye'den Avrupa'nın birçok ülkesine ihraç ürünleri götüren tır şoförleri, evleri haline gelen tırlarda yemeklerini dorsede bulunan mutfaklarda hazırlıyor. Kayserili 30 yıllık tır şoförü Mustafa Coşkun, diyabet hastalığı nedeniyle mutfağında uygun yiyecekler seçmeye özen gösterdiğini söylüyor. Şoför arkadaşlarıyla birlikte yemek yediklerinde, kendisinden Kayseri sucuğu pişirmesini istediklerini belirten Coşkun, "Birlikte yemek yerken Kayserili olduğum için bana, 'Sucuk var mı?' diye soruyorlar. Ben de onlara sucuklu yumurta ikram ediyorum. Kayserinin kıymalı pide ve mantısını özlüyorum ama ailemle yediğim yemekler hepsinden daha lezzetli oluyor." diyor. ( Gökhan Balcı - Anadolu Ajansı )

Avrupa yolculuğunda tır şoförlerinin yemekleri "dorse mutfak"tan
Fotoğraf: Gökhan Balcı

Türkiye'den Avrupa'nın birçok ülkesine ihraç ürünleri götüren tır şoförleri, evleri haline gelen tırlarda yemeklerini dorsede bulunan mutfaklarda hazırlıyor. Kayserili 17 yıllık tır şoförü Mustafa Cingöz, ev mutfağındaki her şeyin tırındaki mutfakta da yer aldığını söylüyor. Yolculuklarda et yemeklerini tercih ettiğini belirten Cingöz, evindeki sebze yemeklerini özlediğini belirtiyor. ( Gökhan Balcı - Anadolu Ajansı )

Avrupa yolculuğunda tır şoförlerinin yemekleri "dorse mutfak"tan
Fotoğraf: Gökhan Balcı

Türkiye'den Avrupa'nın birçok ülkesine ihraç ürünleri götüren tır şoförleri, evleri haline gelen tırlarda yemeklerini dorsede bulunan mutfaklarda hazırlıyor. Trabzonlu tır şoförü Taner Kalfa, tüm yemeklerini mutfağında hazırladığını, yolculuğun süresine göre erzak stoğu yaptığını belirtiyor. Yurt dışındayken en çok Karadeniz Hamsisini özlediğini söyleyen Kalfa, "Hamsi özlenmez mi ? Vazgeçilmezlerimden biri hamsi. Bizim memleketin balıkları daha lezzetli geliyor." diyor. ( Gökhan Balcı - Anadolu Ajansı )

Avrupa yolculuğunda tır şoförlerinin yemekleri "dorse mutfak"tan
Fotoğraf: Gökhan Balcı

Türkiye'den Avrupa'nın birçok ülkesine ihraç ürünleri götüren tır şoförleri, evleri haline gelen tırlarda yemeklerini dorsede bulunan mutfaklarda hazırlıyor. Mersinli 36 yıllık tır şoförü İhsan Eker, mutfağından ekmek, sebze, çay ve şekeri eksik etmediğini, yolculuklarda Mersin'in fındık lahmacun ve humus yemeğini özlediğini söylüyor. ( Gökhan Balcı - Anadolu Ajansı )

Avrupa yolculuğunda tır şoförlerinin yemekleri "dorse mutfak"tan
Fotoğraf: Gökhan Balcı

Türkiye'den Avrupa'nın birçok ülkesine ihraç ürünleri götüren tır şoförleri, evleri haline gelen tırlarda yemeklerini dorsede bulunan mutfaklarda hazırlıyor. Hataylı tır şoförü Semir Kondakçı, mutfağında sebze, meyve, kuru gıda ve bakliyat bulundurduğunu, seyahatlerde Hatay'ın et yemeklerini çok özlediğini belirtiyor. ( Gökhan Balcı - Anadolu Ajansı )

Avrupa yolculuğunda tır şoförlerinin yemekleri "dorse mutfak"tan
Fotoğraf: Gökhan Balcı

Türkiye'den Avrupa'nın birçok ülkesine ihraç ürünleri götüren tır şoförleri, evleri haline gelen tırlarda yemeklerini dorsede bulunan mutfaklarda hazırlıyor. Giresunlu tır şoförü Kadir Pek, mutfağından kuru bakliyatları eksik etmediğini, uzun süreli bekleyişler nedeniyle maya ve un da bulundurduğunu belirtiyor. Sert geçen Avrupa kışları nedeniyle konserve de satın aldığını söyleyen Pek, "Yolculuklarda sağlık için sulu yemek yemeğe Yurtdışındayken en çok etli nohut yemeğini özlüyorum." diyor. ( Gökhan Balcı - Anadolu Ajansı )

Avrupa yolculuğunda tır şoförlerinin yemekleri "dorse mutfak"tan
Fotoğraf: Gökhan Balcı

Türkiye'den Avrupa'nın birçok ülkesine ihraç ürünleri götüren tır şoförleri, evleri haline gelen tırlarda yemeklerini dorsede bulunan mutfaklarda hazırlıyor. Kayserili tır şoförü Mehmet Üstündağ, mutfağında genellikle kahvaltılık bulunduruyor. Şoför arkadaşlarıyla bir araya geldiklerinde sıcak yemek yaptıklarını belirten Üstündağ, "Ev yemeklerinden en çok Kayseri mantısını özlüyorum." diyor. ( Gökhan Balcı - Anadolu Ajansı )

Avrupa yolculuğunda tır şoförlerinin yemekleri "dorse mutfak"tan
Fotoğraf: Gökhan Balcı

Türkiye'den Avrupa'nın birçok ülkesine ihraç ürünleri götüren tır şoförleri, evleri haline gelen tırlarda yemeklerini dorsede bulunan mutfaklarda hazırlıyor. ( Gökhan Balcı - Anadolu Ajansı )

instagram_banner

Türkiye’den, dünyadan, havadan, karadan, hayatın tam merkezinden en güçlü kareler Instagram hesabımızda. Takip edin.

En Yeniler